27 Απρ 2024
READING

Η H&M εγκαινιάζει το Netflix των ρούχων

2 MIN READ

Η H&M εγκαινιάζει το Netflix των ρούχων

Η H&M εγκαινιάζει το Netflix των ρούχων

Η H&M Group λανσάρει μια νέα μάρκα λιανικής, την Singular Society. Η σουηδική μάρκα έχει ένα συγκεκριμένο επιχειρηματικό μοντέλο: οι πελάτες πληρώνουν μια αμοιβή μέλους, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να κάνουν πολλές αγορές ανά μήνα. Το Netflix για ρούχα.

«Δουλεύουμε όπως το Netflix ή το Spotify», ανακοινώνουν οι ιδρυτές της Singular Society στον ιστότοπό τους. Το νέο σουηδικό concept λιανικής, που ξεκίνησε από μια μικρή ομάδα στελεχών και χρηματοδοτήθηκε από το H&M Group, είναι πράγματι ένα επαναστατικό μοντέλο: τα προϊόντα προσφέρονται ως υπηρεσία.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εγγραφεί κάποιος για να μπορεί να αγοράσει κάτι. Για ένα σταθερό μηνιαίο ή ετήσιο τέλος, μπορεί να παραγγείλει έναν καθορισμένο αριθμό προιόντων.

Για παράδειγμα, η βασική συνδρομή κοστίζει 114 ευρώ ετησίως και δίνει το δικαίωμα να αγοράζει ο καθένας πέντε προιόντα κάθε μήνα. Υπάρχει ήδη ένα flagship κατάστημα στη Στοκχόλμη και το ηλεκτρονικό κατάστημα είναι αφιερωμένο σε βιώσιμα, αλλά πολυτελή χριστουγεννιάτικα δώρα, όπως κουβέρτες από κασμίρι, αρωματικά κεριά και άλλα ιδιαίτερα προϊόντα.

Αρκετά εντυπωσιακό είναι το γεγονός οτι οι ιδρυτές δεν ακολουθούν την λογική των πάρα πολλών αγορών των shopaholics, αλλά μια βιώσιμη στρατηγική. Θέλουν οι καταναλωτές να αγοράζουν λιγότερα, αλλά καλύτερα προϊόντα.

Η Singular Society πιστεύει ότι μπορεί να το επιτύχει αντλώντας τα εσοδά της όχι από τον αριθμό των προιόντων αλλά από τα τέλη συνδρομής που εισέρχονται σε σταθερή βάση.

Εξασφαλίζει επίσης ότι ο τυπικός υπολογισμός του περιθωρίου κερδοφορίας δεν είναι πλέον απαραίτητος και ότι τα προϊόντα μπορούν απλώς να προσφερθούν σε τιμές παραγωγής.

Το τελευταίο, ωστόσο, είναι δύσκολο να επαληθευτεί, δεδομένου ότι οι τιμές δεν υπάρχουν πουθενά στον ιστότοπο. Παρόλα αυτά, για κάθε είδος, οι πελάτες μπορούν να δουν εκτενείς πληροφορίες προέλευσης σχετικά με τον κατασκευαστή και τα υλικά κατασκευής των προϊόντων.

Προς το παρόν, αυτοί που ενδιαφέρονται θα μπουν σε λίστα αναμονής για να γίνουν συνδρομητές. Η μάρκα είχε ένα «soft launch», αλλά θέλει να ανοίξει γρήγορα στο ευρύ κοινό.

Σταδιακά, η Singular Society θέλει επίσης να επεκταθεί σε νέες κατηγορίες προϊόντων, αλλά πάντα με «διαχρονικό σχεδιασμό, υπεύθυνη παραγωγή και ποιότητα που αντέχει στη δοκιμή του χρόνου».

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.