24 Απρ 2024
READING

Οι μάρκες που είναι τολμηρές

2 MIN READ

Οι μάρκες που είναι τολμηρές

Οι μάρκες που είναι τολμηρές

Μετά τις διαμαρτυρίες του περασμένου καλοκαιριού σχετικά με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ ήταν υπό την κράτηση αστυνομίας, οι μάρκες ξεκίνησαν την υποστήριξη του Black Lives Matter.

Αναλύοντας τις αντιδράσεις των καταναλωτών σε ενέργειες από τις Ben & Jerry’s και Nike η εταιρεία ερευνών Gartner διαπίστωσε ότι η αντιμετώπιση κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων όπως το Black Lives Matter χρησιμεύει προς όφελος των εταιρειών – ακόμη και όταν τα μηνύματα δημιουργούν πόλωση.

Διαπιστώθηκε ότι η υποστήριξη για το κίνημα Black Lives Matter έχει αυξηθεί και ότι η αντίθετη άποψη, η οποία ήταν εξίσου επικρατούσα με την υποστήριξη του κινήματος το 2015, έχει μειωθεί.

Αυτό σημαίνει ότι, για τους μάρκες που παίρνουν θέση και ανοίγουν διάλογο για τέτοια θέματα, το συναίσθημα των καταναλωτών είναι σε μεγάλο βαθμό ευνοϊκό.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι οι μάρκες δεν πρέπει να βιάζονται να μιλήσουν σε ευαίσθητα θέματα αν δεν έχουν μελετήσει την στρατηγική τους.

Η Nike και η Ben & Jerry ξαχώρισαν ως εταιρείες που πήραν θέση ειδικά σε αυτό το ζήτημα αλλά και γενικότερα το γεγονός οτι παίρνουν θέση στα μεγάλα ζητήματα τους πιστώνεται θετικά.

Για τη ερευνά της, η Gartner έδειξε στους καταναλωτές αναρτήσεις Instagram και από τις δύο μάρκες και τους ζήτησε να πουν ανοιχτά την γνώμη τους.

Αφού ζητήθηκε επίσης από τους ερωτηθέντες να ταυτοποιηθούν ως συντηρητικοί ή φιλελεύθεροι διαπιστώθηκε οτι οι φιλελεύθεροι είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν το κίνημα Black Lives Matter και τις αρχές πίσω από αυτό, ενώ οι συντηρητικοί είναι πιο πιθανό να το αντιταχθούν.

Γενικά το πιο σοβαρό εύρημα ήταν ότι οι καταναλωτές θέλουν οι μάρκες να παίρνουν θέση σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και αυτό είναι όταν συμβαίνει καταγράφεται ως πολύ θετική αξία για την κάθε μάρκα ξεχωριστά.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.