19 Απρ 2024
READING

Οι επιστροφές είναι πρόκληση

3 MIN READ

Οι επιστροφές είναι πρόκληση

Οι επιστροφές είναι πρόκληση

Οι μάρκες πολυτελείας προετοιμάζονται για την πιο σημαντική περίοδο στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ καθώς οι πελάτες μετατοπίζουν τις δαπάνες τους στο διαδίκτυο κατά την περίοδο των εορτών.

Τα είδη ένδυσης είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στις επιστροφές στο ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του GlobalWebIndex, τα οποία διαπίστωσαν ότι η ένδυση είναι η πιο πιθανή κύρια κατηγορία προϊόντων με πολλές επιστροφές.

Η ένδυση είναι ιδιαίτερα επιρρεπής στο «bracketing», παραγγέλνοντας το ίδιο είδος σε πολλά μεγέθη για να επιστρέψει αυτό που δεν δεν ταιριάζει.

Είναι ένα δαπανηρό, αλλά αναπόφευκτο πρόβλημα αυτήν τη περίοδο και οι επιστροφές μεταξύ καναλιών – η δυνατότητα αγοράς ενός αντικειμένου στο διαδίκτυο και η επιστροφή του στο κατάστημα – είναι η δυνατότητα που αναζητούν οι εύποροι αγοραστές παγκοσμίως όταν κάνουν αγορές με υψηλές τιμές.

Το 82% των καταναλωτών πολυτελείας αξιολογούν αυτό το χαρακτηριστικό ως σημαντικό, σύμφωνα με τα στοιχεία. Φέτος, πολλές μάρκες έχουν αυξήσει την διάρκεια δυνατότητας επιστροφών καθώς ένα μεγαλύτερο μερίδιο των καταναλωτών μετακινούν τις αγορές τους στο διαδίκτυο.

Όλοι οι λιανοπωλητές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ προσφέρουν τουλάχιστον 14 ημερών πολιτικές επιστροφών, αλλά το πρότυπο στην Κίνα είναι μια εβδομάδα. Είναι πολύ σημαντικό με είδη πολυτελείας ή αντικείμενα υψηλότερης τιμής ότι υπάρχει μεγάλη ευελιξία και η  δυνατότητα στους καταναλωτές να επιστρέψουν σε πολλά κανάλια είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα.

Οι πελάτες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη θέλουν επιστροφές χωρίς δυσκολία στην διαδικασία και να βεβαιωθούν ότι δεν θα έχουν προβλήματα μετά την αγορά προιόντων με υψηλές τιμές.

Ανάλυση αυτών των πολιτικών έδειξε ότι οι κανόνες διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των κορυφαίων εμπορικών σημάτων στον τομέα. Ενώ περίπου οι μισοί προσφέρουν ένα παράθυρο 30 ημερών για επιστροφές στις δυτικές αγορές και ορισμένοι έχουν επεκτείνει την διάρκεια μετά την πανδημία, άλλοι εξακολουθούν να επιτρέπουν μόνο το μισό χρόνο.

Πολυτελείς μάρκες με λιγότερο γενναιόδωρες πολιτικές κινδυνεύουν να χάσουν τις πωλήσεις τους τα Χριστούγεννα, επειδή δεν πληρούν τα πρότυπα που έχουν οριστεί από άλλους παίκτες.

Οι ελκυστικές πολιτικές επιστροφών έχουν γίνει λόγοι ανταγωνισμού που πολλές μάρκες πληρώνουν για να τις προωθήσουν στα αποτελέσματα αναζήτησης Google.

Ενώ η αύξηση της διάρκειας επιστροφών είναι μια φιλική προς τον καταναλωτή κίνηση, συνοδεύεται από σημαντικό κόστος και προκλήσεις για κάθε μάρκα πολυτελείας. Τα στοιχεία πρέπει να ελεγχθούν προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρξει ζημιά και κάτι τέτοιο εντός του χρονικού διαστήματος που απαιτείται από τις πολιτικές επιστροφών τους είναι πιθανό να είναι εξαιρετικά δύσκολο φέτος λόγω του πρόσθετου όγκου επιστροφών και της πίεσης που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ταχυμεταφορών κατά την παραλαβή των παραγγελιών πριν τα Χριστούγεννα.

Οι επιστροφές θα είναι μια μεγάλη πρόκληση για τις μάρκες πολυτελείας αλλά και για όλες τις υπόλοιπες αφού μετά την περίοδο των γιορτών υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες επιστροφές προϊόντων σε κάθε χώρα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.