25 Απρ 2024
READING

Η Walmart διευκολύνει την διαδικασία επιστροφής προϊόντων από το σπίτι

3 MIN READ

Η Walmart διευκολύνει την διαδικασία επιστροφής προϊόντων από το σπίτι

Η Walmart διευκολύνει την διαδικασία επιστροφής προϊόντων από το σπίτι

Τα ανεπιθύμητα δώρα είναι η μάστιγα που χαρακτηρίζει την εορταστική περίοδο αγορών και προφανώς επιδεινώνεται τον καιρό της πανδημίας, καθώς οι αναμονές σε υπερμεγέθεις ουρές για να κάνει κάποιος αλλαγή/επιστροφή προϊόντων ή να αιτηθεί την επιστροφή του χρηματικού πόσου αποτελούν πια ένα δυσάρεστο ίσως και νοσταλγικό παρελθόν.

Σε απάντηση των αναγκών που προκύπτουν, η Walmart δήλωσε πρόσφατα ότι ξεκίνησε μια εφαρμογή όπου οι πελάτες μπορούν να επιστρέψουν αντικείμενα που έχουν αποσταλεί και πωληθεί από το walmart.com χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Η εφαρμογή αυτή με τίτλο Carrier Pickup από την υπηρεσία FedEx επιτρέπει στους καταναλωτές να προγραμματίσουν μια επιστροφή οπουδήποτε η FedEx παρέχει την σχετική υπηρεσία παραλαβής.

Μάλιστα, η δωρεάν υπηρεσία δεν πρόκειται να τελειώσει με το τέλος της περιόδου των διακοπών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η Walmart.

Ο πρωτοφανής όγκος ηλεκτρονικού εμπορίου ως αποτέλεσμα της πανδημίας έχει ενισχύσει υπερβολικά τα προϊόντα που αγοράζονται στο Διαδίκτυο. Πιο αναλυτικά, η CBRE εκτιμά ότι οι επιστροφές αυτής της εορταστικής περιόδου θα μπορούσαν να ανέλθουν συνολικά σε 70, 5 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που φανερώνει πρωτοφανή αύξηση 73% από τον προηγούμενο πενταετή μέσο όρο.

Η πρόβλεψη της CBRE βασίζεται στην εκτίμηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Λιανικής Πώλησης για τις πωλήσεις στο Διαδίκτυο αυτή την εορταστική περίοδο που άγγιξαν τα 234, 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Με ένα μέσο ποσοστό επιστροφής για ηλεκτρονικές αγορές 30 %, είναι σαφές γιατί ο αριθμός των συνολικών επιστροφών θα συνεχίσει να αυξάνεται.

Έτσι, οι επιστροφές που εξυπηρετούνται online ή μέσα από την εφαρμογή Walmart θα διευκολύνουν περαιτέρω τους πελάτες, όπως δήλωσε η εταιρεία, τονίζοντας ότι έκανε τη διαδικασία των επιστροφών ακόμα πιο εύκολη για τους καταναλωτές που δεν έχουν πρόσβαση.

Ως αποτέλεσμα, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν να πραγματοποιήσουν επιστροφές σε μια τοποθεσία FedEx με τη λήψη ενός QR code. Στην συνέχεια, ένας συνεργάτης της FedEx θα σαρώσει τον κωδικό, θα εκτυπώσει μια ετικέτα και ύστερα θα στείλει το κουτί πίσω στη Walmart.

Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας δήλωσε υπερήφανος για τις στρατηγικές που εφαρμόζουν και υπογράμμισε ότι το ενδιαφέρον τους είναι αποκλειστικά εστιασμένο στην διευκόλυνση των καταναλωτών, ειδικά κατά την χριστουγεννιάτικη περίοδο αγορών. 

Η Walmart δήλωσε ότι έχει κάνει επιπλέον αλλαγές στην υπηρεσία επιστροφής εντός καταστήματος, διατηρώντας παράλληλα την εκτεταμένη πολιτική επιστροφής που εφαρμόστηκε την περίοδο διακοπών.

Εκτός από τα ηλεκτρονικά είδη, τα τηλέφωνα και κάποια άλλα προϊόντα που εξαιρούνται, η Walmart θα δεχτεί επιστροφές μέχρι και 90 ημέρες μετά την αγορά.

Παράλληλα, εφαρμόζοντας την ηλεκτρονική επιστροφή για τις συναλλαγές στο κατάστημα βοηθά στην επιτάχυνση της διαδικασίας.

Ακόμη, η επιχείρηση δημιουργεί εναλλακτικές τοποθεσίες στα καταστήματα για να κάνει τις διαδικασίες αυτές πιο γρήγορες και να διατηρήσει τις κατευθυντήριες γραμμές της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Ίσως τα πιο ευπρόσδεκτα νέα για τους καταναλωτές είναι ότι η Walmart έχει μειώσει κατά πολύ τον χρόνο που απαιτείται για να πραγματοποιηθεί η επιστροφή χρημάτων.

Μάλιστα, για πολλές online επιστροφές, η εταιρεία θα πιστώνει το ποσό στον λογαριασμό πληρωμής ενός πελάτη μόλις την επόμενη ημέρα, ή ακόμα και την ίδια ημέρα για τις επιστροφές που γίνονται στο κατάστημα.

Ένα ακόμα ενδιαφέρον ζήτημα αφορά το τι ακριβώς συμβαίνει με όλα αυτά τα ανεπιθύμητα προϊόντα που επιστρέφονται. Η Walmart ανέφερε σχετικά με το ζήτημα αυτό ότι δεν πρόκειται να σπαταληθούν πόροι.

Έτσι, η εταιρεία από τον Δεκέμβριο του 2019 έχει εκτρέψει περισσότερους από 100.000 τόνους επιστρεφόμενων εμπορευμάτων και προϊόντων από χώρους υγειονομικής ταφής μέσω προγραμμάτων δωρεάς, εκκαθάρισης προϊόντων και ανακύκλωσης.

Μάλιστα, μέσα από αυτά τα προγράμματα παράχθηκαν συνολικά 1,9 εκατομμύρια λίβρες ανακυκλωμένης πλαστικής ρητίνης που θα επαναχρησιμοποιηθούν στην κατασκευή περισσότερων από 9, 2 εκατομμυρίων προϊόντων που θα πωληθούν στα καταστήματά της Walmart. Ποιος είπε ότι η οικολογική συνείδηση δεν είναι κερδοφόρα; 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.