Η αυτόματη παράδοση τροφίμων μετατρέπεται σε μία ισχυρή τάση 

Η πανδημία και οι προεκτάσεις της έχουν αναγκάσει περισσότερους ανθρώπους να βασίζονται στην αποστολή των τροφίμων λόγω του εγκλεισμού και της παραμονής στο σπίτι.

Η αυτόματη τεχνολογία αποτελεί σημαντικό μέρος της αγοράς για την αποστολή και την παράδοση τροφίμων και οι καταναλωτές επωφελούνται από την ανάπτυξή της κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Καθίσταται σαφές ότι η  τεχνολογία έχει τεράστιες δυνατότητες να αλλάξει τη βιομηχανία τροφίμων στο μέλλον.

Η αποστολή και η παράδοση των  τροφίμων θα αλλάξει σημαντικά από το 2021 και ύστερα. Οι τεχνολογίες της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργούν ρομπότ παράδοσης για τη μεταφορά αγαθών και πολλές εξελίξεις ακόμα κατακλύζουν τον χώρο αυτό, ως αποτέλεσμα της πανδημίας αλλά και της τεχνολογικής προόδου. 

Ενσωμάτωση της αυτόματης τεχνολογίας παράδοσης

Η χρήση αυτόνομων οχημάτων και ρομπότ θα συνεχίσει να αυξάνεται στο μέλλον. Καθώς περισσότερα κράτη επιτρέπουν τη νομοθεσία για τη χρήση αυτόνομης τεχνολογίας, τα ρομπότ παράδοσης και άλλα αυτόματα οχήματα θα κερδίσουν περισσότερες ρυθμιστικές βελτιώσεις.

Οι προσεχείς αλλαγές περιλαμβάνουν περισσότερα ρομπότ που κάνουν όλο και περισσότερες παραδόσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες εφόσον δοκιμάσουν την αποδοχή της κοινωνίας και επικυρώσουν ότι αντίστοιχα επιχειρηματικά μοντέλα μπορούν να ενσωματωθούν στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Εταιρείες όπως η Aurora, η Ike και η TuSimple πιέζουν για την ανάπτυξη αυτόματων φορτηγών σε πραγματικούς αυτοκινητόδρομους. Το μέγεθος των πρόσφατων IPOs στην αγορά παράδοσης υποδηλώνει ότι η Wall Street πιστεύει ότι υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης σε αυτόν τον τομέα και ότι η ζήτηση εξακολουθεί να υπάρχει.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας στην παράδοση τροφίμων επιφέρει μόνιμες αλλαγές 

Η πανδημία του κορονοϊού θα συνεχίσει να έχει αντίκτυπο στην αυτόματη τεχνολογία παράδοσης. Οι καταναλωτές που μεταπήδησαν στην παράδοση τροφίμων είναι πιθανό να συνεχίσουν να την χρησιμοποιούν στο μέλλον.

Οι επιχειρήσεις αναμένουν μεγαλύτερη κοινωνική αποδοχή της αυτόματης τεχνολογίας, καθώς η ζήτηση για αυτού του είδους την παράδοση συνέχισε να αυξάνεται ραγδαία και οι τάσεις φαίνεται ότι θα μείνουν ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας. 

Παράλληλα με τη αύξηση που οφείλεται στην τηλεργασία, η επιτάχυνση που προκαλείται από την πανδημία στην παράδοση τροφίμων υπέδειξε τις δυνατότητες της τεχνολογίας.

Πολλές επιχειρήσεις συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να μειώσουν το κόστος, να βελτιώσουν την παραγωγικότητα και να αντέξουν τα πολλαπλά κύματα COVID-19 και πολλά εστιατόρια και παντοπωλεία συνειδητοποίησαν ότι θα μπορούσαν να διατηρήσουν, ακόμη και να αυξήσουν την πελατεία τους χρησιμοποιώντας αυτόματη τεχνολογία παράδοσης για τους μακρινούς προορισμούς.

Μείωση των εκπομπών άνθρακα

Η αυτόματη παράδοση θα βοηθήσει τις προσπάθειες βιωσιμότητας μειώνοντας τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Με τη μείωση του αριθμού των συμβατικών οχημάτων παράδοσης στο δρόμο και την αντικατάστασή τους με αυτόνομα οχήματα, οι πόλεις θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα και την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Αυτές οι προσπάθειες θα οδηγήσουν σε ασφαλέστερες, υγιέστερες πόλεις που είναι πιο φιλικές προς τους πολίτες αλλά και προς το περιβάλλον.

Πρόκειται για μία σημαντική ιστορική στιγμή, όπου μπορούμε να μετατρέψουμε πολλά από τα υπάρχοντα συστήματα εφοδιασμού για τις μακρινές αποστάσεις από αναποτελεσματικά οχήματα καύσης άνθρακα σε ελαφρά, αποδοτικά, βιώσιμα οχήματα χωρίς εκπομπές.

Αυτό, με τη σειρά του, δημιουργεί μια αποτελεσματική προσέγγιση για τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής.

Βελτίωση της διαδικασίας διανομής τροφίμων

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα ζητήματα με τη διανομή τροφίμων ήρθαν στην επιφάνεια. Από τα παιδιά που χάνουν την πρόσβαση σε δωρεάν σχολικά γεύματα σε ενήλικες που αγωνίζονται με ελλείψεις στις αγορές, η προώθηση της ισότιμης μεγαλύτερης πρόσβασης σε τρόφιμα για όλους θα συνεχίσει να είναι σημαντική.

Έτσι, η αυτόματη παράδοση παρουσιάζει επίσης μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για την αντιμετώπιση των αναγκών των υποεξυπηρετούμενων κοινοτήτων.

Από τις ελλείψεις τροφίμων έως τις ανισότητες στον τομέα της υγείας, ένας νέος, πιο αποτελεσματικός τρόπος διανομής αγαθών αποτελεί έναν απτό τρόπο προώθησης μιας κοινωνίας αφθονίας και όχι μιας κοινωνίας των ελλείψεων.

Η αυτόματη παράδοση θα συνεχίσει να διαδραματίζει μεγαλύτερο ρόλο στη βιομηχανία τροφίμων. Η παράδοση αγαθών αντιπροσωπεύει μία από τις καλύτερες ευκαιρίες αγοράς για την αυτόματη οδήγηση οπότε θα είναι ο μεγαλύτερος τομέας ανάπτυξης το επόμενο έτος.