16 Απρ 2024
READING

Η Abercrombie & Fitch κλείνει τα flagship καταστήματα στην Ευρώπη

2 MIN READ

Η Abercrombie & Fitch κλείνει τα flagship καταστήματα στην Ευρώπη

Η Abercrombie & Fitch κλείνει τα flagship καταστήματα στην Ευρώπη

Μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους, η Abercrombie & Fitch θα κλείσει οριστικά τα flagship καταστήματά της στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις.Η αμερικανική εταιρεία μόδας επικεντρώνεται όλο και περισσότερο σε μικρότερα καταστήματα.

“Από τις 9 Ιανουαρίου θα είμαστε σίγουρα κλειστοί”, λέει μια αφίσα στην είσοδο του καταστήματος της Abercrombie & Fitch στις Βρυξέλλες.

Το κατάστημα άνοιξε το 2011 – με μεγάλη δημοσιότητα – στην περίφημη λεωφόρο de Waterloo. Οι υπάλληλοι που έπρεπε να καλωσορίσουν τους πρώτους πελάτες εκείνη την εποχή επιλέχθηκαν ακόμη και από ένα συνεργαζόμενο πρακτορείο μοντέλων.

Αλλά σύντομα όλα θα τελειώσουν. Ο ανταγωνισμός και η κρίση της πανδημίας είναι οι βασικές αιτίες.Από το 2015, η εταιρεία έχει κακή πορεία χάνοντας έδαφος από αναδυόμενες μάρκες όπως η Uniqlo και η Superdry.

Επιπλέον, η μάρκα αντιμετώπισε αυξανόμενο ανταγωνισμό από καθιερωμένες μάρκες όπως η Zara και η H&M, οι οποίες είναι επίσης πολύ πιο προσιτές.

Ήδη το περασμένο καλοκαίρι, οι φήμες ανέφεραν ότι το γκρουπ μόδας θα έκλεινε το flagship του στο Champs-Elysées στο Παρίσι, νέα που επιβεβαιώθηκε επίσημα εν τω μεταξύ.

Αλλά η Abercrombie & Fitch εγκαταλείπει επίσης τα μεγάλα καταστήματά της αλλού: τους επόμενους τρεις μήνες, θα κλείσουν επίσης τα καταστήματα στο Λονδίνο, το Μόναχο, τη Μαδρίτη και τη Φουκουόκα (Ιαπωνία).

Η αμερικανική εταιρία θέλει να επικεντρωθεί σε μικρότερα καταστήματα, προσαρμοσμένα στα νέα πρότυπα κατανάλωσης. Συνολικά, ο όμιλος λειτουργεί 309 καταστήματα Abercrombie (εκ των οποίων 256 στις Ηνωμένες Πολιτείες), με πωλήσεις 343 εκατομμυρίων δολαρίων (283 εκατομμύρια ευρώ) το τρίτο τρίμηνο, και 540 καταστήματα Hollister (εκ των οποίων 386 στις Ηνωμένες Πολιτείες), με πωλήσεις 477 εκατομμυρίων δολαρίων (393 εκατομμύρια ευρώ).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.