25 Απρ 2024
READING

Το “Make Amazon Pay” λαμβάνει υποστήριξη σε όλο τον κόσμο

2 MIN READ

Το “Make Amazon Pay” λαμβάνει υποστήριξη σε όλο τον κόσμο

Το “Make Amazon Pay” λαμβάνει υποστήριξη σε όλο τον κόσμο

Σε μια ανοιχτή επιστολή, περισσότεροι από 400 βουλευτές από 34 χώρες υποστηρίζουν την εκστρατεία «Make Amazon Pay», η οποία αναφέρει ότι η εταιρεία του Jeff Bezos δεν δίνει αρκετά πίσω στους εργαζόμενους, την κοινωνία και τον πλανήτη, αποφεύγοντας έτσι τις ευθύνες της.

Δεν είναι τυχαίο ότι η εκστρατεία «Make Amazon Pay» ξεκίνησε στις 27 Νοεμβρίου, στην αρχή της Black Friday. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ενός συνασπισμού περισσότερων από 50 μη κερδοσκοπικών οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων των Greenpeace και Oxfam.

Απαιτούν καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζομένους, πλήρη δημοσιονομική διαφάνεια και περισσότερες προσπάθειες για το περιβάλλον.

Η πανδημία έδειξε πώς το Amazon αφήνει το κέρδος να επικρατήσει εις βάρος των εργαζόμενων, της κοινωνίας και του πλανήτη μας.

Το Amazon εισπράτει πάρα πολλά και δίνει πολύ λίγη επιστροφή.Εν τω μεταξύ, η εκστρατεία κερδίζει επίσης πολιτική υποστήριξη. Περισσότεροι από 400 βουλευτές έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους σε μια ανοιχτή επιστολή.

Σύμφωνα με το Amazon, οι ισχυρισμοί στην επιστολή είναι παραπλανητικοί. «Το Amazon έχει ένα ισχυρό ιστορικό υποστήριξης των υπαλλήλων μας, των πελατών μας και των κοινοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ασφαλών συνθηκών εργασίας, ανταγωνιστικών μισθών και μεγάλων παροχών», δήλωσε η εταιρεία στο Reuters.

Παράλληλα υπάρχει το αίτημα ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου να πληρώσει επίσης δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους παγκοσμίως.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.