20 Απρ 2024
READING

Η Lego εγκαινιάζει το πρώτο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

3 MIN READ

Η Lego εγκαινιάζει το πρώτο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Η Lego εγκαινιάζει το πρώτο δίκτυο φυσικών καταστημάτων στα αεροδρόμια των ΗΠΑ

Η αγορά των αεροδρομίων -και ιδίως τα καταστήματα λιανικής με έδρα τα αεροδρόμια, είναι ένα πεδίο που “χτυπήθηκε” ιδιαίτερα από την πανδημία, καθώς οι περιορισμένες μετακινήσεις σήμαναν περιορισμένη κίνηση στους τερματικούς σταθμούς.

Ωστόσο, η πανδημία δεν αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα για την Lego για τον σχεδιασμό και την δημιουργία φυσικών καταστημάτων στους σταθμούς των αεροδρομίων, ενώ το πρώτο κατάστημα της Lego σε αεροδρομικό σταθμό των ΗΠΑ είναι ήδη γεγονός. 

Μάλιστα, η είσοδος της εταιρείας στα αεροδρομικά καταστήματα ενδέχεται να οφείλεται στις αναδιαρθρώσεις που προκάλεσε η πανδημία.

Αυτό συνέβη γιατί παρά την μείωση της διεθνούς εναέριας κυκλοφορίας-πτώση 88% για τον Οκτώβριο- οι αγορές με ισχυρά εγχώρια αεροπορικά δίκτυα συνέχισαν να αποδίδουν. 

Το Marshall Retail Group με έδρα το Las Vegas που έχει την άδεια της Lego, σκοπεύει -ανάλογα με την έκβαση της πανδημίας- τον σχεδιασμό και την υλοποίηση έως και 12 καταστημάτων για την Lego κατά την διάρκεια του 2021, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του David Charles, του πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου του Marshall Retail Group. 

Παρ ‘ όλα αυτά το Marshall Retail Group, που ειδικεύεται στο εμπόριο αεροδρομίων, καζίνο και θερέτρων, έχει ήδη ξεκινήσει τις εγκαταστάσεις των καταστημάτων Lego.

Πρόσφατα,  άνοιξε ένα αυτόνομο κατάστημα στο αεροδρόμιο του Salt Lake City, ενώ προηγήθηκε το  ντεμπούτο ενός LEGO shop-in-shop καταστήματος. Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου σχεδιάζουν ακόμη το άνοιγμα πολλών καταστημάτων.

Μία κατηγορία προϊόντων που υποεκπροσωπείται στον χώρο του αεροδρομίου

Το κατάστημα στο Salt Lake City σχεδιάστηκε σε συνεργασία με την ομάδα της Lego στη Δανία και οι αντιδράσεις των πελατών φαίνεται ότι ήταν έντονες, δημιουργώντας θετικό κλίμα και προσδοκίες για την εταιρεία.

Ο πρόεδρος του Marshall Retail Group αναφέρει χαρακτηριστικά ότι το πλάνο των πωλήσεων ήταν έτοιμο πριν την έκρηξη της πανδημίας, αλλά παρόλα αυτά οι προσδοκίες τους εκπληρώθηκαν χωρίς αντίκτυπο, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στο ότι τα καταστήματα της Lego αφορούν έναν κλάδο, που υπόεκπροσωπείται στον χώρο των αεροδρομίων. 

Συγχρόνως, ο επικεφαλής των πωλήσεων της Lego Group για  την Αμερική και την Μέση Ανατολή, Simon Stansfield Bast, υπογραμμίζει ότι εντός των επερχόμενων δύο ετών σκοπεύουν να έχουν παρουσία στα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια. 

Στο διεθνές αεροδρόμιο Salt Lake City, η Lego προσφέρει μια ολοκαίνουργια μορφή καταστήματος όπου πωλούνται δυσεύρετα προϊόντα με ιδιαίτερη αξία.

Στο εσωτερικό, οι αγοραστές έχουν πρόσβαση σε ποικίλες συλλογές : από σύνολα παιχνιδιών σε ήρωες εμπνευσμένους από την πραγματική ζωή όπως αστροναύτες, πυροσβέστες, αστυνομικούς ή ακόμη και οδηγούς τρένων.

Για όσους αναζητούν μια πρόκληση- ή για τους ενήλικες που παραμένουν παιδιά— η Lego διαθέτει επίσης κάποιες πολύπλοκες κατασκευές, όπως για παράδειγμα ένα Lamborghini Sián FKP 37 από την  συλλογή Lego Technic.

Το 2019, οι πωλήσεις του ομίλου Lego αυξήθηκαν κατά 6% αγγίζοντας τα 38,5 δισεκατομμύρια δολάρια και μένει να φανεί η αποδοτικότητα των καταστημάτων αεροδρομίου που ήδη έχουν ξεκινήσει να λειτουργούν. 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.