Τα σετ σκακιού, οι μάσκες προσώπου και το Animal Crossing ήταν τα πιο δημοφιλή φετινά είδη σύμφωνα με το Ebay στην Αγγλία

To Ebay λέει ότι τα σετ σκακιού, οι μάσκες προσώπου και το Animal Crossing ήταν τα πιο δημοφιλή αντικείμενα που πωλήθηκαν στην πλατφόρμα του όλο το 2020.

Η διαδικτυακή αγορά κυκλοφόρησε την ετήσια έκθεση αγορών, αποκαλύπτοντας ένα ασυνήθιστο μείγμα δημοφιλών αντικειμένων σε μια «απρόβλεπτη χρονιά».

Τα σετ σκακιού ήταν το απίθανο best seller φέτος, λόγω της πρόσφατης επιτυχίας του The Queen’s Gambit και της απότομης αύξησης της δημοτικότητας των φυσικών επιτραπέζιων παιχνιδιών κατά τη διάρκεια του lockdown.

Το Queen’s Gambit δεν ήταν η μόνη τηλεοπτική σειρά του Netflix που επηρέασε τις αγοραστικές συνήθειες του Ηνωμένου Βασιλείου φέτος, με τις Tiger King, The Crown και Normal People να αυξάνουν τις αναζητήσεις και τις πωλήσεις στα ύψη.

Τον Μάρτιο, όταν ο Tiger King έφτασε σε υψηλή δημοτικότητά οι αναζητήσεις για «ξανθές περούκες» και λεοπάρ ρούχα εκτυπώνονταν μία φορά κάθε λεπτό, ενώ το The Crown είδε τις αναζητήσεις για το «κόκκινο φόρεμα» της πριγκίπισσας Ντιάνα να αυξάνονται 171%.

Το lockdown οδήγησε επίσης σε μια απότομη αύξηση του ποσού των ρετρό παιχνιδιών που αγοράστηκαν, η Lego και η Monopoly συγκαταλέγονται μεταξύ των αντικειμένων που αναζητούνταν καθημερινά φέτος.

Οι πιο σύγχρονες μορφές ψυχαγωγίας είδαν επίσης σημαντικές αυξήσεις στη δημοτικότητα, με το Animal Crossing της Nintendo να βλέπει μία αναζήτηση κάθε τρία δευτερόλεπτα, αύξηση κατά 1993% το Μάρτιο σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Χωρίς έκπληξη, οι μάσκες προσώπου ήταν επίσης ένα δημοφιλές αντικείμενο φέτος, βλέποντας επτά αναζητήσεις κάθε δευτερόλεπτο όταν έγιναν υποχρεωτικές.

Ένα ακόμη αντικείμενο με πολλές αναζητήσεις ήταν “NHS flags”, καθώς οι Άγγλοι ήθελαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην υπηρεσία υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ακριβώς όπως το 2020 ήταν μια απρόβλεπτη χρονιά, το ίδιο ισχύει και για τις τάσεις στο Ebay με το να επηρεαζόμαστε από ό, τι βλέπουμε στις οθόνες μας, την άνοδο του DIY καθώς μέναμε περισσότερο στο σπίτι, μέχρι να αφιερώσουμε χρόνο να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας ή της αύξησης του οικογενειακού χρόνου με ρετρό παιχνίδια.