16 Απρ 2024
READING

Η πανδημία κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερα snack και “λιχουδιές”

2 MIN READ

Η πανδημία κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερα snack και “λιχουδιές”

Η πανδημία κάνει τους ανθρώπους να τρώνε περισσότερα snack και “λιχουδιές”

Σε μια νέα διεθνή μελέτη, η Mondelēz International εξέτασε το ρόλο των snack στην καθημερινή ζωή των καταναλωτών. Τα snack φαίνεται να αποτελούν καθημερινή επιλογή στην περίοδο της πανδημίας.

Είναι η δεύτερη χρονιά που η Mondelēz παρουσίασε το «State of Snacking report», το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών καταναλωτών, The Harris Poll.

Στη μελέτη, η εταιρεία τροφίμων ερευνά τις παγκόσμιες τάσεις κατανάλωσης και εξετάζει, ιδίως, τη σημασία των snack στη ζωή του καταναλωτή.

Σύμφωνα με την Mondelēz η έκθεση επισημαίνει την αύξηση των snack παγκοσμίως. Δείχνει επίσης ότι η πανδημία αλλάζει τη συμπεριφορά, το συναίσθημα και τη ρουτίνα γύρω από τα τρόφιμα.

Σχεδόν εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (88%) δηλώνουν ότι τρώνε περισσότερα snack (46%) ή το ίδιο (42%) σε σύγκριση με πριν από την κρίση.

Τα snack ήταν ήδη σε άνοδο παγκοσμίως, αλλά η τάση επιταχύνθηκε καθώς οι καταναλωτές περνούν περισσότερο χρόνο στο σπίτι.Περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες λένε ότι το snack κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν «σωσίβιο» (52%), μια δήλωση με την οποία το 69% των γονέων που εργάζονται από το σπίτι σχετίζονται.

Για πολλούς, τα snack αποτελούν επίσης πηγή άνεσης και σύνδεσης σε μοναχικές μέρες. Τρεις στους τέσσερις ενήλικες παγκοσμίως έχουν συνδεθεί με άλλους μέσω φαγητού τους τελευταίους έξι μήνες, προετοιμάζοντας ένα snack μαζί (40%), δίνοντας σνακ (31%) ή ψωνίζοντας για κάποιον που δεν μπορούσε να πάει μόνος του (29%).

Τα ευρήματα από την έρευνα επιβεβαιώνουν τον βασικό ρόλο που παίζουν τα snack στη ζωή των καταναλωτών παγκοσμίως.Είναι προφανές ότι η κατανάλωση αυξάνεται με βάση τα συναισθήματα μας αφού βιώνουμε περίοδο άγχους και ανησυχίας.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.