27 Απρ 2024
READING

Παρά τους περιορισμούς σημειώνεται αυξημένη αεροπορική κίνηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των διακοπών 

3 MIN READ

Παρά τους περιορισμούς σημειώνεται αυξημένη αεροπορική κίνηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των διακοπών 

Παρά τους περιορισμούς σημειώνεται αυξημένη αεροπορική κίνηση στις ΗΠΑ κατά την περίοδο των διακοπών 

Η πανδημία συνέχει να επηρεάζει έντονα όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας και οι  προειδοποιήσεις κατά των ταξιδιών και των διακοπών υπήρξαν εξίσου έντονες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Διοίκηση Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA), πάνω από 7,8 εκατομμύρια άνθρωποι διέσχισαν τα σημεία ελέγχου της TSA στην Αμερική από τις 18 έως τις 25 Δεκεμβρίου.

Έτσι, εάν λάβουμε ως δεδομένο ότι οι άνθρωποι δεν επισκέπτονται τα σημεία ελέγχου ως μία εναλλακτική για την διασκέδαση τους, ένας τέτοιος αριθμός δίνει απλά την μεγάλη εικόνα για το πόσοι άνθρωποι αποφασίζουν ακόμα να πετάξουν με αεροπλάνα στις ΗΠΑ κατά την διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, 616.469 άτομα διέσχισαν τα σημεία ελέγχου της TSA την ημέρα των Χριστουγέννων, 846.520 άτομα έκαναν το ίδιο την προηγούμενη ημέρα, και 1.191.123 άτομα καταμετρήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου στα αντίστοιχα σημεία ελέγχου. 

Είναι σε όλους γνωστές οι οδηγίες των ειδικών κατά την διάρκεια των περιορισμών και της ταχύτατης εξάπλωσης του ιού. Μάλιστα, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) δημοσίευσαν την ακόλουθη καθοδήγηση στην ιστοσελίδα τους: «Τα ταξίδια με αεροπλάνο μπορούν να αυξήσουν την πιθανότητα εξάπλωσης της νόσου του COVID-19.

Συνεχίζει να συνιστά την αναβολή των ταξιδιών και την παραμονή στο σπίτι, καθώς αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσει κανείς τον εαυτό τους και τους γύρω του.

Μάλιστα, με μία διάθεση αστεϊσμού η δημοσίευση συνεχίζει προτρέποντας τους ανθρώπους να προσομοιώσουν την πτήση στο σπίτι τους κάνοντας τους ήχους της προπέλας ή χρησιμοποιώντας ως σκηνικό το παράθυρο του μπάνιου.

Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι μόνο οι μισοί από τους ανθρώπους που κανονικά θα ταξίδευαν για τις διακοπές κατέληξαν να ακολουθήσουν τις συμβουλές του κέντρου. Πιο αναλυτικά, οι αριθμοί των επιβατών στα σημεία ελέγχου της TSA για την προηγούμενη εβδομάδα ήταν κατά 40% αυξημένοι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο για το 2019!

Όλα αυτά συνέβησαν παρά το γεγονός ότι η πανδημία του κοροναϊού παρέμεινε ουσιαστικά ανεξέλεγκτη στις ΗΠΑ με τα πράγματα να γίνονται όλο και χειρότερα. Ταυτόχρονα, οι μεταπτώσεις του καιρού και η αποτυχία του σχεδίου να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών και φθινοπωρινών μηνών οδήγησαν τους εμπειρογνώμονες της δημόσιας υγείας να υποψιάζονται ότι ο χειμώνας θα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικός.

Οι διακοπές του Δεκεμβρίου χαρακτηρίστηκαν από εξίσου έντονες αεροπορικές μετακινήσεις. Μόλις τον περασμένο μήνα, πολλοί άνθρωποι αγνόησαν επιδεικτικά τις συστάσεις του CDC για την αποφυγή των ταξιδιών κατά την διάρκεια της ημέρας των Ευχαριστιών.

Ωστόσο, από τις 19 έως τις 26 Νοεμβρίου, περίπου  7, 4 εκατομμύρια άνθρωποι διέσχισαν τα σημεία ελέγχου της TSA στις ΗΠΑ, γεγονός που οδηγεί στην προφανή συνειδητοποίηση ότι είναι πολλοί εκείνοι δεν θα συμμορφωθούν στο βραχυπρόθεσμο μέλλον με τους συνιστώμενους ταξιδιωτικούς περιορισμούς εκτός και αν επιβληθούν ως απαγορεύσεις.

Θα σημειωθεί πιθανώς μια ακόμη αύξηση στα ταξίδια αυτή την εβδομάδα καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στα σπίτια τους -είτε πριν είτε μετά- την Πρωτοχρονιά. Εξάλλου, κανείς δεν μεταβαίνει στο εξοχικό του με εισιτήριο χωρίς επιστροφή. Το ερώτημα είναι κατά πόσο θα αυξηθούν τα κρούσματα, οι νοσηλείες και οι θάνατοι ως αποτέλεσμα αυτών των μετακινήσεων. 

Ευτυχώς, δεν προβλέπεται να υπάρξουν άλλες μακροπερίοδοι διακοπών και μετακινήσεων στο κοντινό μέλλον αλλά εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα πρέπει να παρθούν τα αντίστοιχα μέτρα. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.