25 Απρ 2024
READING

Η Mastercard απαγορεύει τη χρήση καρτών της για πληρωμές στο Pornhub

1 MIN READ

Η Mastercard απαγορεύει τη χρήση καρτών της για πληρωμές στο Pornhub

Η Mastercard απαγορεύει τη χρήση καρτών της για πληρωμές στο Pornhub

Η Mastercard ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον τη χρήση καρτών της για πληρωμές προς τον ιστότοπο πορνογραφικού περιεχομένου  Pornhub.com, μετά την αποκάλυψη διακίνησης μη γνωστού μέχρι σήμερα παράνομου περιεχομένου από το συγκεκριμένο site.

Η εταιρεία διεξήγαγε έρευνα για το θέμα μετά τη δημοσίευση ρεπορτάζ στους New York Times, με το οποίο το Pornhub κατηγορείται ότι διανέμει βίντεο στα οποία αποτυπώνεται παιδική πορνογραφία και μη συναινετικές σεξουαλικές επαφές

Η Pornhub απάντησε στο ρεπορτάζ ότι οι σχετικοί ισχυρισμοί είναι “αναληθείς”.

“Η έρευνά μας των τελευταίων ημερών επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν παραβιάσεις της αρχής που έπρεπε να τηρεί ο συγκεκριμένος ιστότοπος να μην διακινεί παράνομο περιεχόμενο”, ανέφερε η Mastercard σε ανακοίνωσή της.

“Δώσαμε οδηγίες σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που συνδέουν τον ιστότοπο με το δίκτυό μας να σταματήσουν να εκκαθαρίζουν πληρωμές και να κάνουν δεκτές τις κάρτες μας”, συμπληρώνει.

Η Mastercard συμπληρώνει ότι προχωρεί σε ανάλογη έρευνα και για άλλους ιστοτόπους, ενώ εκπρόσωπος της Pornhub αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, σε σχετική ερώτηση εκ μέρους του Bloomberg.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.