19 Απρ 2024
READING

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Amazon στην ευρωπαϊκή αγορά

8 MIN READ

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Amazon στην ευρωπαϊκή αγορά

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Amazon στην ευρωπαϊκή αγορά

Μπορεί το Amazon να θεωρείται από τους πιο ισχυρούς παίκτες του ηλεκτρονικού -και όχι μόνο- εμπορίου αλλά παρόλα αυτά απέχει πολύ από το να θεωρείται απόλυτα αλώβητο από τις προκλήσεις της αγοράς, καθώς κατά καιρούς δεκάδες ανταγωνιστές υπερισχύουν σε αρκετούς τομείς.

Η βρετανική τεχνολογική εταιρεία Ocado, για παράδειγμα, διαθέτει αποθήκες εφοδιασμού που είναι πιο προηγμένες από εκείνες του Amazon στην Ευρώπη, ενώ τα ρομπότ της Ocado κινούνται περίπου τρεις φορές ταχύτερα από αυτά της αποθήκης του Amazon.

Ακόμη, φαίνεται ότι η Ocado δεν είναι η μόνη εταιρεία που αντιμετωπίζει δυναμικά το Amazon στην Ευρώπη. Έτσι, το Amazon πέτυχε να ελέγξει το 35% της αγοράς ενδυμάτων και υποδημάτων των ΗΠΑ το 2018, αλλά έθεσε υπό τον έλεγχο του μόλις το 8% των πωλήσεων της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Euromonitor.

Ο ανταγωνισμός είναι έντονος από τις αντίστοιχες επιχειρήσεις : η Otto στη Γερμανία, τα καταστήματα John Lewis στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Zalando στη Γερμανία και το E.Leclerc στη Γαλλία.

Πέρα από το μερίδιο αγοράς, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός εταιρειών τεχνολογίας όπως η Ocado που θέτουν σημαντικά εμπόδια στην κυριαρχία και την παντοδυναμία του Amazon.

Ποιές προκλήσεις μπορεί να αντιμετωπίζει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου;

Ποιός μπορεί να νικήσει το Amazon όταν το παιχνίδι γίνεται στο δικό του γήπεδο;

Η έκρηξη των αγορών κατά την περίοδο του lockdown βοήθησαν τις πωλήσεις του Amazon να φτάσουν στο ρεκόρ των $96,15 δισεκατομμυρίων στο τρίτο τρίμηνο- αριθμός που αντιστοιχεί στο ΑΕΠ ενός μικρού κράτους — και εδραίωσε τη θέση του Jeff Bezos ως έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με προσωπική περιουσία αξίας $200 δισεκατομμυρίων. 

Το Amazon διαθέτει εδώ και δεκαετίες μια όλο και πιο βελτιωμένη υπηρεσία εφοδιασμού, με αυτοματοποιημένες αποθήκες στελεχωμένες από ρομπότ και ένα δίκτυο παράδοσης που κάνει παραδόσεις, σε ορισμένες περιοχές, μέσα σε μία ώρα, αφήνοντας τους ανταγωνιστές του να αναρωτούνται για την αποδοτικότητα αυτού του δικτύου.

Τα καλά νέα είναι, όμως, ότι γίνεται όλο και πιο εύκολο για αρκετούς λιανοπωλητές να αγοράσουν εξελιγμένα τεχνολογικά συστήματα, χάρη σε μια σειρά νεοσύστατων επιχειρήσεων, πολλές από τις οποίες έχουν την έδρα τους στην Ευρώπη. Μάλιστα, μερικές από αυτές αποδίδουν σε κάποιες περιπτώσεις καλύτερα από τις αντίστοιχες υπηρεσίες του Amazon.

Η Fabric στοχεύει να ξεπεράσει το Amazon με την κατασκευή μιας σειράς κέντρων διαλογής για τους λιανοπωλητές

Η Amazon μπορεί να έχει δαπανήσει δισεκατομμύρια για την κατασκευή περισσότερων από 175 κέντρων διαλογής σε όλο τον κόσμο, αλλά η Fabric στοχεύει να ξεπεράσει το Amazon με την κατασκευή μιας σειράς κέντρων διαλογής για τους λιανοπωλητές.

Αυτά μπορούν να κατασκευαστούν στο πίσω μέρος οποιουδήποτε καταστήματος, γεμάτου με ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθούν στην επεξεργασία των ηλεκτρονικών παραγγελιών.

Το βασικό πλεονέκτημα αυτών των κέντρων είναι ότι μπορούν να βρίσκονται κοντά στους πελάτες, στα κέντρα των πόλεων, και έτσι οι παραδόσεις μπορούν να πραγματοποιούνται πιο γρήγορα.

Η Fabric έχει κατασκευάσει ποικίλα αυτοματοποιημένα κέντρα όπως αυτό στο Ισραήλ για το Rami Levy, μία αλυσίδα σούπερ μάρκετ και το Super-Pharm, την αλυσίδα φαρμακείων.

Τα βασικά οφέλη, αφορούν το γεγονός ότι οι λιανοπωλητές μπορούν να επεξεργάζονται τις παραγγελίες πιο γρήγορα και να μειώνουν το κόστος της αποστολής των πακέτων.

Μέχρι σήμερα, ο τρόπος με τον οποίο πολλοί λιανοπωλητές χειρίζονται τις ηλεκτρονικές παραγγελίες αυτή τη στιγμή στηρίζεται ακόμα σε ανθρώπινα χέρια που επιλέγουν χειροκίνητα τα αντικείμενα από τα καταστήματα και στη συνέχεια  τα στέλνουν στους πελάτες. Πρόκειται συνολικά για ένα εξαιρετικά αναποτελεσματικό σύστημα.

Έχοντας δοκιμάσει το αυτοματοποιημένο σύστημα στο Ισραήλ, η Fabric έχει πλέον μετακομίσει στις ΗΠΑ, όπου χτίζει ένα δίκτυο κέντρων στη Νέα Υόρκη και εξετάζει το Ντάλας ως μία ακόμη πιθανή τοποθεσία. Η πλειοψηφία των μηχανικών της, ωστόσο, παραμένουν στο Ισραήλ.

Cleveron: τα μηχανήματα αυτόματων παραδόσεων στην Εσθονία

Παράλληλα, τα μηχανήματα αυτόματης πώλησης είναι ένα θέμα που εξετάζεται και από την  Cleveron της Εσθονίας, μέσω της εφαρμογής αυτοματοποιημένων συστημάτων που διανέμουν δέματα στους καταναλωτές.

Η εταιρεία είδε τις παραγγελίες να αυξάνονται εξαιτίας των αγοραστών που αναζητούσαν νέους τρόπους για να λαμβάνουν τις παραγγελίες χωρίς επαφή.

Η Cleveron διαθέτει μια σειρά επιλογών για τους λιανοπωλητές, από ένα απλό μεταλλικό ντουλάπι που μπορεί να τοποθετηθεί έξω από ένα κατάστημα, μέχρι αυτοματοποιημένα περίπτερα μεγέθους κοντέινερ που μπορούν να τοποθετηθούν σε έναν χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων σούπερ μάρκετ.

Η εταιρεία συνεργάζεται με μερικούς από τους κορυφαίους λιανοπωλητές στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Walmart, και παραδίδει περίπου 1, 3 εκατομμύρια πακέτα το μήνα.

Τα ντουλάπια μπορεί να φαίνονται πολύ απλά στο εξωτερικό , αφού το σύνθετο τμήμα αφορά το  λογισμικό που ταξινομεί τα πακέτα έτσι ώστε να μπορούν να αποθηκευτούν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Ακόμη θα μπορούσαν να επεκταθούν σε μια πλήρως οργανωμένη υπηρεσία παράδοσης. Η Cleveron δοκιμάζει ένα στόλο κινητών ρομπότ παράδοσης και έχει σχέδια για ένα δίκτυο θυρίδων ενσωματωμένο σε στάσεις λεωφορείων σε ολόκληρη την Εσθονία.

Στόχος της είναι κάθε χωριό και μικρή πόλη να έχει πρόσβαση σε αυτό το είδος αυτοματοποιημένης παράδοσης.Η Amazon, εν τω μεταξύ, δεν διαθέτει εσθονική ιστοσελίδα. Οι ντόπιοι γενικά πρέπει να παραγγείλουν από το amazon.de ή το amazon.co.uk.

Παράδοση σε μακρινούς προορισμούς από ρομπότ και drone

Οι δυσπρόσιτες παραδόσεις μεγάλης διάρκειας του Amazon θα μπορούσαν να διευκολυνθούν για τους λιανοπωλητές, χάρη σε ένα όλο και πιο ισχυρό στόλο ρομπότ και drones που θα τίθενται σταδιακά σε λειτουργία.

Η Starship, μια ακόμη εσθονική πρωτοβουλία, συνεργάζεται με την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Co-op στο Ηνωμένο Βασίλειο για περισσότερα από δύο χρόνια, παραδίδοντας τις αγορές σε πελάτες στο Milton Keynes με ένα στόλο μικρών λευκών ρομπότ που τρέχουν κατά μήκος των πεζοδρομίων της πόλης.

Το Co-op υπήρξε το πιο αργό από όλες τις εταιρείες σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο στις online αγορές, αλλά πλέον υπερισχύει έναντι των αντιπάλων του προσφέροντας παράδοση μέσα σε μια ώρα, χάρη στην υπηρεσία των ρομπότ. 

Μια άλλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ,η Tesco, έχει επιταχύνει κατά πολύ τις παραδόσεις των αγορών εξαιτίας της συνεργασίας της με την Manna, την ιρλανδική εταιρεία παράδοσης προϊόντων με drone.

Ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ιρλανδία τον Σεπτέμβριο, το οποίο θα επέτρεπε στους πελάτες να παραγγείλουν προϊόντα μέχρι 4 κιλά , τα οποία θα παραδίδονταν μέσα σε 30 λεπτά.

Ενίσχυση του λογισμικού συστήματος

Εκτός από τα ρομπότ παράδοσης, αυτό που οι λιανοπωλητές πρέπει να ενισχύσουν περισσότερο σε σχέση με το Amazon είναι το λογισμικό τους.

Πριν από δεκαπέντε χρόνια, η μετάβαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο σήμαινε απλώς την δημιουργία ενός webstore και τη διασφάλιση ότι αυτό θα είχε απλώς καλό και αποδοτικό SEO.

Σήμερα, απαιτείται ο ιστότοπός αυτός να συνεργάζεται με smartphones, tablet ακόμη και αυτοκίνητα. Μάλιστα, η Audi, για παράδειγμα, προσφέρει στους οδηγούς της τη δυνατότητα να αγοράζουν αναβαθμίσεις για τις ψηφιακές υπηρεσίες του αυτοκινήτου τους απευθείας από το smartphone τους.

Τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα θα γίνουν όλο και περισσότερο ένα στόχος για να προσεγγιστούν αγοραστές — ειδικά εάν τα οχήματα τελικά γίνουν αυτοματοποιημένα σε τέτοιο βαθμό ώστε οι οδηγοί να μπορούν να ασχολούνται την ώρα της οδήγησης με άλλα πράγματα.

Επιπλέον, ο συνδυασμός online και offline αγορών έχει καταστεί κρίσιμος κατά τη διάρκεια της πανδημίας κοροναϊού, καθώς οι άνθρωποι αποφεύγουν τα φυσικά καταστήματα.

Amazon Go

Δεν είναι μόνο στο ευρωπαϊκό διαδικτυακό λιανικό εμπόριο όπου η κυριαρχία του αμερικανικού στυλ του Amazon αμφισβητείται. Ορισμένες επιχειρήσεις προσφέρουν επίσης εναλλακτικές λύσεις στο Amazon Go για τα φυσικά καταστήματα. 

Με 26 καταστήματα στις ΗΠΑ το Amazon Go προσφέρει μια φυσική εμπειρία αγορών χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει ο πελάτης επιτόπου για τις αγορές— οι πελάτες παίρνουν μόνο αυτό που θέλουν και χρεώνονται μέσω του λογαριασμού τους στο Amazon όταν φεύγουν από το κατάστημα.

Οι μεγάλοι ευρωπαίοι λιανοπωλητές συνεργάζονται τώρα με τις νεοσύστατες επιχειρήσεις για να προσφέρουν μια παρόμοια εμπειρία αγορών χωρίς επαφή. Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου Tesco συνεργάζεται με την ισραηλινή εταιρεία τεχνολογίας Trigo, για να αναπτύξει ένα δοκιμαστικό κατάστημα με αντίστοιχες μορφές αγορών.

Παράλληλα, η τεχνολογία της Trigo ξεχωρίζει καθώς όταν ένας χρήστης  εισέρχεται στο κατάστημα, οι κάμερες του Trigo παρακολουθούν τον αγοραστή, εντοπίζοντας και καταγράφοντας ποια προϊόντα παίρνει από τα ράφια. Αυτά τα δεδομένα αποστέλλονται στη συνέχεια σε ένα σύστημα πληρωμών, το οποίο χρεώνει τον αγοραστή για τα στοιχεία του.

Είναι επίσης γεγονός ότι η πανδημία πιέζει περισσότερους μεγάλους λιανοπωλητές να εξετάσουν αυτή την εναλλακτική λύση των αγορών χωρίς επαφή.

Ένας ακόμη Ευρωπαίος οργανισμός που αμφισβητεί το μοντέλο του Amazon Go είναι το πορτογαλικό startup Sensei, το οποίο μοιράζεται μια ανάλογη φιλοδοξία να μειώσει την κυριαρχία του Jeff Bezos στο ηλεκτρονικό  λιανικό εμπόριο.

Η σημασία των δεδομένων

Η Sensei και η Trigo αναγνωρίζουν ότι το κόστος των συστημάτων κάμερας των υπολογιστών τους σημαίνει ότι  η τεχνολογία τους είναι επί του παρόντος προσιτή μόνο για τους μεγάλους διεθνείς λιανοπωλητές, αλλά και οι δύο ελπίζουν ότι το κόστος θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Υπάρχουν επίσης μεγάλα κίνητρα για τους πωλητές να υιοθετήσουν την τεχνολογία αυτή, λόγω της δυνατότητας παρακολούθησης του τρόπου με τον οποίο οι πελάτες μετακινούνται γύρω από ένα κατάστημα και το πώς ψωνίζουν. Αυτές οι πρακτικές μεταφράζονται σε έναν τεράστιο όγκο δεδομένων που μπορεί να προσφέρει πολλά στις εταιρείες.

Είναι σαφές ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές Αγορές, το Amazon είναι εξαιρετικά ισχυρό και διαφαίνεται σαν μια συνεχώς αυξανόμενη δύναμη. Ήδη αποτελεί κατά κάποιον τρόπο τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή στην Ευρώπη, με 28 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα στην αγορά της Ευρώπης σε σύγκριση με το επόμενο μεγαλύτερο κεφάλαιο των $12 δισεκατομμυρίων για την Otto.

Αλλά, αυτό  δεν σημαίνει ότι είναι παντοδύναμο. Εάν υπολογίσει κανείς φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα, το Amazon είναι μόνο ο 18ος μεγαλύτερος λιανοπωλητής της Ευρώπης. Ακόμη, σε πολλές χώρες έχει ένα μικρό μερίδιο αγοράς ή πολύ μικρή παρουσία.

Παράλληλα, αντιμετωπίζει έντονη πολιτική πίεση, με συνεχείς ρυθμιστικές επιθέσεις από τις Βρυξέλλες αλλά και την ραγδαία εξέλιξη των ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων και των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας όπως το Ocado, η Fabric, η Cleveron, η Starship και το Commercetools .

Η κατάκτηση της Ευρώπης από το Amazon και τον ιδιοκτήτη της απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.