Οι DTC-άμεσες πωλήσεις προς τους καταναλωτές “κόβουν” τους μεσάζοντες

Οι άμεσες πωλήσεις προς τους καταναλωτές ανήλθαν σε 96 δισεκατομμύρια λίρες το 2020 στην Αγγλία, παρέχοντας σημαντική ώθηση στους κατασκευαστές των προϊόντων και “κόβουν” τους μεσάζοντες.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Barclays Corporate Banking, το 57% των καταναλωτών επιλέγει τώρα να αγοράσει απευθείας από κατασκευαστές προιόντων, επιτρέποντας τους να παρακάμψουν τις παραδοσιακές αλυσίδες εφοδιασμού και τους retailers.

Αυτό αναμένεται να δώσει τεράστια ώθηση στη μεταποιητική βιομηχανία, καθώς οι πωλήσεις D2C θα αυξηθούν σε 120 δισεκατομμύρια λίρες έως το 2023.

Επιπλέον, αυτό θα μπορούσε να έχει θετικό αντίκτυπο στις εταιρείες εφοδιαστικής, με περίπου 85 εκατομμύρια πακέτα να αποστέλλονται από Direct to Consumer κατασκευαστές μόνο φέτος.

Σε μια δύσκολη χρονιά για τον κλάδο, βλέποντας τα κέρδη να πέφτουν περισσότερο από ένα τέταρτο, οι καταναλωτές λαμβάνουν όλο και περισσότερο τη απόφαση να αγοράσουν D2C.

Πάνω από το ένα τρίτο (36%) πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερη τιμή αγοράς D2C, ενώ το 23% πιστεύουν ότι θα έχουν καλύτερη εξυπηρέτηση από ό, τι όταν αγοράζουν από έναν retailer.

Η διαδικτυακή έκρηξη που οφείλεται στην πανδημία έχει ενθαρρύνει την ανάπτυξη του D2C, αλλά η έρευνα της Barclays επισημαίνει ότι οι αγοραστές αναμένουν ότι το 29% των παραδόσεων στο σπίτι τους θα έρθουν μέσω του D2C έως το 2023, από 20% φέτος.

Το 2020 ήταν μια ταραχώδης χρονιά για όλες τις βιομηχανίες ωστόσο, η αυξανόμενη ζήτηση για προμήθεια αγαθών απευθείας από τις εταιρείες που τα παράγουν παρέχει ευκαιρίες ανάπτυξης και εμπιστοσύνη για κατασκευαστές προϊόντων όλων των μεγεθών.

Δεν είναι τυχαίο ότι εταιρείες όπως η Nike μειώνει την χονδρική της , εστιάζει στα δικά της καταστήματα και κυρίως απευθύνεται και πουλάει η ίδια προς τους καταναλωτές μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου.