25 Απρ 2024
READING

Η Nike αυξάνει τις πωλήσεις της κατά την διάρκεια της πανδημίας 

3 MIN READ

Η Nike αυξάνει τις πωλήσεις της κατά την διάρκεια της πανδημίας 

Η Nike αυξάνει τις πωλήσεις της κατά την διάρκεια της πανδημίας 

Η στρατηγική της Nike να απευθυνθεί απευθείας στους καταναλωτές χωρίς τους ενδιάμεσους χονδρέμπορους αποδίδει καλά αποτελέσματα.Στο κλείσιμο του δεύτερου τριμήνου της Nike υπήρξε αύξηση 9% σε σχέση με πέρυσι για την ίδια χρονική περίοδο.

Οι πωλήσεις απευθείας στους καταναλωτές αυξήθηκαν κατά 32% και οι ψηφιακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 84%.

H Nike υπογράμμισε την πίστη της στην διατήρηση της τρέχουσας στρατηγικής, η οποία τονίζει τη διαρκή καινοτομία των προϊόντων, τις πρωτοβουλίες που οδηγούν στην ενδυνάμωση του Brand και στην αύξηση των συμμετοχών στο loyalty program που διαθέτει. 

Το μοντέλο direct-to-consumer οδηγεί την εξέλιξη

Πριν από τρία χρόνια, η Nike έκανε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική μειώνοντας τον αριθμό των χονδρεμπόρων, συμπεριλαμβανομένου του Amazon, για να επικεντρωθεί στην αγορά άμεσης κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα από τους 30.000 συνεργάτες χονδρεμπόρους που είχε κατέληξε σε συνεργασία μόνο με 40 από αυτούς.

Αυτός ο άξονας επέτρεψε στη Nike να διατηρήσει τον έλεγχο της εταιρείας και να διατηρήσει στενούς δεσμούς με τους πελάτες της, μια στρατηγική που ονομάζεται «Consumer Direct Offense».

Η σύνδεση με τον πελάτη υποστηρίζει τις πωλήσεις καθ ‘ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Έτσι, στη διαφήμιση “Never Too Far Down”, η Nike απεικονίζει τη συνεχή της ικανότητα να κατανοεί τα προβλήματα των καταναλωτών της.

Στην ίδια διαφήμιση, η Nike μας θυμίζει όλα όσα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε, ένα επίκαιρο, δηλαδή, μήνυμα που άγγιξε μια ευαίσθητη χορδή των πελατών της σε διεθνή βάση.

Η διαφήμιση, με τους LeBron James, Serena Williams και Tiger Woods, είχε πάνω από 7 δισεκατομμύρια impressions και δημιούργησε πάνω από 400 εκατομμύρια interactions.

Η ικανότητα της Nike να μιλάει στο σημερινό παγκόσμιο κοινωνικο-πολιτιστικό περιβάλλον χτίζει μία σε βάθος σύνδεση με την πελατειακή της βάση.

Τα μέλη του loyalty program της Nike ενισχύουν τις ψηφιακές πωλήσεις

Η ψηφιακή παρουσία της Nike δίνει την δυνατότητα στην εταιρεία να συνεχίσει να συνδέεται με τα μέλη της και να αυξάνει τις πωλήσεις παρά το κλείσιμο των καταστημάτων και την αποκλεισμένη επισκεψιμότητα.

Η Nike έχει προσθέσει πάνω από 70 εκατομμύρια μέλη στο loyalty program της για φέτος. Επιπλέον, πάνω από 60 εκατομμύρια πελάτες σε 25 χώρες συμμετείχαν στην Member’s Day, μια νέα εκδήλωση που παρέχει μοναδικές ευκαιρίες λιανικής πώλησης, αποκλειστική πρόσβαση σε προϊόντα και πρόσθετες ανταμοιβές.

Ένας βασικός μοχλός της αύξησης των ψηφιακών πωλήσεων προέρχεται, ακόμα, από τα μέλη του loyalty program της Nike και τη χρήση της εφαρμογής για κινητά, η οποία αυξήθηκε κατά 200% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Lululemon διαθέτει, επιπλέον, μια παρόμοια στρατηγική όσον αφορά τη διατήρηση μιας βαθιάς σύνδεσης με τους πελάτες, η οποία βοήθησε την εταιρεία να ξεπεράσει τα πανδημικά κατάλοιπα και τους περιορισμούς.

Η δυνατότητα προσέγγισης των πελατών μέσα από τα ψηφιακά μέσα έχει ενισχυθεί μέσω εφαρμογών, ηλεκτρονικών αγορών, pickup curbside ή τεχνολογιών στο κατάστημα που βοηθούν στη διευκόλυνση της εμπειρίας των αγορών. Προς επίρρωση αυτού, η Lululemon δημοσίευσε πρόσφατα αύξηση εσόδων κατά 22%!

Οι εταιρείας athleisure προϊόντων και ενδυμάτων ξεπερνούν την κατηγορία ένδυσης

Οι λιανικές πωλήσεις του Νοεμβρίου (με εξαίρεση την αγορά των αυτοκινήτων και το φυσικό αέριο) αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με πέρυσι, αλλά τα ενδύματα και τα αξεσουάρ μειώθηκαν κατά 19, 2%.

Επιπλέον, από τον Φεβρουάριο έως τον Νοέμβριο, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% και τα ενδύματα και τα αξεσουάρ μειώθηκαν κατά 31%.

Ωστόσο, κορυφαία εμπορικά σήματα της κατηγορίας athleisure ήταν σε θέση να αντιστρέψουν τόσο τις τριμηνιαίες πωλήσεις όσο και τις τάσεις των πωλήσεων σε σύγκριση με τις αγορές ένδυσης.

Τα αποτελέσματα πωλήσεων από την Lululemon και τα αντίστοιχα αποτελέσματα της Nike είναι πολύ ισχυρά σε σχέση με το υπόλοιπο περιβάλλον λιανικής πώλησης.

https://www.youtube.com/watch?v=R-t8qPldklc

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.