25 Απρ 2024
READING

Η Ford δημιουργεί μία purpose-driven καμπάνια με σκοπό το περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της πανδημίας

3 MIN READ

Η Ford δημιουργεί μία purpose-driven καμπάνια με σκοπό το περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της πανδημίας

Η Ford δημιουργεί μία purpose-driven καμπάνια με σκοπό το περιορισμό της εξάπλωσης του ιού της πανδημίας

Η Ford κυκλοφόρησε για πρώτη φορά μια εκστρατεία που προτρέπει τους ανθρώπους να προστατευθούν από τον ιό και την πανδημία τους επόμενους μήνες ως μέρος και φυσική προέκταση του πατριωτικού τους καθήκοντος να βοηθήσουν τη χώρα να ανακάμψει.

Η καμπάνια #FinishStrong της εταιρείας παραγωγής αυτοκινήτων έκανε το ντεμπούτο της με ένα διαφημιστικό σποτ 30 δευτερολέπτων.

Πιο αναλυτικά, ως αφηγητής του σποτ εμφανίζεται ο ηθοποιός Bryan Cranston , ο οποίος αφηγείται τα πορτραίτα και τις ιστορίες των εργαζομένων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή της καταπολέμησης του ιού και των ανθρώπων που επέζησαν από την νόσο του COVID-19.

Έτσι, η καμπάνια φαίνεται να στοχεύει στο να αγγίξει και να θέσει σε λειτουργία την κοινή αίσθηση του πατριωτισμού και του κοινού καλού — αντί να κουνάει το δάχτυλο  στους «άμυαλους» ανθρώπους ή να χρησιμοποιεί το φόβο ως μοχλό πίεσης, όπως δηλώνει και ο αφηγητής της.

Η πρωτοβουλία #FinishStrong ακολουθήθηκε από άλλες προσπάθειες της Ford για να βοηθήσει τους ανθρώπους που επλήγησαν από την πανδημία, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον κοροναϊό.

Η εταιρεία παρήγαγε 20 εκατομμύρια ασπίδες προσώπου, 50.000 συστήματα υποστήριξης της αναπνοής και 1,4 εκατομμύρια ιατρικές ρόμπες σύμφωνα με την ανακοίνωσή της.

Ταυτόχρονα, η εκστρατεία #FinishStrong της Ford επιδιώκει να παροτρύνει τους Αμερικανούς πολίτες να μην απογοητεύσουν όλους όσους τους προστατεύουν με αυταπάρνηση απέναντι στον ιό και τις επιπτώσεις του, κατά την διάρκεια των επόμενων μηνών, ειδικά καθώς η χώρα αυξάνει την παραγωγή εμβολίων που έχουν ήδη αποδειχθεί  αποτελεσματικά στις δοκιμές.

Σε γενικές γραμμές, ο τόνος της εκστρατείας είναι αισιόδοξος, καθώς στοχεύει να ενεργοποιήσει την αίσθηση του καθήκοντος των ανθρώπων της χώρας και την αίσθηση της αλληλοϋποστήριξης, υιοθετώντας μέτρα ασφαλείας όπως η χρήση μάσκας προσώπου. Μέσα από αυτά τα προληπτικά μέτρα συνεισφέρουν όλοι στον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Μάλιστα, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι οι προσπάθειες εφαρμογής και τήρησης των προληπτικών μέτρων θα μπορούσαν να σώσουν τουλάχιστον 50.000 ζωές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, σύμφωνα με μια εκτίμηση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον και δεδομένης της ευρείας διάθεσης και εφαρμογής των εμβολίων.

Η προσπάθεια #FinishStrong της Ford είναι μια purpose-driven καμπάνια, η οποία διαθέτει ένα σαφές κοινωνικό μήνυμα και σκοπό:  την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σχετικά με τα κοινωνικά ζητήματα και πιο συγκεκριμένα την διάσωση των ζωών με τη λήψη μέτρων για να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας.

Μάλιστα, η καμπάνια αποκτά ιδιαίτερο νόημα τώρα, καθώς παρατηρήθηκε ότι ο ρυθμός εξάπλωσης παρουσίασε ένα ανησυχητικό άλμα τους τελευταίους μήνες, καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώθηκαν και οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν εκ νέου σε εσωτερικούς χώρους κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Επιπρόσθετα, η εκστρατεία της εταιρείας συνέπεσε με την έγκριση των πολλά υποσχόμενων εμβολίων από τα συστήματα υγείας των ΗΠΑ,  η οποία έδωσε στις φαρμακοβιομηχανίες την άδεια να διανέμουν εκατομμύρια δόσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, η διανομή εμβολίων αντιμετώπισε αρκετά εμπόδια εν μέσω έλλειψης πόρων και στελέχωσης, όπως αναφέρουν οι New York Times.  Παράλληλα, έως στιγμής οι ΗΠΑ έχουν διανείμει περίπου 13 εκατομμύρια δόσεις κατά την διάρκεια του περασμένου μήνα, ενώ μόνο 4 περίπου εκατομμύρια από αυτά έχουν ήδη εφαρμοστεί, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. 

Εν κατακλείδι, στον δρόμο που χαράζει η εταιρεία παραγωγής αυτοκινήτων, οφείλουμε να συνδράμουμε όλοι στον αγώνα της καταπολέμησης του ιού. 

https://www.youtube.com/watch?v=fKwk8mfI6G8

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.