26 Απρ 2024
READING

Η FastAF ανταγωνίζεται την FedEx και την UPS και παραδίδει σε 27 λεπτά

4 MIN READ

Η FastAF ανταγωνίζεται την FedEx και την UPS και παραδίδει σε 27 λεπτά

Η FastAF ανταγωνίζεται την FedEx και την UPS και παραδίδει σε 27 λεπτά

Η ταχεία παράδοση εντός δύο ημερών κινείται με υπερβολικά αργούς ρυθμούς στον σημερινό κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου και των παραγγελιών από το σπίτι.

Ωστόσο, ποικίλες εταιρείες, φαίνεται ότι στοχεύουν στην καινοτομία, αφού για παράδειγμα η βιομηχανία πίτσας, έχει ήδη εφαρμόσει κάποιες από αυτές με την Domino’s να προσφέρει παράδοση με την εγγύηση των 30 λεπτών.

Ακόμη, αρκετά luxury brands του ψηφιακού χώρου, όπως το Net-A-Porter προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης την ίδια μέρα. Εντούτοις, μια νέα πλατφόρμα και εφαρμογή, το FastAF, που σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε από την Darkstore, στοχεύει στην παράδοση μια πληθώρας δημοφιλών προϊόντων υψηλής ποιότητας σε ένα μέσο όρο 27 λεπτών.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, η παράδοση των προϊόντων στο διάστημα δύο ημερών θεωρείται ξεπερασμένη.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι πέρα από τα είδη παντοπωλείου και τα άλλα προϊόντα βασικών αναγκών, το FastAF προσφέρει την υπηρεσία παράδοσης 2 ωρών ακόμη και για premium προϊόντα, εγκαθιστώντας την πλατφόρμα στο μεσοδιάστημα μεταξύ μιας υπηρεσίας παράδοσης και ενός κανονικού λιανοπωλητή.

Πέραν, επομένως, από τα προϊόντα φαρμακείου η εταιρεία προσφέρει μια ποικιλία προϊόντων από εταιρείες όπως: η APL, η Everlane, η Nike, η Xbox, η Biodynamic Coffee, η Brightland Olive Oil και άλλα δημοφιλή brands.

Η FastAF συνεργάζεται με τις διάφορες εταιρείες μέσω των παραδοσιακών καναλιών χονδρικής, όπως και οι περισσότεροι λιανοπωλητές. Η υπηρεσία είναι δωρεάν για τους πελάτες και τα έσοδα καλύπτονται  από τις εταιρικές συμφωνίες που πετυχαίνει η εταιρεία με τα διάφορα brands.

Η FastAF δεν έχει καθορίσει ακόμα το πώς ακριβώς θα το πετύχει, αλλά δήλωσε ότι στοχεύει να συνεργαστεί πλήρως με το 100% των εμπορικών σημάτων της εφαρμογής. Από τότε που ξεκίνησε η εφαρμογή, τα τέλη παράδοσης έχουν αρθεί και η παράδοση είναι δωρεάν για όλες τις παραγγελίες.

Παρόλα αυτά, εκινώντας από το 2021, η εφαρμογή θα χρεώνει 9.99 δολάρια για παραγγελίες κάτω των 35 δολαρίων και οι παραγγελίες άνω των 35 δολαρίων θα συνεχίσουν να δικαιούνται δωρεάν παράδοση. 

Επιπλέον, η διεύθυνση της εταιρείας υποστηρίζει ότι πέρα από την υποβοήθηση στην πραγματοποίηση περισσότερων πωλήσεων, παρέχουν δεδομένα που εξυπηρετούν την διορατικότητα και την προβλεψιμότητα των πωλήσεων για τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται. 

Η εφαρμογή ξεκίνησε να λειτουργεί στις 17 Νοεμβρίου 2020, για ορισμένους ταχυδρομικούς κώδικες στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες λίγο πριν από τις κρίσιμες αγορές της Black Friday και έλαβε μια τεράστια ανταπόκριση από την μεριά των καταναλωτών.

Μάλιστα, το διάστημα λίγο πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, η FastAF έθεσε σε λειτουργία μια προωθητική 24ωρη υπηρεσία παράδοσης: με εναρκτήρια ημερομηνία την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, όσα προϊόντα αγοράστηκαν, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά δημοφιλών προϊόντων από τη Nike, τη Bala και τη Nintendo, παραδόθηκαν μέσα σε ένα καθορισμένο δίωρο περιθώριο παράδοσης μέχρι τις 11:59 μ.μ. της Πέμπτης 24 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, η λειτουργία αυτή συνέπεσε με το νέο κύμα της πανδημίας που ακολούθησε την ημέρα των Ευχαριστιών, γεγονός το οποίο μπορεί να κράτησε μερικούς αγοραστές μακριά από τα φυσικά καταστήματα. Έτσι, η συνηθισμένη ανάγκη για αγορές της τελευταίας στιγμής την περίοδο των διακοπών αναμφισβήτητα ώθησε περαιτέρω την εφαρμογή αυτής της νέας μεθόδου παράδοσης.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία της FastAF εγγυήθηκε την παράδοση πριν από την ημέρα των Χριστουγέννων, κάτι που οι ανταγωνιστές της δεν μπόρεσαν να κάνουν δεδομένου ότι βασίζονται κατά κύριο λόγο στην FedEx και την UPS.

Μάλιστα, η εταιρεία επεσήμανε ότι η μέση τιμή παραγγελίας αυξήθηκε κατά 65% από την έναρξή της λειτουργίας τους, καθώς και ότι οι ακαθάριστες πωλήσεις τους αυξήθηκαν κατά 74% κατά την εβδομάδα πριν από τα Χριστούγεννα .

Επιπλέον, προσέφεραν έναν αποκλειστικό εκπτωτικό κωδικό για τα σχεδόν εξαντλημένα μηχανήματά PS5 για μερικούς τυχερούς αγοραστές!

Είναι σίγουρο ότι η επιτυχία δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί τον καιρό της πανδημίας και σαφώς ενέχει τις προκλήσεις της. Ακόμα, πολλοί από τους χώρους λιανικής πώλησης που έμειναν κενοί είτε εξαιτίας των ηλεκτρονικών παραγγελιών και της παραμονής στο σπίτι είτε εξαιτίας της οικονομικής δυσφορίας,  επέτρεψαν στην εφαρμογή να δημιουργήσει πολλά μικρά κέντρα εκπλήρωσης των παραγγελιών σε αρκετές μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, καθώς η αύξηση των κενών θέσεων δημιούργησε την ευκαιρία για πιο δημιουργικούς τρόπους διαχείρισης των αποθεμάτων.

Μάλιστα, η εταιρεία υπόσχεται πέραν της παράδοσης εντός δύο ωρών, την διευκόλυνση της διαδικασίας των επιστροφών, γεγονός που έχει βαρύνουσα σημασία για τους καταναλωτές. 

Πρόκειται,  εν γένει για μία πρωτοβουλία που έχει το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και μένει να φανεί εάν οι αποδόσεις της εταιρείας θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα και μετά το τέλος της πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.