27 Απρ 2024
READING

Η Pantone επιλέγει δύο χρώματα της χρονιάς 2021 και είναι εντελώς αντίθετα

2 MIN READ

Η Pantone επιλέγει δύο χρώματα της χρονιάς 2021 και είναι εντελώς αντίθετα

Η Pantone επιλέγει δύο χρώματα της χρονιάς 2021 και είναι εντελώς αντίθετα

Μετά από ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια η Pantone ανακοίνωσε το χρώμα της χρονιάς το 2021. Και δεν είναι ένα αλλά δύο χρώματα, σχεδιασμένα για να δημιουργούν την αίσθηση μιας “νέας ανατολής πάνω σε βραχώδες έδαφος”.

Τα χρώματα ονομάζονται Illuminating, ένα κίτρινο που μοιάζει με το δέρμα ενός ώριμου λεμονιού και το Ultimate Grey, που μοιάζει με υγρό τσιμέντο.

Οι επιλογές του Pantone’s Color of the Year βασίζονται στην έρευνα του Pantone Color Institute σχετικά με τις τάσεις που διαπερνούν τη μόδα, την εσωτερική διακόσμηση, την αρχιτεκτονική και την τέχνη.

Αυτά είναι χρώματα που πιθανότατα θα δούμε περισσότερο μέσα στους επόμενους 12 έως 24 μήνες, επειδή προορίζονται να ορίσουν κάτι εγγενές στον τρόπο ζωής μας.

Γι ‘αυτό τα τελευταία χρόνια ειδικά, οι επιλογές της Pantone έχουν διαποτιστεί με κοινωνική σημασία, χρησιμεύοντας ως στιγμιότυπο της παγκόσμιας διάθεσης.

Η επιλογή της Pantone για το 2020 ήταν το Classic Blue, μια ήρεμη επιλογή που αποσκοπούσε στην εξουδετέρωση της υπαρξιακής αγωνίας των “αυταρχικών” ηγετών όπως ο Donald Trump και της μαζικής προπαγάνδας σε πλατφόρμες όπως το Facebook.

Η σημειολογία της Pantone για το 2021 είναι αντίστοιχη. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο καταστροφής λόγω του COVID-19, βιώσιμα εμβόλια βρίσκονται στον ορίζοντα.

Η Pantone επέλεξε στην πραγματικότητα ένα χρώμα στην αρχή της χρονιάς όμως όσο προχωρούσε η χρονιά αυτό φαινόταν “λάθος”.

Έτσι, η εταιρεία πρόσθεσε το γκρι για να σχηματίσει μια δίχρωμη δήλωση. Μόνο, ένα γκρι θα ήταν στάσιμο και καταθλιπτικό, ενώ ένα κίτρινο θα ήταν υπερβολικά απαλό. Μαζί, υποστηρίζει η Pantone, το ζευγάρι πρέπει να είναι τόσο αισιόδοξο και στοχαστικό.

Το γκρι είναι στήριγμα σε όλο τον κόσμο του σχεδιασμού για τουλάχιστον μια δεκαετία τώρα, και με μια κίτρινη πινελιά, μπορούμε να αλλάξουμε την ντουλάπα μας ή την κατοικία μας χωρίς την πλήρη αλλαγή που δεν μπορούν να αντέξουν σήμερα οι περισσότεροι από εμάς. Θα προτιμούσαμε να κάνουμε αυτό το γκρι πιο διασκεδαστικό και το κίτρινο απαντά σε αυτό.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.