20 Απρ 2024
READING

Τα sex toys και ο πειραματισμός άνθισαν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού στην Μ. Βρετανία

4 MIN READ

Τα sex toys και ο πειραματισμός άνθισαν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού στην Μ. Βρετανία

Τα sex toys και ο πειραματισμός άνθισαν κατά την διάρκεια του αποκλεισμού στην Μ. Βρετανία

Οι άνθρωποι φαίνεται ότι αγοράζουν περισσότερα σεξουαλικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια του 2020 σε σχέση με τα προηγούμενα έτη, με περισσότερους ανθρώπους να αγοράζουν βοηθήματα και εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις σεξουαλικών παιχνιδιών στο Ηνωμένο Βασίλειο υπερδιπλασιάστηκαν όταν η χώρα εφάρμοσε τα μέτρα του εγκλεισμού για πρώτη φορά τον Απρίλιο.

Επιπλέον, αυτή η ζήτηση παρέμεινε ισχυρή κατά τη διάρκεια του 2020, όπως δείχνουν τα στοιχεία των πωλήσεων για τα sex toys και τα είδη εσωρούχων στην Μ. Βρετανία. 

Πιο αναλυτικά, φαίνεται ότι πωλήθηκαν εννέα φορές περισσότερα μαστίγια την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ ανάλογη πορεία ακολούθησαν κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας οι πωλήσεις άλλων κατηγοριών οι οποίες παρουσίασαν μεγαλύτερη του τετραπλάσιου αύξηση.

Επιπλέον, το δίκτυο λιανικής πώλησης του Ηνωμένου Βασιλείου Love The Sales σημείωσε ότι οι πωλήσεις των bondage sets αυξήθηκαν κατά 97% και των basque sets  κατά 101% από το 2019 έως το 2020.

Αυτό το ενδιαφέρον για τον σεξουαλικό πειραματισμό κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού αντικατοπτρίζεται και στις αναζητήσεις των ανθρώπων στο διαδίκτυο.

Έτσι, στο Ηνωμένο Βασίλειο οι αναζητήσεις όπως : «Τι είναι το pegging;» αυξήθηκαν κατά 250%, σύμφωνα με στοιχεία του Google Trends, ενώ η αναζήτηση σχετικά με το τι είναι το BDSM αυξήθηκε κατά 70%. Φαίνεται, ότι η κρεβατοκάμαρα ήταν για πολλούς ένας χώρος πειραματισμού που εξυπηρετούσε την διαφυγή από την οδυνηρή πραγματικότητα.

Τα σεξουαλικά παιχνίδια υψηλής τεχνολογίας έχουν κυριαρχήσει στις πωλήσεις  φέτος, ενώ και οι  πωλήσεις των sex toys με τηλεχειριστήριο έχουν επίσης αυξηθεί, με τις πωλήσεις ενός προϊόντος να αυξάνονται κατά έντεκα φορές από έτος σε έτος.

Συνεπώς, οι καταναλωτές φαίνεται ότι αρχίζουν να προτιμούν τα σεξουαλικά παιχνίδια που είναι πιο καινοτόμα και περισσότερο εξοπλισμένα από τεχνολογικής άποψης για να πετύχουν το είδος της ευχαρίστησης που επιθυμούν.

Επιπλέον, το ενδιαφέρον για το πρωκτικό σεξ αυξήθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του 2020. Πιο αναλυτικά, για πολλές εταιρείες το Anal Kit ήταν το προϊόν με τις καλύτερες πωλήσεις στις κατηγορίες του πρωκτικού σεξ του 2020, υποδηλώνοντας ότι περισσότεροι άνθρωποι το δοκιμάζουν τώρα για πρώτη φορά.

Εκτός από την προσπάθεια διαφορετικών στυλ και μεθόδων, τα ζευγάρια έχουν επίσης αγοράσει περισσότερα παιχνίδια για να εμπλουτίσουν τη σεξουαλική τους ζωή κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού.

Οι πωλήσεις των καρτών Kama Sutra Sex αυξήθηκαν κατά 144% από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Black Friday, ενώ οι πωλήσεις των επιτραπέζιων παιχνιδιών ζευγαριών με θέμα το σεξ υπερδιπλασιάστηκαν.

Ταυτόχρονα, φαίνεται ότι οι άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο που δεν έχουν πλέον ενεργή παρουσία στο γραφείο φέτος μπορεί να στρέφονται τώρα πιο έντονα στο roleplay, αφού οι πωλήσεις της εβδομάδας της Black Friday για την σέξυ στολή Γραμματέα διπλασιάστηκαν το 2020. 

Ωστόσο, δεν είναι μόνο οι Βρετανοί αυτοί που αγοράζουν περισσότερα παιχνίδια για σεξ. Η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 10% κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από τον λιανοπωλητή σεξουαλικών παιχνιδιών Ella Paradis στην οποία συμμετείχαν 1.464 Αμερικανοί.

Ακόμη, μερικοί άνθρωποι στρέφονται και σε άλλους τύπους σεξουαλικών παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της πανδημίας – συμπεριλαμβανομένων των sex dolls.

Η New York Post ανέφερε ότι οι Αμερικανοί φαίνεται να προτιμούν τις κούκλες που μοιάζουν με πραγματικές γυναίκες, με τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 25% από έτος σε έτος.

Πιο συγκεκριμένα, οι μεγαλύτερες πωλήσεις σημειώθηκαν στη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και το Ντάλας.

Αν και οι πωλήσεις των παιχνιδιών σεξ ανθούν, η βιομηχανία ένδυσης έχει υποστει ένα τεράστιο χτύπημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τα εσώρουχα δεν αποτελούν εξαίρεση.

Έτσι, η Mintel προβλέπει ότι οι πωλήσεις εσωρούχων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθούν κατά 12% φέτος, με τις πωλήσεις εσωρούχων υψηλής ποιότητας να επηρεάζονται ιδιαίτερα λόγω της ακύρωσης επίσημων εκδηλώσεων όπως γάμοι και πάρτι.

Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες εσωρούχων  έχουν εμφανίσει πωλήσεις άνω του μέσου όρου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι άνθρωποι επικεντρώνονται τώρα περισσότερο στην φροντίδα του εαυτού τους. 

Εντούτοις, κανείς, δεν μπορεί να αποφανθεί αν αυτές οι τάσεις θα διατηρηθούν και μετά το τέλος των περιορισμών. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.