25 Απρ 2024
READING

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας θέλουν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο

3 MIN READ

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας θέλουν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο

Οι εργαζόμενοι στον τομέα της τεχνολογίας θέλουν να μετεγκατασταθούν στη Γερμανία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο

Η Γερμανία είναι στην κορυφή της λίστας των πιο επιθυμητών προορισμών στην Ευρώπη για τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας που θα μετακινηθούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, σύμφωνα με στοιχεία του Relocate.me.

Το Relocate.me, ένας ιστότοπος για εργαζόμενους στην τεχνολογία που αναζητούν κενές θέσεις στο εξωτερικό, δήλωσε ότι οι χρήστες του εξέφρασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μετακομίσουν στη χώρα, ακολουθούμενοι στην Ευρώπη από τις Κάτω Χώρες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Από τους δέκα κορυφαίους προορισμούς μετεγκατάστασης συνολικά, επτά από αυτούς βρίσκονται στην Ευρώπη, με τον Καναδά, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ να εμφανίζονται επίσης στους 10 πρώτους.

Στη Νότια Ευρώπη, η Ισπανία ήταν η πιο δημοφιλής, ακολουθούμενη από την Ιταλία και μετά την Πορτογαλία. Στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, η Τσεχική Δημοκρατία ήταν η πιο δημοφιλής, ακολουθούμενη από την Πολωνία και την Εσθονία.

Πολλές ευρωπαϊκές εταιρείες τεχνολογίας ανέστειλαν τις διεθνείς προσλήψεις τους όταν ξέσπασε η πανδημία και προέκυψαν προβλήματα κατά τη λήψη αδειών εργασίας για μη κατοίκους της ΕΕ.

Η Γερμανία, ωστόσο, κυκλοφόρησε μια νέα πολιτική τον Μάρτιο του 2020 για να επιταχύνει τη διαδικασία για την απόκτηση άδειας εργασίας για εργαζόμενους με υψηλή ειδίκευση – αντιπροσωπεύοντας εν μέρει την ελκυστικότητά της στους ξένους εργαζόμενους φέτος.

Η Γερμανία θεωρείται εδώ και πολύ καιρό ως ένα ελκυστικό μέρος για τους εργαζόμενους στον τομέα της τεχνολογίας, με το Βερολίνο να προσελκύει ιδιαίτερα ένα μεγάλο διεθνές πλήθος που έρχεται να εργαστεί στον μεγάλο αριθμό επιτυχημένων επιχειρήσεων όπως η GetYourGuide, N26 και η Raisin.

Σε όλες τις χώρες, ο αριθμός των εργαζομένων τεχνολογίας που θέλουν να μετακομίσουν στο εξωτερικό μειώθηκε σημαντικά νωρίτερα φέτος καθώς τέθηκαν σε ισχύ οι περιορισμοί, αλλά τα επίπεδα έχουν ανακάμψει και, συνολικά, το 2020 περισσότερα άτομα ενδιαφέρονται να μετεγκατασταθούν από πέρυσι.

Ο αριθμός των ατόμων που μεταβαίνουν στον ιστότοπο του Relocate.me και αναζητούν θέσεις εργασίας στο εξωτερικό σημείωσε χαμηλό τον Απρίλιο, πριν αυξηθεί από τον Ιούνιο και μετά και αυξάνεται όλο το χρόνο.

Ο Οκτώβριος είδε τον υψηλότερο αριθμό ατόμων που επισκέφτηκαν τον ιστότοπο ποτέ και, συνολικά, το 2020 αυξήθηκε κατά 39% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Όσον αφορά τις χώρες από τις οποίες οι άνθρωποι θέλουν να μετεγκατασταθούν, κανένας από τους 10 πρώτους δεν είναι Ευρωπαίος – η Ινδία είναι η πιο κοινή, ακολουθούμενη από τη Ρωσία και τη Νιγηρία.

Η πανδημία έχει επηρεάσει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας προσλαμβάνουν διεθνή ταλέντα.

Τα προηγούμενα χρόνια, λέει, περίπου το 50% των εταιρειών θα προσκαλούσαν υποψήφιους ξένους υποψηφίους σε επιτόπιες συνεντεύξεις. Τώρα, η διαδικασία συνέντευξης είναι από απόσταση.

Επιπλέον, ορισμένες εταιρείες αρχίζουν να εργάζονται και να προσλαμβάνουν τους πρόσφατα προσληφθέντες ξένους υπαλλήλους τους πριν λάβουν άδεια εργασίας.

Και παρόλο που πολλές θέσεις εργασίας έχουν τεθεί σε τηλεργασία πολλοί άνθρωποι προτιμούν ακόμα να εργάζονται από το σπίτι σε κάποιο δροσερό μέρος, όπως το Βερολίνο η το Λονδίνο.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.