19 Απρ 2024
READING

Η Tony’s Chocolonely πουλάει περισσότερη σοκολάτα

1 MIN READ

Η Tony’s Chocolonely πουλάει περισσότερη σοκολάτα

Η Tony’s Chocolonely πουλάει περισσότερη σοκολάτα

Η ολλανδική μάρκα σοκολάτας Tony’s Chocolonely σημείωσε σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών κατά το προηγούμενο οικονομικό έτος ωστόσο η κεροδφορία παρέμεινε κάτω από τον στόχο.

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου οικονομικού έτους, που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Tony’s Chocolonely πέτυχε κύκλο εργασιών 88,4 εκατομμυρίων ευρώ, αύξηση σχεδόν 27%.

Σύμφωνα με την εταιρεία η κρίση βοήθησε καθώς είναι μια εποχή που οι άνθρωποι αγοράζουν περισσότερες λιχουδιές.

Στις Κάτω Χώρες, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 14% στα 53,5 εκατομμύρια ευρώ αλλά παρά την αύξηση αυτή, η εταιρεία είδε μείωση του μεριδίου αγοράς της στο 16%.Πέρυσι η εταιρεία κατείχε περίπου το 19% της ολλανδικής αγοράς.

Το καθαρό κέρδος ανήλθε σε 261.300 ευρώ και αν και αυτό είναι καλύτερο από ό, τι πριν από ένα χρόνο, εξακολουθεί να είναι πολύ κάτω από τον στόχο των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την εμπορία σοκολάτας χωρίς συνθήκες δουλείας για τους εργαζόμενους όπως είναι σε μεγάλο μέρος της αγοράς σοκολάτας.

Ωστόσο, σύμφωνα με αρκετές αναφορές όπως το Cacao Barometer, η Tony’s Chocolonely εξακολουθεί να πληρώνει λίγο τους εργαζόμενους στην βιομηχανία κακάου.Παρόλα αυτά η εταιρεία έχει πολλούς φανατικούς ακόλουθους γιατί στοχεύει να αλλάξει την αγορά της σοκολάτας και να εφαρμόσει την προσέγγιση του δίκαιου και ηθικού εμπορίου.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.