08 Σεπ 2024
READING

Τα Starbucks σχεδιάζουν να ανοίξουν 22.000 καταστήματα στην επόμενη δεκαετία και να φτάσουν τα 55.000

2 MIN READ

Τα Starbucks σχεδιάζουν να ανοίξουν 22.000 καταστήματα στην επόμενη δεκαετία και να φτάσουν τα 55.000

Τα Starbucks σχεδιάζουν να ανοίξουν 22.000 καταστήματα στην επόμενη δεκαετία και να φτάσουν τα 55.000

Τα Starbucks βλέπουν με αισιοδοξία το 2021 αλλά και τα επόμενα χρόνια καθώς ο καφές παραμένει μια πολύ μεγάλη και ελκυστική αγορά που αναπτύσσεται παγκοσμίως.

Η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στην αύξηση του μεριδίου της κατηγορίας και πιστεύει ότι  βρίσκεται σε καλύτερη θέση από ποτέ.

Με σχεδόν 33.000 καταστήματα σε όλο τον κόσμο, η Starbucks αναμένει να φτάσει τον αριθμό των καταστημάτων στις 55.000 παγκοσμίως μέχρι το 2030.

Η εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει το παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο καταστημάτων της κατά περίπου 6% ετησίως ξεκινώντας από το οικονομικό έτος 2022, με τις ΗΠΑ να αναμένεται να έχουν αύξηση νέων καταστημάτων περίπου 3%, σε σύγκριση με ένα στόχο 3 έως 4% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Τα Starbucks επιβεβαίωσαν επίσης τα σχέδια για τη δημιουργία νέων μορφών καταστήματος στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μορφών drive-thru. Στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Κίνας τα Starbucks αναμένεται να ανοίξουν περίπου 600 νέα καταστήματα στην ηπειρωτική χώρα τον επόμενο χρόνο.

Είναι σε πορεία να φτάσει 6.000 καταστήματα σε 230 πόλεις της Κίνας έως το τέλος της χρήσης 2022. Σε επίπεδο εσόδων και σε ετήσια βάση ξεκινώντας από το FY23, τα Starbucks αναμένουν ετήσια αύξηση εσόδων από 8% έως 10%.

Τα Starbucks ανακοίνωσαν επίσης μεγαλύτερες επενδύσεις σε φιλικές προς το περιβάλλον δραστηριότητες, αναγεννητικές γεωργικές πρακτικές και μενού προιόντων φιλικά προς το περιβάλλον.

Αυτό περιλαμβάνει την πρόθεση να υποστηρίξει την πρωτοβουλία Net Zero, μια συνεργασία με την αμερικανική γαλακτοκομική βιομηχανία για την επίτευξη βελτιώσεων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Επιπλέον, τα Starbucks δεσμεύθηκαν να πραγματοποιήσουν επένδυση 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο The Global Farmer Fund, παρέχοντας πρόσβαση σε κεφάλαια, ώστε οι καλλιεργητές καφέ να μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτά τα κεφάλαια για να ενισχύσουν τις εκμεταλλεύσεις και τις γεωργικές πρακτικές τους ώστε να είναι πιο παραγωγικές και βιώσιμες.

Μια επιπλέον πτυχή της στρατηγικής είναι η επέκταση στον ψηφιακό κόσμο με την χρήση  τεχνητής νοημοσύνης σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται Deep Brew.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.