26 Απρ 2024
READING

Πώς αλλάζουν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις μάρκες

3 MIN READ

Πώς αλλάζουν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις μάρκες

Πώς αλλάζουν οι προσδοκίες των καταναλωτών για τις μάρκες

Περισσότεροι από τους μισούς (54%) των καταναλωτών αναμένουν να συνδεθούν περισσότερα ψηφιακά με τις μάρκες τους επόμενους 12 έως 24 μήνες, σύμφωνα με την έκθεση της Forrester “The Future Of The Empowered Consumer”.

Η ομάδα των καταναλωτών με την ονομασία Progressive Pioneers από την Forrester ηγείται της ζήτησης για προϊόντα και εμπειρία καινοτομίας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (63%) των Progressive Pioneers θα επιλέξουν μάρκες που βοηθούν τις τοπικές τους κοινότητες, ενώ το 57% σκοπεύει να αγοράσει από εταιρείες που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα πιο συχνά τα επόμενα δύο χρόνια.

Εν τω μεταξύ, το 20% των ενηλίκων των ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι προσπάθειες εξατομίκευσης των brands υπονομεύουν το αίσθημα ελέγχου τους.Οι Progressive Pioneers αποτελούν το 20% των καταναλωτών, ενώ οι Convenience Conformers – όσοι επιλέγουν ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες σε μεγάλο βαθμό για να βελτιώσουν την ταχύτητα και την ευκολία των εμπειριών τους – αποτελούν το 44%.

Αυτές οι ομάδες αυξάνουν το μερίδιο τους στη συνολική καταναλωτική βάση και μπορούν να δώσουν σημαντικές κατευθύνσεις και νέες τάσεις.

Οι Settled Survivors and Reserved Resisters που αποφεύγουν την καινοτομία μειώνονται στο 21% της καταναλωτικής βάσης από 35% το 2015, σύμφωνα με την Forrester.

Η έκθεση της Forrester δίνει σημασία σε αυτά που πρέπει να γνωρίζουν οι εταιρείες σχετικά με τη μετατόπιση των καταναλωτικών συνηθειών το 2021 και μετά, με έμφαση σε μια αυξανόμενη καταναλωτική βάση που είναι και πιο απαιτητική για τις μάρκες και ενδιαφέρεται περισσότερο για την τεχνολογία.

Ενώ οι τύποι συμπεριφορών που υιοθετήθηκαν από τους καταναλωτές – συμπεριλαμβανομένης της μεγαλύτερης εξάρτησης από προσωπικές συσκευές, υψηλότερες προσδοκίες απρόσκοπτων ψηφιακών-φυσικών αλληλεπιδράσεων και ισχυρότερη επιθυμία για αξιοποίηση εμπορικών σημάτων για προσωπική ευημερία – δεν έχουν αλλάξει από τότε που ξεκίνησε η πανδημία αλλά αυτές οι ίδιες συμπεριφορές έχουν γίνει πιο διαδεδομένες.

Όπως αποδεικνύεται από προηγούμενες έρευνες, οι προϋπάρχουσες τάσεις των καταναλωτών επιταχύνθηκαν από την πανδημία. Οι άνθρωποι αναζητούν μάρκες και ψηφιακά εργαλεία που αποκαθιστούν την αίσθηση της εμπιστοσύνης τους, αλλά το 34% των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι βιντεοκλήσεις και τα γραπτά μηνύματα δεν τους έκαναν να αισθάνονται τόσο συνδεδεμένοι όσο περίμεναν.

Η έρευνα αποτύπωσε επίσης ότι όσες εταιρείες έχουν πολλαπλά κανάλια έχουν τις πιο ικανοποιητικές εμπειρίες, υποδηλώνοντας ότι οι μάρκες πρέπει να υιοθετήσουν μια πολυ-καναλική προσέγγιση για να ξεπεράσουν την κρίση.

Η Forrester προτείνει οι μάρκες να εστιάσουν ώστε να αποσαφηνίσουν τις δεσμεύσεις τους για κοινωνικές, περιβαλλοντικές ή πολιτιστικές αξίες για τη διατήρηση της εμπιστοσύνης με αυτούς τους καταναλωτές.

Ομοίως, η αντίσταση του 20% των καταναλωτών στις προσπάθειες εξατομίκευσης από τις μάρκες επιβεβαιώνει άλλες έρευνες που καταγράφουν ότι το απόρρητο γίνεται πιο σημαντικό για τους καταναλωτές.

Περισσότεροι από τους μισούς (57%) των καταναλωτών απέρριψαν την εξατομίκευση για να διατηρήσουν το απόρρητό τους, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε η The Conference Board σε συνεργασία με τη Nielsen.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.