27 Απρ 2024
READING

Ο σκοπός της εξαγοράς του Slack από την Salesforce

2 MIN READ

Ο σκοπός της εξαγοράς του Slack από την Salesforce

Ο σκοπός της εξαγοράς του Slack από την Salesforce

Οι νέες εργασιακές ανάγκες που προέκυψαν στην πανδημία και αφορούν την πολύ εκτεταμένη χρήση των πλατφορμών επαγγελματικών συναντήσεων και συσκέψεων, δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες ανταγωνισμού και εξαγορών, όπως αποδεικνύεται με την απόκτηση της εφαρμογής Slack από τον όμιλο της Salesforce.

Πρόκειται για μια συμφωνία-μαμούθ με τίμημα 27,7 δισ. δολαρίων, η μεγαλύτερη μέχρι τώρα για τη Salesforce, η οποία είναι και πρωτοπόρος στο πεδίου του cloud και όχι μόνο.

Η Salesforce επενδύει στην άνθηση της τηλεργασίας και το Slack με τη δημιουργία θεματικών δωματίων συζήτησης, τις ιδιωτικές συνομιλίες και την παροχή υπηρεσιών τηλεσυσκέψεων και μηνυμάτων, της δίνει τη δυνατότητα αυτή, οξύνοντας τον ανταγωνισμό της με τη Microsoft.

Η τελευταία, ένας από τους ισχυρότερους και παλαιότερους ομίλους υψηλής τεχνολογίας στις ΗΠΑ, έχει παρουσία στο πεδίο με την υπηρεσία Teams, η οποία καλύπτει τις ψηφιακές επικοινωνιακές ανάγκες επαγγελματικών και μη ομάδων.

Με την εξαγορά του Slack, η Salesforce παρέχει μια κοινή πλατφόρμα για σύνδεση μεταξύ υπαλλήλων, πελατών και προμηθευτών, αλλά και με τις εφαρμογές που εκείνοι χρησιμοποιούν, ενισχύοντας το χαρτοφυλάκιό της.
Είναι ενδιαφέρον οτι πριν τέσσερα χρόνια ενδιαφέρον για το Slack είχε εκδηλώσει και η Microsoft, αλλά δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους, οπότε η τελευταία προχώρησε στην επινόηση της υπηρεσίας Teams.

Η προσέγγιση που έκανε η Salesforce ήρθε στην κατάλληλη στιγμή, δεδομένου ότι το Slack επεδίωκε να κεφαλαιοποιήσει στο έπακρο την τεράστια μετατόπιση των εργαζομένων σε περιβάλλον τηλεργασίας εξαιτίας της πανδημίας.

Η εν λόγω εταιρεία δίνει έμφαση στην ανταλλαγή μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο, η οποία μπορεί να μετασχηματιστεί σε συζητήσεις εντός ομάδων που συγκροτούνται επιτόπου.

Οπότε, η μέθοδος αυτή είναι πολύ πιο ευέλικτη από εκείνη του παραδοσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και δημιουργεί μια ανταγωνιστικότατη αγορά, έχοντας απέναντί της τη Microsoft.

Η τελευταία έχει δημιουργήσει αντίστοιχο προϊόν, το Teams, στο οποίο υπάρχει η δυνατότητα βιντεοκλήσης και φωνητικών μηνυμάτων. Συν τοις άλλοις, στο προϊόν αυτό η Microsoft έχει τοποθετήσει και πολλά από τα πακέτα του λογισμικού της Office, κάτι ιδιαιτέρως ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιδιώκουν να εξοικονομήσουν χρήματα εν μέσω αναστάτωσης λόγω πανδημίας.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.