26 Απρ 2024
READING

Ο Β.Σταύρου και η ομάδα του αποδεικνύονται εξαιρετική επιλογή για την ΑΒ Βασιλόπουλος

3 MIN READ

Ο Β.Σταύρου και η ομάδα του αποδεικνύονται εξαιρετική επιλογή για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Ο Β.Σταύρου και η ομάδα του αποδεικνύονται εξαιρετική επιλογή για την ΑΒ Βασιλόπουλος

Πολλά άρθρα στην αρχή του χρόνου αναφέρθηκαν στην πτώση των πωλήσεων της ΑΒ Βασιλόπουλος για τρία συνεχόμενα χρόνια.Οι περισσότερες όμως αναφορές δεν σημείωσαν ότι αυτή η σύγκριση βασίζεται σε διαφορετικά μεγέθη.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος ευνοήθηκε το 2015 όπως και το 2016 από την πλήρη αποδυνάμωση των Μαρινόπουλου και Βερόπουλου και αύξησε τις πωλήσεις της αλλά όπως αποδείχθηκε αυτή η αύξηση δεν ήταν βιώσιμη.

Μετά την εξαγορά του Μαρινόπουλου από τον Σκλαβενίτη και του Βερόπουλου από την My Market η αγορά άλλαξε και οι ισορροπίες επίσης.

Ήταν λοιπόν αναμενόμενο να διαμορφωθούν εντελώς διαφορετικά τα μερίδια μετά από αυτές τις εξαγορές.

Ο Β.Σταύρου ανέλαβε την ηγεσία της ΑΒ Βασιλόπουλος τον Οκτώβριο του 2018 και κατάφερε να σταθεροποιήσει την εταιρεία, να της δώσει ψυχραιμία και να διαμορφώσει μια καινούργια στρατηγική.

Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Β.Σταύρου παρουσίασε την στρατηγική της εταιρείας βασισμένη σε τέσσερις πυλώνες.Ο πρώτος είναι να προσφέρει μία αγοραστική εμπειρία αξέχαστη στον χώρο του καταστήματος, ο δεύτερος να κάνει τη διαφορά με τα προϊόντα που προσφέρει, ο τρίτος είναι να είναι σημείο αναφοράς μέσα από την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία και ο τέταρτος να να βάλει την τεχνολογία στην υπηρεσία της καθημερινότητας όλων για ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση.

Δεν ήταν εύκολο καθώς η αγορά τα τελευταία δυο χρόνια άλλαξε τόσο όσο δεν είχε αλλάξει για πολλά χρόνια.

Η εταιρεία βρίσκεται κατάφερε να βρίσκεται σταθερά στην δεύτερη θέση και οι πωλήσεις της το 2020 θα είναι σημαντικά αυξημένες χωρίς να έχει εξαγοράσει άλλες εταιρείες όπως οι ανταγωνιστές της.

Ο Β.Σταύρου και η ομάδα του ήταν τολμηροί σε μια περίοδο δύσκολη και πήραν γενναίες αποφάσεις που τις πιστώνονται θετικά και βοήθησαν την εταιρεία.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είχε ως στρατηγική για δεκαετίες το “και του πουλιού το γάλα” και αυτό άλλαξε σε “Για ότι θέλεις να είσαι”.

Και αν αυτό μοιάζει με μια αλλαγή σε μια φράση δεν είναι καθόλου έτσι.Η εταιρεία τόλμησε να κάνει μια στρατηγική αλλαγή η οποία περιέχει τον σκοπό της , την δυνατότητα των πελατών στην ποικιλομορφία και την διαφορετικότητα αλλά και την ευρύτητα των επιλογών.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η πιο “premium μάρκα” εταιρεία super market και αυτή η θέση που έχει κατακτήσει δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν ανταγωνιστή.

Στην προηγούμενη περίοδο φαινόταν σαν η εταιρεία να είχε χάσει την στόχευση της αλλά τα τελευταία δύο χρόνια είναι σταθερά προσανατολισμένη στην στρατηγική της ,πολύ στοχευμένη στα μηνύματα της, χτίζει την αξία της μάρκας και είναι η πιο τολμηρή και σύγχρονη εταιρεία στον κλάδο της.

Η εταιρεία συνέχισε τις επενδύσεις της στα φυσικά καταστήματα με σημαντικές αλλαγές ειδικά στα μεγάλα και επίσης επένδυσε ακόμη περισσότερο στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Πρόσφατα παρουσίασε το ΑΒ Home Shop Center, το οποίο εξυπηρετεί αποκλειστικά τις ηλεκτρονικές παραγγελίες στην Αττική και η επένδυση έφτασε τα 10 εκ ευρώ.

Το 2020 είναι μια πολύ καλή χρονιά για την ΑΒ Βασιλόπουλος και η πορεία της ήταν απόλυτα επιτυχημένη.Φαίνεται ότι η διοίκηση της ΑΒ Βασιλόπουλος με την ηγεσία του Β.Σταύρου σχεδιάζουν σωστά μια στρατηγική που ταιριάζει στην κουλτούρα της εταιρείας και η υλοποίηση αυτής της στρατηγικής φέρνει αποτελέσματα αλλά και αξία για την μάρκα.

 

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.