26 Απρ 2024
READING

Η πρακτική αγοράστε τώρα και πληρώστε αργότερα θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους περιορισμούς διαφήμισης

2 MIN READ

Η πρακτική αγοράστε τώρα και πληρώστε αργότερα θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους περιορισμούς διαφήμισης

Η πρακτική αγοράστε τώρα και πληρώστε αργότερα θα αντιμετωπίσει αυστηρότερους περιορισμούς διαφήμισης

Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης (ASA) στην Αγγλία κυκλοφόρησε αυστηρότερες οδηγίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα προγράμματα Buy Now, Pay Later διαφημίζουν τις χρηματοοικονομικές τους υπηρεσίες.

Η παρόμοια οργάνωση της ASA, η Επιτροπή Διαφημιστικής Πρακτικής (CAP), είναι υπεύθυνη για τη σύνταξη των Κώδικα Διαφήμισης, τους οποίους οι διαφημιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν.

Η CAP δημοσίευσε αυτόν τον μήνα οδηγίες για την προώθηση υπηρεσιών «καθυστερημένης πληρωμής», όπως η Klarna και η ClearPay, οι οποίες καθίστανται όλο και περισσότερο διαθέσιμες στους πελάτες στα ηλεκτρονικά καταστήματα.

Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν την αναβολή πληρωμών για σύντομο χρονικό διάστημα, με τις οδηγίες να αφορούν συγκεκριμένα υπηρεσίες που δεν ρυθμίζονται από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA).

Η επιτροπή είπε ότι παρόλο που τα συστήματα Buy Now, Pay Later δεν είναι μια νέα μέθοδος πληρωμής ή πίστωσης, η προσβασιμότητα και η δημοτικότητά τους στους νεότερους καταναλωτές σημαίνει ότι οι πιθανοί πελάτες ενδέχεται να γνωρίζουν λιγότερο ότι η αναβολή πληρωμής μέσω ενός συστήματος BNPL είναι ένα είδος χρέους.

Η CAP είπε ότι η νέα καθοδήγηση αποσκοπεί στην αποφυγή παραπλάνησης των καταναλωτών από διαφημίσεις για αυτές τις υπηρεσίες, με ιδιαίτερη προσοχή στο να διασφαλιστεί ότι οι καταναλωτές κατανοούν ότι οι υπηρεσίες BNPL είναι μια μορφή πίστωσης.

Οι εταιρείες έχουν περιθώριο έως τις 2 Μαρτίου 2021 για να προσαρμόσουν τις διαφημίσεις τους στη νέα καθοδήγηση. Τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η σουηδική ειδική BNPL Klarna εκτιμήθηκε στα 10,65 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης μετοχών.

Η χρηματοδότηση σημαίνει ότι η Klarna είναι πλέον η υψηλότερης αξίας ιδιωτική fintech στην Ευρώπη και η τέταρτη υψηλότερη παγκοσμίως.

Η Klarna έχει μεγάλη αύξηση της ζήτησης για τους λιανοπωλητές που επιθυμούν να εγγραφούν στο σύστημά της «αγορά τώρα, πληρώστε αργότερα», προσθέτοντας περισσότερους από 35.000 νέους εμπόρους λιανικής το πρώτο εξάμηνο του 2020 στο δίκτυό της με περισσότερους από 200.000 συνεργάτες λιανικής.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.