23 Απρ 2024
READING

Το Amazon αγοράζει μεταχειρισμένα αεροσκάφη για να ενισχύσει τις υπηρεσίες αερομεταφορών της εταιρείας

3 MIN READ

Το Amazon αγοράζει μεταχειρισμένα αεροσκάφη για να ενισχύσει τις υπηρεσίες αερομεταφορών της εταιρείας

Το Amazon αγοράζει μεταχειρισμένα αεροσκάφη για να ενισχύσει τις υπηρεσίες αερομεταφορών της εταιρείας

Το Amazon αγοράζει 11 μεταχειρισμένα αεροσκάφη Boeing 767-300 από τη Delta και τη WestJet ως μέρος των ταχέως αναπτυσσόμενων εγκαταστάσεων και αποστολών του.

Μάλιστα, η πρώτη φορά που το Amazon αγόρασε, αντί να μισθώσει αεροπλάνα για την επάνδρωση του στόλου μεταφορών που διαθέτει αποτελεί ένα ξεκάθαρο σημάδι της όλο και αυξανόμενης ζήτησης για μεταφορές φορτίου και την εκπλήρωση των γρήγορων παραδόσεων εν μέσω πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση των αεροπλάνων από την σκοπιά της επιβατικής μετακίνησης μειώνεται κατακόρυφα.

Έτσι, το Amazon αγόρασε τα πρώτα του αεροσκάφη για να υπηρετήσει τις ανάγκες που ανακύπτουν.

Πιο συγκεκριμένα, ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αγοράσει τέσσερα αεροπλάνα από την WestJet Airlines και επτά από την Delta Air Lines με σκοπό να συνεχίσει να παραδίδει σε πελάτες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη των ΗΠΑ με τρόπο που οι προσδοκίες των καταναλωτών θα επιβεβαιωθούν και οι παραγγελίες θα παραδοθούν εντός των εκάστοτε προθεσμιών. 

Έτσι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Amazon τα αεροσκάφη της WestJet μετατρέπονται και τροποποιούνται ούτως ώστε να εξυπηρετήσουν την μεταφορά των φορτίων, αυτήν την φορά, και όχι την επιβατική μετακίνηση, όπως συνέβαινε μέχρι πρότινος.

Επιπλέον, η εταιρεία αναφέρει ότι τα αεροσκάφη θα  ενταχθούν στο αυξανόμενο και όλο και πιο ενισχυμένο δυναμικό της Amazon Air,  το οποίο αποτελούταν μέχρι τώρα αποκλειστικά από μισθωμένα αεροσκάφη.

Τα επτά αεροπλάνα που αγοράστηκαν από την Delta προετοιμάζονται τώρα για να ενταχθούν στο στόλο του Amazon το 2022, ενώ η εταιρεία τόνισε ότι θα συνεχίσει να βασίζεται και να επενδύει στις υπηρεσίες τρίτων και εξωτερικών συνεργατών για τη λειτουργία αυτών των νέων αεροσκαφών.

Ταυτόχρονα, το Amazon έχει αυξήσει τον στόλο των αερομεταφορών που λειτουργούν υπό την αιγίδα του,  μέσω συμφωνιών χρηματοδοτικής μίσθωσης σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ικανότητά της να παραδίδει δέματα στους καταναλωτές γρήγορα, ιδιαίτερα μέσω των ιδιόκτητων υπηρεσιών της, οι οποίες διαφημίζουν και προωθούν τις δυνατότητες παραλαβής ενός δέματος σε μία ή δύο ημέρες από την ημέρα της παραγγελίας.

Αυτές οι υπηρεσίες, και το Amazon ευρύτερα, έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και η επέκταση της εταιρείας προς τον κλάδο των αερομεταφορών συμπίπτει με τις απεγνωσμένες προσπάθειες που καταβάλουν οι αεροπορικές εταιρείες να μειώσουν το κόστος της μεταφοράς, καθώς οι περιορισμοί της πανδημίας και οι επιφυλακτικοί επιβάτες αφήνουν κενές τις θέσεις των αεροσκαφών.

Συγχρόνως, πολλές αεροπορικές εταιρείες, όπως η Delta, αποσύρονται από τον στίβο της αερομετακίνησης πρόωρα με σκοπό να εξοικονομήσουν χρήματα και να διασώσουν τα κεφάλαια τους.

Το Amazon αναφέρει ακόμα ότι ο στόλος των αεροσκαφών που θα μεταφέρουν τα φορτία της θα αριθμεί 85 αεροσκάφη, μέχρι το τέλος του 2022.

Ωστόσο, η ναυαρχίδα του ηλεκτρονικού εμπορίου εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να στηρίζεται και να συνεργάζεται με εξωτερικούς παρόχους παράδοσης και μεταφορών, όπως η FedEx και η UPS.

Παρόλα αυτά, η επέκταση του δικτύου αεροπορικών εγκαταστάσεων που διαθέτει  απηχεί στα ευρύτερα σχέδιά της εταιρείας να λειτουργεί στο μέλλον αυτοτελώς και να φέρνει σε πέρας την ταχύτατη παράδοση στο σπίτι για τις παραγγελίες της. 

Είναι πιθανό ότι ο διαδικτυακός γίγαντας του τομέα της λιανικής πώλησης, ο οποίος διαθέτει ένα όλο και πιο ενισχυμένο δίκτυο φορτηγών μεταφοράς και αεροσκαφών, μπορεί μια μέρα να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί τις υπηρεσίες που έχουν από χρόνια εδραιωθεί στον χώρο. Παράλληλα, η  FedEx φαίνεται να δηλώνει ότι στα μελλοντικά της πλάνα βρίσκεται και η ευρύτερη αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.