20 Απρ 2024
READING

Το iPhone της Apple είναι το προϊόν τεχνολογίας με τις καλύτερες πωλήσεις για 2020

4 MIN READ

Το iPhone της Apple είναι το προϊόν τεχνολογίας με τις καλύτερες πωλήσεις για 2020

Το iPhone της Apple είναι το προϊόν τεχνολογίας με τις καλύτερες πωλήσεις για 2020

Για ακόμη μια φορά, το προϊόν τεχνολογίας με τις καλύτερες πωλήσεις για 2020 ήταν το iPhone της Apple-το οποίο κυριαρχούσε στις πωλήσεις και για το 2019 – παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά σημαδεύτηκε από την πανδημία και τις επιπτώσεις της και το ότι ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων βρέθηκε χωρίς εργασία ή δυνατότητα βιοπορισμού.

Τα 195 εκατομμύρια κνητά τηλέφωνα της Apple, που πωλήθηκαν κατά την διάρκεια του τρέχοντος έτους, ξεπερνούν τις πωλήσεις του iPhone για το 2019, οι οποίες κυμαίνονταν στις 185 περίπου εκατομμύρια μονάδες.

Η αύξηση των πωλήσεων αποδίδεται στην όλο και πιο αναγκαία τάση της εργασίας και της μάθησης από το σπίτι, που βρήκε έναν τεράστιο αριθμό ατόμων να χρειάζονται αναβάθμιση των τεχνολογικών εργαλείων και εξοπλισμών τους.

Ως αποτέλεσμα, μπορεί εν αρχή να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple ήταν σε θέση να δει σημαντική αύξηση για ένα προϊόν που κυμαίνεται από 399 έως 1.099 δολάρια κατά τη διάρκεια της πανδημικής κρίσης και του αποκλεισμού.

Ωστόσο αυτό το γεγονός πιστώνεται στην συσσωρευμένη ζήτηση που έχει δημιουργήσει η Apple και η οποία ανέρχεται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Επιπλέον,  το φθινόπωρο του 2020, η Apple εισήγαγε 4 νέα iPhones, το iPhone 12 Mini ($699), το iPhone 12 ($799), το iPhone 12 Pro ($999) και το iPhone 12 Pro Max ($1.099.)

Ακόμη τα διαγράμματα που παρουσιάζουν συγκεκριμένες μάρκες σε σχέση με τις κατηγορίες στις οποίες εντάσσονται, δείχνουν ότι οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές είναι και οι δύο τεράστιες κατηγορίες συνολικά, αλλά σε αντίθεση με την αγορά των τηλεφώνων, περιλαμβάνουν αρκετούς παίκτες.

Σύμφωνα με την Strategy Analytics, περίπου 212 εκατομμύρια φορητοί υπολογιστές  πωλήθηκαν το 2020, γεγονός που φανερώνει αύξηση της τάξεως του 23% από το προηγούμενο έτος και ανάλογες πωλήσεις φαίνεται ότι θα ακολουθήσουν τα tablets, με 181 εκατομμύρια μονάδες, ήτοι αύξηση κατά 13%. 

Επιπλέον οι φορητοί υπολογιστές και τα tablet έχουν εκτοξευθεί φέτος, λόγω των αναγκών που αφορούν την τηλεργασία, την τηλεκπαίδευση και εν γένει την παραμονή στο σπίτι. 

Ακόμη, περίπου 38, 6 εκατομμύρια τηλεοράσεις προβλέπεται να πωλήθηκαν το 2020, σύμφωνα με την Ένωση Τεχνολογίας Καταναλωτών. Τέλος,  παρόλο που το νέο Sony PlayStation 5 και το Microsoft Xbox ήταν στην κορυφή από αμέτρητες λίστες επιθυμιών για αυτό το έτος, ήταν περισσότερο δύσκολο να αγοραστούν τελικά. Άλλωστε, αφορούν την διασκέδαση και όχι την ανάγκη ή την εργασία.

Apple Airpods

Το προϊόν στην κατηγορία των ακουστικών με τις καλύτερες πωλήσεις (AirPods και AirPods Pro) είδε τις πωλήσεις του να αυξάνονται κατά σχεδόν 30%,  σε 91 εκατομμύρια μονάδες, από τις 65 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το 2019. Τον Δεκέμβριο η Apple εισήγαγε μια νέα σειρά στη γραμμή AirPods, με ένα ακουστικό over-the-ear αξίας 550 δολαρίων που φέρει το όνομα: AirPods Max.

iPad

Το tablet της Apple είχε εξίσου μία έντονη αναζωπύρωση των πωλήσεων το 2020 και μετακινήθηκε από το Νο 4 στο Νο 3 των πωλήσεων για την κατηγορία του. Στο σύνολο της η αύξηση αυτή αποδίδεται φυσικά στην εργασία και την εκπαίδευση από το σπίτι αλλά και τον εγκλεισμό.

Έτσι, οι πωλήσεις έφτασαν τις 55 εκατομμύρια μονάδες για το 2020, από τις 40 εκατομμύρια μονάδες που πωλήθηκαν το 2019.

Echo

Θα αγόραζε έναν κάτοχος ενός Smart ηχείου ακόμα ένα ηχείο με τις ίδιες προδιαγραφές; Αυτό είναι το δίλημμα αλλά και το στοίχημα που δημιουργήθηκε για την Amazon, η οποία είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται από 60 εκατομμύρια μονάδες το 2019 στις 40 εκατομμύρια μονάδες για το 2020.

Έτσι, η εταιρεία σχεδίασε μια σημαντική ανανέωση το 2020, αλλάζοντας τα σχήματα και τα σχέδια του Echo και Echo Dot σε συσκευές που έμοιαζαν περισσότερο με μπάλες του μπόουλινγκ.

Samsung Galaxy

Το smartphone Galaxy της Samsung σημείωσε μικρή αύξηση, με πωλήσεις 36 εκατομμυρίων, από 30 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος. Η σειρά Galaxy S είναι το δεύτερο τηλέφωνο με τις καλύτερες πωλήσεις , που ακολουθούν τα iPhone στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Φέτος, η Samsung εισήγαγε ένα μεγάλο εύρος νέων μοντέλων και σχεδίων, τα οποία προστέθηκαν στην ήδη υπάρχουσα βάση μοντέλων: την σειρά entry-level A, τα τηλέφωνα Z Fold και Z Flip. Έτσι, η εταιρεία διαθέτει πλέον 15 διαφορετικά τηλέφωνα διαθέσιμα για αγορά.

Apple Watch

Με το νέο ρολόι Series 6, η Apple έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να ελέγχουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα του, ενώ εισήγαγε  ακόμα ένα νέο οικογενειακό σχέδιο που επέτρεπε στους γονείς να αγοράζουν ρολόγια για τα παιδιά τους χωρίς να χρειάζεται να τα συνδυάζουν με iPhones.Η Apple είδε τις πωλήσεις για τα ρολόγια της να αυξάνονται από 25 εκατομμύρια σε 31 εκατομμύρια μονάδες για το 2020.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.