Ο Jay-Z ξεκίνησε τη δική του μάρκα κάνναβης

Ο Jay-Z Carter – ο δισεκατομμυριούχος ράπερ και επιχειρηματίας πίσω από ένα πλήθος επιτυχημένων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένου του D’Usse κονιάκ, της υπηρεσίας ροής Tidal και της εταιρείας ψυχαγωγίας Roc Nation – προσθέτει το premium Monogram brand κάνναβης στο χαρτοφυλάκιό του.

Η συλλογή του Monogram κυκλοφόρησε την Πέμπτη σε τιμές λιανικής πώλησης μεταξύ 40 και 70 δολαρίων και περιλαμβάνει διάφορα προιόντα κάνναβης που χαρακτηρίζονται ως ελαφριά, μεσαία και βαριά – και πούρα.

Σε μια δήλωση του ο Jay-Z είπε ότι το όραμά του για τη μάρκα είναι «επαναπροσδιορισμός της κάνναβης». «Η κάνναβη υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, αλλά εξακολουθεί να είναι μια βιομηχανία της οποίας συχνά παραβλέπεται η κληρονομιά της ειδικευμένης χειροτεχνίας», είπε.

«Δημιούργησα το Monogram για να δώσω στην κάνναβη τον σεβασμό που της αξίζει, δείχνοντας την τεράστια σκληρή δουλειά, χρόνο και φροντίδα που δημιουργούν έναν ανώτερο καπνό. Τα προϊόντα Monogram είναι το επόμενο επίπεδο όσον αφορά την ποιότητα και τη συνέπεια και μόλις αρχίζουμε” συνέχισε.

Ο Jay-Z  συμμετέχει σε μια αυξανόμενη λίστα καλλιτεχνών που εισέρχονται στη βιομηχανία της κάνναβης όπως ο καλλιτέχνης hip-hop Jim Jones και ο διάσημος κοσμηματοπώλης Alex Todd που συνεργάστηκαν για να ξεκινήσουν τη δική τους επιμελημένη σειρά premium κάνναβης Saucey Farms and Extracts.

Όσον αφορά το Monogram, ήταν η πρώτη μάρκα που γεννήθηκε από τη συνεργασία του Jay-Z με την Caliva. Ο επιχειρηματίας ένωσε τις δυνάμεις του με την Caliva τον Ιούλιο του 2019 για να αρχίσει να ζωντανεύει το όραμα για την διαφορετική παρουσίαση της κάνναβης.

Ο Jay-Z θα αναλάβει εκτελεστικό ηγετικό ρόλο στην εταιρεία καθοδηγώντας τη στρατηγική της μάρκας ως επικεφαλής οραματιστής της. Θα ηγηθεί επίσης του Social Equity Ventures Fund της εταιρείας που στοχεύει στην επένδυση σε επιχειρήσεις κάνναβης που ανήκουν σε μειοψηφίες πολιτών στην Αμερική.

Η εταιρεία του Jay-Z αναμένεται να έχει τη μεγαλύτερη εισροή καταναλωτών από οποιαδήποτε εταιρεία κάνναβης στην Καλιφόρνια, λέγοντας ότι ελπίζει να προσεγγίσει το 75% των καταναλωτών στην πολιτεία μέχρι το τέλος του 2021 και σχεδόν το 90% έως το τέλος του 2022 μέσω της κλιμάκωσης σε πλατφόρμα omnichannel.

Οι νόμιμες πωλήσεις κάνναβης στην Καλιφόρνια σημείωσαν άλμα 65% κατά τη διάρκεια της τρέχουσας πανδημίας σε σύγκριση με πέρυσι καθώς οι καταναλωτές έλκονται προς τέτοια προϊόντα για να αντιμετωπίσουν το άγχος.

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναγνωρίζουν ότι αυτός είναι ένας τρόπος να τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα άγχη και τις ανησυχίες που έχουν.

Εκτός από τον Jay-Z, η εταιρεία του υπέγραψε επίσης μια αποκλειστική συμφωνία συνεργασίας για την εμπορία προϊόντων κάνναβης για μεγάλα ονόματα όπως η Rihanna, ο DJ Khaled και η Alicia Keys, μεταξύ άλλων.