Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο 2020 σε 16.000 διεθνείς αγοραστές από χώρες με τη μεγαλύτερη καταναλωτική δαπάνη (Κίνα, Νοτιοανατολική Ασία, Μέση Ανατολή, Ρωσία και ΗΠΑ), το 66% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ήταν έτοιμοι να ταξιδέψουν μόλις αρθούν οι περιορισμοί στα σύνορα, σε σχέση με το 60% τον Ιούλιο 2020 και το 50% τον Ιούνιο 2020.
Τα βασικά συμπεράσματα της έρευνας έχουν ως εξής:
• Η τελευταία έρευνα της Global Blue δείχνει ότι το 66% των διεθνών αγοραστών είναι διατεθειμένοι να ταξιδέψουν τον επόμενο μήνα, εάν περιοριστούν τα μέτρα στα σύνορα, σε σχέση με το 50% τον Ιούνιο
• Οι Elite και οι Frequent ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν σύντομα, με το 72% να εκφράζει την επιθυμία να ταξιδέψει τον επόμενο μήνα, έναντι του 53% των ταξιδιωτών που δεν ταξιδεύουν συχνά (Infrequent)
• Οι έμποροι των καταστημάτων από την Ασία αναμένουν μετά την πανδημία ταχύτερη ανάκαμψη της καταναλωτικής δαπάνης από αγοραστές της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, λόγω των νέων «τουριστικών διαδρόμων» και των ασιατικών προορισμών που θεωρούνται ασφαλέστεροι από εκείνους στην Ευρώπη
• Οι Αμερικανοί (με ποσοστό 65%) και οι Ρώσοι (με ποσοστό 50%) είναι πιθανό να είναι οι πρώτοι που θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη, καθώς τη θεωρούν ασφαλέστερο προορισμό για επίσκεψη
Elite και Frequent ταξιδιώτες εκφράζουν μεγαλύτερη τάση να ταξιδέψουν σύντομα
Για δεύτερο συνεχές τρίμηνο, οι Ελίτ και οι Frequent διεθνείς αγοραστές έχουν εκφράσει ισχυρότερη επιθυμία για ταξίδια, με το 72% να δηλώνει ότι θα ταξιδέψουν όταν οι καραντίνες αρθούν, μία αύξηση 5 μονάδων σε σχέση με τον Ιούλιο.
Η τάση αυξάνεται σε 73% για τους Ελίτ και Frequent αγοραστές από την Κίνα, 92% από χώρες της Μέσης Ανατολής και σχεδόν 100% από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί μια καλή προοπτική για τους εμπόρους των καταστημάτων που στοχεύουν να προσελκύσουν αυτές τις εθνικότητες αγοραστών.
Η καταναλωτική δαπάνη στην Ασία μπορεί να ανακάμψει ταχύτερα από ταξιδιώτες της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας
Οι ασιατικοί προορισμοί μπορούν να έχουν ταχύτερη ανάκαμψη της καταναλωτικής δαπάνης από ταξιδιώτες της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας, χάρη των περιορισμένων κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή και τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.
- Το 50% των Κινέζων αγοραστών και το 66% των αγοραστών από την Νοτιοανατολική Ασία πιστεύουν ότι οι ασιατικοί προορισμοί είναι πιο ασφαλείς για επίσκεψη, σε σύγκριση με μόλις 15% και 25% αντίστοιχα για την Ευρώπη
- Τα περιοριστικά μέτρα στα σύνορα χαλαρώνουν λόγω των νέων αμοιβαίων ταξιδιωτικών συμφωνιών. Ταξιδιώτες αναψυχής από την ηπειρωτική Κίνα και το Χονγκ Κονγκ μπορούν σήμερα να επισκεφθούν τη Σιγκαπούρη χωρίς καραντίνα.
Η πρόθεση των Κινέζων αγοραστών να ταξιδέψουν περιφερειακά εντός της Ασίας θα μπορούσε να ενισχυθεί περεταίρω λόγω και της ανάκαμψης των εσωτερικών αεροπορικών πτήσεων στην Κίνα, η οποία έχει επιστρέψει από τον Αύγουστο του 2020 στα επίπεδα του 2019.
Αμερικανοί και Ρώσοι αγοραστές είναι πιθανό να επισκεφτούν πρώτοι την Ευρώπη
Αντίθετα, η διεθνής ανάκαμψη αγορών της Ευρώπης είναι πιθανό να τροφοδοτηθεί αρχικά από Αμερικανούς και Ρώσους αγοραστές.
- Το 65% των Αμερικανών αγοραστών δηλώνουν ότι αισθάνονται ασφαλείς να επισκεφτούν ευρωπαϊκούς προορισμούς όταν οι συνοριακοί περιορισμοί χαλαρώσουν, καθώς η επιθυμία των Αμερικανών να ταξιδέψει παραμένει υψηλή. Αυτό αποδεικνύεται από το επίπεδο των αφίξεων στη Λατινική Αμερική – κυρίως στο Μεξικό – από τις ΗΠΑ, οι οποίες, χάρη στους ήπιους συνοριακούς περιορισμούς, έφθασαν σχεδόν το 80% των επιπέδων του 2019 την περίοδο του Οκτωβρίου.
- Το 50% των Ρώσων αγοραστών αισθάνονται ασφαλείς να επισκεφθούν την Ευρώπη. Μάλιστα, η επιθυμία των Ρώσων αγοραστών να επισκεφθούν ευρωπαϊκούς προορισμούς αποτυπώνεται από την αύξηση των αεροπορικών κρατήσεων προς την Τουρκία κατά +5,2% σε ετήσια βάση στις αρχές Αυγούστου 2020, αμέσως μετά τη θέσπιση του «τουριστικού διαδρόμου» Τουρκίας-Ρωσίας
Ο τουρισμός είναι πολύ σημαντικός για την παγκόσμια οικονομία και πάρα πολλές θέσεις εργασίας σε αυτή την βιομηχανία είναι σε κρίσιμο επίπεδο εάν δεν καταπολεμηθεί η πανδημία με τα εμβόλια.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.