Το Twitter αγόρασε την εφαρμογή Breaker που δραστηριοποιείται στον χώρο των podcast και οι εταιρείες ανακοίνωσαν επίσημα την εξαγορά μέσω ενός συνδυασμού αναρτήσεων και tweets.
Με βάση την μεταξύ τους συμφωνία, η ομάδα του Breaker θα ενταχθεί στο Twitter με σκοπό να συνεισφέρει στην βελτιστοποίηση και την ενίσχυση του δημόσιου διαλόγου, καθώς και για να ενισχύσει το Twitter Spaces, τις νέες υπηρεσίας του Twitter, που θα έχουν στο επίκεντρο τους τον ήχο. Η εφαρμογή Breaker, ωστόσο, θα κλείσει οριστικά στις 15 Ιανουαρίου 2021.
Η ομάδα της εφαρμογής Breaker ανακοίνωσε την εξαγορά στο blog της εταιρείας της, εξηγώντας, παράλληλα, τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι η ομάδα της έχει πολλά να προσφέρει στο Twitter, καθώς και οι δύο μοιράζονται το ίδιο πάθος για επικοινωνία.
Η εφαρμογή Breaker ιδρύθηκε το 2016 και είναι γεγονός ότι ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον χώρο των podcasts, μία εποχή που τα τελευταία θεωρούνταν ακόμη εργαλεία και όχι εμπειρίες γύρω από τις οποίες θα μπορούσε να οικοδομηθεί μια κοινότητα.
Η εφαρμογή Breaker βοήθησε ουσιαστικά στο να αλλάξει αυτή την αντίληψη προσφέροντας μια εφαρμογή, όπου οι χρήστες θα μπορούσαν να διαδρούν και να σχολιάζουν τα επεισόδια, να ανακαλύπτουν νέα podcasts, να ακολουθούν τους φίλους τους, να μοιράζονται αγαπημένες εκπομπές στα κοινωνικά μέσα και πολλά άλλα.
Σύμφωνα με το tweet του CTO της εφαρμογής, η Breaker θα ενταχθεί στο Twitter με έμφαση στο Twitter Spaces, το προϊόν κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στον ήχο του Twitter.
Το Spaces επιτρέπει στους χρήστες του Twitter να συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο χρησιμοποιώντας την φωνή τους αντί για κείμενο, όπως έκαναν έως σήμερα.
Η επέκταση αυτή του Twitter ξεκίνησε δοκιμές beta τον Δεκέμβριο, ενώ παράλληλα το Twitter προσπαθεί επί του παρόντος να επεξεργαστεί όχι μόνο τα τεχνικά ζητήματα και τα σφάλματα που ανακύπτουν, αλλά και τα πιο περίπλοκα ζητήματα που προκύπτουν από τη χρήση και την μετάδοση του ζωντανού ήχου.
Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο επικεφαλής του τμήματος Engineering του Twitter, Michael Montano, επιβεβαίωσε ότι οι επικεφαλής της εφαρμογής που εξαγοράστηκε θα μετακομίσουν όλοι στην ομάδα του Twitter με σκοπό μία αρμονική και αποδοτική συνεργασία.
Συγχρόνως, επαίνεσε, τόσο το επιχειρηματικό πνεύμα των ιδρυτών της εφαρμογής όσο και την απόφαση της εφαρμογής να καινοτομήσει μπαίνοντας στον χώρο των podcast κατά την διάρκεια μιας εποχής που το μέλλον τους ήταν αβέβαιο.
Συγχρόνως, με βάση τις δικές της ανακοινώσεις, η εφαρμογή Breaker αναφέρει ότι θα κλείσει μέσα σε λίγες μέρες τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που οικοδόμησε κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων.
Στις 15 Ιανουαρίου 2021, ο διακόπτης θα κλείσει για πάντα. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι χρήστες θα μπορούν να εξάγουν τα αρχεία τους για να μεταφέρουν τις συνδρομές τους σε άλλη εφαρμογή podcasting. Έτσι, η Breaker συνιστά εφαρμογές όπως η Apple, το Spotify ή το Stitcher ως εναλλακτικές λύσεις.
Η εξαγορά της Breaker έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά πρόσφατων δραστηριοτήτων εξαγοράς στον χώρο του podcast.
Αλλά σε αντίθεση με τις πρόσφατες συμφωνίες που αφορούσαν περιεχόμενο podcast, η πώληση του Breaker αφορά και συμπεριλαμβάνει προσωπικό και τεχνολογία και όχι τα ίδια τα podcasts, γεγονός που δικαιολογείται από την γενική εστίαση του Twitter στο περιεχόμενο τρίτων και όχι στην δημιουργία δικού του περιεχομένου.
Η εξαγορά της Breaker ακολουθεί άλλες συμφωνίες περιεχομένου podcast κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων και μηνών, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων της Wondery από το Amazon, αλλά και των ποικίλων συμφωνιών στις οποίες έχει καταλήξει το Spotify.
Όλα τα παραπάνω, ταιριάζουν με την γενική αφήγηση, ότι δηλαδή η επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο του podcasting αποκτά σταδιακά όλο και περισσότερη αξία και δύναμη.
Ο πραγματικός νικητής στη συμφωνία μεταξύ Breaker και Twitter φαίνεται να είναι το Twitter, καθώς κερδίζει το συγκριτικό πλεονέκτημα και εισέρχεται δυναμικά σε μία νέα αγορά για την κοινωνική δικτύωση που βασίζεται στη φωνή.
Βέβαια, η επικοινωνία με βάση την φωνή ή τις φωνητικές εντολές ακμάζει εδώ και αρκετό καιρό, αλλά φαίνεται να ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο ως τάση μέσα από την πανδημία.
Τέλος, μένει να δούμε αν το Twitter θα είναι σε θέση να κάνει τη δικτύωση με βάση τον ήχο ένα ασφαλές μέρος για τους χρήστες ή αν θα ενισχύσει τις υπάρχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε αυτούς τους τομείς σε σχέση με την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Επιπλέον, φαίνεται, συγχρόνως, ότι μόνο ο χρόνος θα δείξει εάν η δικτύωση που βασίζεται στη φωνή θα έχει μέλλον σε έναν κόσμο μετά-πανδημικό, όπου θα είναι και πάλι εφικτό να συναντηθούμε σε πραγματικούς και εξωτερικούς χώρους, αντί για τους ψηφιακούς χώρους του Twitter.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.