Τρεις στις τέσσερις μάρκες αμφιβάλλουν για την αποτελεσματικότητα των influencers

Οι μάρκες διεθνώς τα τελευταία χρόνια επενδύουν ολοένα και περισσότερο σε influencers, ωστόσο υπάρχει μεγάλη επιφυλακτικότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα τους αναφέρει νέα διεθνής έρευνα της Ebiquity.

Η πανδημία επιτάχυνε για πολλά brands την αξιοποίηση των influencers, με 30% των heavy spenders και 29% των medium spenders να συμφωνούν.

Αντίθετα, ο Covid-19 είχε μικρότερη επίδραση σε brands που επένδυσαν μικρότερα ποσά, με 46% των light spenders να διαφωνούν στα περί επιτάχυνσης της χρήσης του λόγω της πανδημίας.

Εταιρείες  όλων των μεγεθών εκτιμούν ότι θα επενδύσουν μεγαλύτερα ποσά στον κλάδο στο μέλλον -60% των heavy spenders και 37% των light spenders- ενώ μόνο ένα 12% εκτιμά ότι θα επενδύσει λιγότερα.

Ωστόσο, τα 3/4 των brands δηλώνουν επιφύλαξη για το αποτέλεσμα με το ποσοστό αυτό να φτάνει στους heavy spenders το 80%. Το κανάλι που βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων για την προβολή influencer καμπανιών είναι το YouTube, ενώ το TikTok και το Instagram προσφέρουν υψηλότερους ρυθμούς engagement.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here