20 Απρ 2024
READING

Οι καταναλωτές επιλέγουν πολύ-καναλικές αγορές

3 MIN READ

Οι καταναλωτές επιλέγουν πολύ-καναλικές αγορές

Οι καταναλωτές επιλέγουν πολύ-καναλικές αγορές

Η κατανάλωση μέσα από omnichannel αυξήθηκε κατά 50% κατά τη διάρκεια του 2020 στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα,μάλιστα, με τη νέα έκθεση της Nielsen Omnichannel Shopping Fundamentals, το 2020 σχεδόν το ήμισυ όλων των αγορών των καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ ολοκληρώθηκαν μέσα από τον δρόμο του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η Nielsen Connect κυκλοφόρησε νέα στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι η κατανάλωση omnichannel για τις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 50% κατά τη διάρκεια του 2020.

Επιπλέον στην περίπτωση των ΗΠΑ τα τρόφιμα έχουν δει σημαντικές και αξιοσημείωτες μετατοπίσεις στις αγορές omnichannel από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Ο αριθμός των αγοραστών που θεωρείται ότι ψωνίζουν σε μεγάλο βαθμό ή κατ’ αποκλειστικότητα μέσα από ηλεκτρονικές πηγές για καθημερινά αντικείμενα αυξήθηκε κατά 133% μεταξύ του Σεπτεμβρίου του 2019 και του Σεπτεμβρίου του 2020.

Επιπλέον, η προτίμηση των καταναλωτών για παραλαβή στο κατάστημα αυξήθηκε κατά 26% κατά τη διάρκεια αυτών των 52 εβδομάδων.

Ταυτόχρονα, οι κατηγορίες μη τροφίμων, όπως οι προμήθειες κατοικίδιων ζώων, οι βιταμίνες και τα προϊόντα περιποίησης του προσώπου, αποδίδουν εξαιρετικά καλά στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, το 85% όλων των προμηθειών κατοικίδιων ζώων αγοράζονται στο διαδίκτυο, όπως και το 79% όλων των βιταμινών και το 78% όλων των προϊόντων περιποίησης προσώπου.

Επιπλέον, το 29% των καταναλωτών θεωρεί το εργαλείο του ιστορικού παραγγελιών ως το πιο χρήσιμο χαρακτηριστικό στην περίπτωση των ηλεκτρονικών αγορών για μη εδώδιμα αντικείμενα.

Εξετάζοντας την omnichannel συμπεριφορά με βάση τη φυλετική ομάδα, η Nielsen αποφάνθηκε ότι ο αριθμός των ισπανόφωνων, Αφρο-αμερικανών  και Ασιατών που χρησιμοποιήσαν συνδυαστικά online και offline μεθόδους εκπλήρωσης αγορών αυξήθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ωστόσο, ο προσανατολισμός σε omnichannel αγορές αυξήθηκε περισσότερο μεταξύ των ισπανόφωνων αγοραστών (+54%), ακολουθούμενοι από τους Αφρο-Αμερικανούς (43%) και τέλος τους Ασιάτες (31%).

Στον γενικότερο χάρτη των ΗΠΑ, έχουν προκύψει νέες συμπεριφορές που οι λιανοπωλητές και οι εταιρείες πρέπει να αναγνωρίσουν και να αγκαλιάσουν, έτσι ώστε να ενεργήσουν γρήγορα, αφού ήδη οι συνήθειες των ηλεκτρονικών αγορών αρχίζουν να αποκρυσταλλώνονται. 

Αρκετοί προσδοκούν μια επιστροφή στις προ-πανδημικές καταναλωτικές συνήθειες, αλλά όπως φαίνεται οι καταναλωτές δεν θα επιστρέψουν σε ένα προ-πανδημικό στάδιο αναφορικά με το λιανικό περιβάλλον.

Αναμφισβήτητα, οι καταναλωτές έχουν περισσότερες επιλογές από ποτέ στην πορεία τους προς την αγορά, πράγμα που σημαίνει ότι, καθώς οι ανάγκες και οι προτιμήσεις των καταναλωτών συνεχίζουν να εξελίσσονται, είναι ζωτικής σημασίας να υπάρχει μια στρατηγική omnichannel για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί η δυναμική το 2021.

Τέλος, η έρευνα Omnichannel Fundamentals της Nielsen διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2019 (πριν την έκρηξη της πανδημίας), τον Απρίλιο του 2020 (κατά την διάρκεια του εγκλεισμού) και τον Σεπτέμβριο του 2020 (νέα κανονικότητα).

Σχεδόν 25.000 έρευνες διεξήχθησαν κατά την διάρκεια των διαφορετικών φάσεων της πανδημίας από την Nielsen και πληροφορίες για πάνω από 150.000 συναλλαγές ανά διαφορετικό κύμα συλλέχθηκαν για αυτήν την έρευνα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.