24 Απρ 2024
READING

Καινοτόμες πρωτοβουλίες προϊόντων και υπηρεσιών

6 MIN READ

Καινοτόμες πρωτοβουλίες προϊόντων και υπηρεσιών

Καινοτόμες πρωτοβουλίες προϊόντων και υπηρεσιών

Κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους, η πανδημία και οι επιπτώσεις της οδήγησαν σύσσωμο τον χώρο της αγοράς και των επιχειρήσεων σε τεράστιες αναπροσαρμογές ως ένδειξη προσαρμοστικότητας στις νέες απαιτήσεις των καταναλωτών. 

Έτσι, σε όλο τον κόσμο εφαρμόστηκαν καινοτόμες πρωτοβουλίες και δημιουργήθηκαν πρωτοπόρες υπηρεσίες και προϊόντα : από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης για τα γαλακτοκομικά προϊόντα με βάση τα προσωπικά δεδομένα υγείας των καταναλωτών, μέχρι ένα εργαλείο που καθοδηγεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες σε διαδρομές με χαμηλότερες ποσότητες θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Κίνα- White Technology

Η Yili και η Xiaomi αποκάλυψαν πρόσφατα ότι σχεδιάζουν να συνδυάσουν αφενός τα γαλακτοκομικά προϊόντα της η μία εταιρεία και αφετέρου την εξελιγμένη τεχνολογία που διαθέτει η άλλη εταιρεία κατά τη διάρκεια του World Internet Conference  που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.

Έτσι,  κάνοντας χρήση των δεδομένων υγείας που συγκεντρώνονται χάρη στις  wearable συσκευές της Xiaomi, θα γίνονται συστάσεις κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων σε πραγματικό χρόνο που ταιριάζουν στις θρεπτικές ανάγκες των εκάστοτε καταναλωτών.

Τα σχέδια αυτά παρουσιάστηκαν μέσα από ένα σύντομο βίντεο που εκθέτει τις διατροφικές ανάγκες ενός ατόμου κατά την εξέλιξη των διαφόρων δραστηριοτήτων καθ ‘ όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η αυξανόμενη συνείδηση των καταναλωτών για πιο υγιεινές συνθήκες διαβίωσης και η έντονη επιθυμία για πρόληψη των ασθενειών έχουν τονώσει το ενδιαφέρον της αγοράς για συσκευές υγείας, οι οποίες με τη σειρά τους έχουν αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονται οι καταναλωτές την κατάσταση της υγείας τους.

Μέσα από την πρόσβαση σε περισσότερα δεδομένα για την υγεία, οι καταναλωτές βασίστηκαν στο διαδίκτυο για να μάθουν ποια τρόφιμα πρέπει να τρώνε ή ποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής πρέπει να κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία τους.

Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να φανεί χρονοβόρο, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την υπερβολική συγκέντρωση πληροφοριών και τα αντιφατικά στοιχεία που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο.

Η συνεργασία της Yili και της Xiaomi θα προσφέρει στους καταναλωτές μια ολιστική λύση υγείας που θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι κατανοούν τις ανάγκες του οργανισμού τους.

Φινλανδία- Green Paths

Το Green Paths είναι ένα εργαλείο που εξυπηρετεί τους πεζούς και τους ποδηλάτες στην εύρεση της διαδρομής εκείνης με την χαμηλότερη συγκέντρωση θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το εργαλείο αυτό λειτουργεί σε πιλοτική μορφή και δείχνει στον εκάστοτε χρήστη διαφορετικές επιλογές διαδρομής με βάση το μήκος της διαδρομής, τον θόρυβο και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Το Green Paths προσφέρει εναλλακτικές διαδρομές που ενδέχεται να είναι ελαφρώς πιο αργές, αλλά, από την άλλη, διαθέτουν τόσο λιγότερη ηχορύπανση όσο και μικρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση.

Ενδεικτικά, το εργαλείο αυτό μπορεί να προτείνει, για παράδειγμα, σε κάποιον να ακολουθήσει μία διαδρομή μέσα από ένα πάρκο αντί για εκείνο που διασχίζει έναν πολυσύχναστο δρόμο.

Το εργαλείο αναπτύσσεται από το Digital Geography Lab του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι για να προσφέρει στους ανθρώπους περισσότερο ήσυχες και οικολογικές επιλογές διαδρομών.

Οι καταναλωτές ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα αυξανόμενα επίπεδα θορύβου και ατμοσφαιρικής ρύπανσης στις πόλεις τους και συνειδητοποιούν τον αντίκτυπο που αυτοί οι παράγοντες έχουν στην υγεία τους, τόσο την ψυχική όσο και την σωματική.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αρκετές πόλεις  εμπνεύστηκαν από τις ανησυχίες των πολιτών και αποφάσισαν να επενδύσουν σε πιο πράσινους χώρους αλλά και στην προώθηση της πεζοπορίας και της ποδηλασίας.

Έτσι, η επιθυμία των καταναλωτών να ξεφύγουν από τη ρύπανση και τους ρυθμούς των σύγχρονων πόλεων δημιουργεί ευκαιρίες για ποικίλες εταιρείες που αντιλαμβάνονται τις ανάγκες των καταναλωτών.

Ινδονησία-Τα μηχανήματα απολύμανσης γίνονται διαφημιστικά σποτ 

Η Location Media Xchange  πέτυχε  μια αποκλειστική συνεργασία με την PT Danendra Abyudaya Adika, την εταιρεία παροχής ιατρικού εξοπλισμού , η οποία επιτρέπει στην πρώτη να εξοπλίσει τα αυτόματα μηχανήματα απολύμανσης των χεριών με ψηφιακές οθόνες. 

Έτσι, οι διαφημιζόμενοι θα μπορούν να τοποθετούν καμπάνιες ή διαφημιστικά  μηνύματα σε αυτές τις οθόνες. Η Danendra έχει ήδη εξοπλίσει 50 από τις οθόνες της με την τεχνολογία της LMX σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων σε πολλές περιοχές της Ινδονησίας.

Σχεδιάζει, μάλιστα, να επεκταθεί σε πάνω από 10.000 σημεία πωλήσεων και καταστήματα λιανικής  όπως το Alfamart, το Indomaret και το Lotte Mart σε ολόκληρη την Ινδονησία.

Οι σταθμοί απολύμανσης των χεριών έχουν μετατραπεί σε ένα αρκετά κοινό θέαμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και οι έμποροι τους βλέπουν ως μια ευκαιρία να κερδίσουν την προσοχή των καταναλωτών.

Αυτοί οι σταθμοί, αναδεικνύονται τελικά ως μια λιγότερο δαπανηρή επιλογή για να προσεγγίσουν οι διαφημιζόμενοι τους καταναλωτές σε αντίθεση με τις παραδοσιακές μεθόδους διαφήμισης .

Έτσι, η εξάπλωση του ιού και η πανδημία εν γένει πέτυχε να αναδιαμορφώσει πλήρως την συμπεριφορά των καταναλωτών και ως αποτέλεσμα τόσο οι διαφημιστικές δαπάνες όσο και τα κανάλια διανομής έπρεπε να δείξουν την απαραίτητη προσαρμοστικότητα.  

ΗΠΑ-Προσεκτική στοματική φροντίδα

Το application της Colgate διαμορφώνει τώρα μια συνεργασία με την εφαρμογή διαλογισμού Headspace. Η εταιρική αυτή σχέση θα περιλαμβάνει εβδομαδιαίες συμβουλές του Headspace απευθείας μέσα από την εφαρμογή, η οποία έχει δομηθεί πάνω σε ένα σύστημα που βασίζεται  κατά κύριο λόγο σε ανταμοιβές και οι καταναλωτές κερδίζουν ανταμοιβές κάθε φορά που βουρτσίζουν τα δόντια τους ή ολοκληρώνουν μια δραστηριότητα μέσα στην εφαρμογή.

Αυτές οι δραστηριότητες κερδίζουν πόντους ανταμοιβής οι οποίοι μπορούν στη συνέχεια να εξαργυρωθούν στο ηλεκτρονικό κατάστημα μέσω της εφαρμογής. Οι χρήστες μπορούν, για παράδειγμα, να ξεκλειδώσουν μια δωρεάν δοκιμή της εφαρμογής Headspace για 60 ημέρες μόλις κερδίσουν 200 πόντους στην εφαρμογή της Colgate.

Τα γεγονότα του 2020 έχουν προσδώσει ένα νέο νόημα και σκοπό στις καθημερινές συνήθειες των καταναλωτών. Ωστόσο,  ακόμη και πριν από την πανδημία η προσωπική περιποίηση και φροντίδα είχε ήδη αποκτήσει ισχυρό νόημα.

Παράλληλα, με την εξάντληση και το άγχος να αυξάνονται, είναι προφανές ότι η έννοια της προσωπικής φροντίδας απαιτεί πλέον μια πιο καθορισμένη δομή και οι εταιρίες που σχετίζονται με τις καθημερινές ρουτίνες και συνήθειες έχουν μία πολύ καλή ευκαιρία να ηγηθούν σε αυτές τις εξελίξεις.

Βραζιλία- Smart Ασφάλιση

Η MercadoLibre συνεργάζεται τώρα με την start-up Pitzi για να θέσει σε λειτουργία ποικίλα ασφαλιστικά προγράμματα για smartphones. Οι καταναλωτές μπορούν να εγγραφούν στις υπηρεσίες αυτές απευθείας στην πλατφόρμα της MercadoLibre.

Επιπλέον, οι πληρωμές ρυθμίζονται με τον ίδιο τρόπο και οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να χρεώνονται αυτόματα ή να πληρώνουν με πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες.

Ακόμη, υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε τρία διαφορετικά σχέδια: προστασία ζημιών, προστασία οθόνης και συνολική προστασία, η οποία καλύπτει την κλοπή, την περίπτωση απώλειας και τη θραύση. Οι τιμές καθορίζονται σύμφωνα με το μοντέλο του smartphone.

Η ανάγκη για ασφαλή αλληλεπίδραση με τον εξωτερικό κόσμο κατά τη διάρκεια της απομόνωσης οδήγησε τους καταναλωτές να βασίζονται πολύ περισσότερο στις ηλεκτρονικές συσκευές.

Καθώς η εξοικονόμηση πόρων και η οικονομική εξασφάλιση γίνονται όλο και πιο σημαντικοί για τους καταναλωτές – ειδικά εάν ανήκουν σε αυτούς που έχουν διακινδυνεύσει τα εισοδήματά τους από τότε που ξεκίνησε η απομόνωση – η παροχή μιας υπηρεσίας που θα εμποδίσει την πιθανότητα να εμφανιστούν απροσδόκητα έξοδα που σχετίζονται με τις συσκευές τους γίνεται όλο και πιο ελκυστική. Ειδικά, μάλιστα, εάν αυτή η υπηρεσία παρέχεται με ένα χαμηλό και σταθερό κόστος!

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.