27 Απρ 2024
READING

Η Cyber Week και οι χριστουγεννιάτικες αγορές δίνουν τεράστια ώθηση στο e-commerce 

2 MIN READ

Η Cyber Week και οι χριστουγεννιάτικες αγορές δίνουν τεράστια ώθηση στο e-commerce 

Η Cyber Week και οι χριστουγεννιάτικες αγορές δίνουν τεράστια ώθηση στο e-commerce 

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι ένας ακόμα κλάδος που επωφελήθηκε από την δυσμενή κατά τα άλλα συνθήκη της πανδημίας.

Έτσι, οι αριθμοί μαρτυρούν ότι οι ηλεκτρονικές παραγγελίες ρούχων και άλλων ειδών μόδας εκτοξεύθηκαν σε ποσοστό 363 % από τις αρχές Νοεμβρίου παγκοσμίως, καθώς όπως φαίνεται η Cyber Week και οι χριστουγεννιάτικες αγορές έδωσαν στην αγορά την ώθηση που αποζητούσε.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, η κίνηση των αγορών στο διαδίκτυο σημείωσε άνοδο 159 % κατά τη διάρκεια της Cyber Week -σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα- ενώ το Σάββατο μετά τη Black Friday σημείωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση με ποσοστό 26 %.

Ωστόσο, παρόλο που οι αριθμοί παραγγελιών μόδας φαίνεται να  αυξήθηκαν δεν ίσχυσε το ίδιο για τις μέσες τιμές των παραγγελιών του Νοεμβρίου, στις οποίες παρατηρήθηκε πτώση 13% σε σύγκριση με το 2019. 

Όπως αποδεικνύουν τα δεδομένα, αυτό πιθανότατα οφείλεται στην γενικότερη τάση που αφορούσε στην επέκταση των περιόδων εκπτώσεων, που οδήγησε στην κινητοποίηση των αγοραστών και σε μεγαλύτερο χρόνο αγορών. 

Έτσι, μπορεί οι αγοραστές να ξοδεύουν λιγότερα ανά παραγγελία, αλλά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι περιηγούνται και αγοράζουν πιο συχνά, επιλέγοντας να ψωνίζουν αντικείμενα ή εν προκειμένω ρούχα χαμηλότερης οικονομικής αξίας και σίγουρα μεγαλύτερης ανάγκης. 

Εν τω μεταξύ, στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πωλήσεις της Cyber Monday μειώθηκαν σχεδόν κατά 10 % φέτος, ποσοστό που ακολούθησε την ακόμη μεγαλύτερη πτώση του 16,7% κατά την διάρκεια της Black Friday.

Στον αντίποδα αυτού, στις ΗΠΑ η Cyber Monday φαίνεται να  ήταν η πιο αποδοτική ημέρα για το e-commerce, καθώς οι  πωλήσεις ξεπέρασαν τα 10, 8 δισεκατομμύρια δολάρια για πρώτη φορά. 

Εν κατακλείδι, τα σχόλια των ειδικών υπογραμμίζουν την αναγκαιότητα διασφάλισης των περιθωρίων κέρδους και της επικέντρωσης στις ανάγκες των πελατών σε σχέση με την απλή εφαρμογή μακροπεριόδων εκπτώσεων. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.