19 Απρ 2024
READING

Η Patagonia με μια εξαιρετική διαφήμιση εμπνέει

2 MIN READ

Η Patagonia με μια εξαιρετική διαφήμιση εμπνέει

Η Patagonia με μια εξαιρετική διαφήμιση εμπνέει

Η Patagonia είναι μια μάρκα που παίρνει ρίσκα και είναι τολμηρή και όλο αυτό έχει εκτιμηθεί πάρα πολύ από τους πελάτες της τα τελευταία χρόνια.

Κάθε χρόνο η εταιρεία κλείνει τα καταστήματα την Black Friday και ζητά από τους ανθρώπους να βγούν στην φύση αντί να αγοράζουν προιόντα.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο πριν τις Black Friday-Cyber ​​Monday, οι πολλές αγορές που πραγματοποιούμε αλλά και η ανεξέλεγκτη κατανάλωση σε διάφορα αγαθά ,ήταν μια ακόμη αφορμή για την μάρκα να μας υπενθυμίσει βασικές ανθρώπινες αξίες.

Ακολουθώντας μια παράδοση που ξεκίνησε με την εξαιρετική διαφήμιση του 2011 «Don’t Buy This Jacket» της Patagonia στους The New York Times, η μάρκα έκανε για ακόμα μια φορά αίσθηση δημοσιεύοντας το παρακάτω κείμενο ως διαφήμιση σε εφημερίδα.

Είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι 

Γι ‘αυτό μην μας πείτε ότι

Μπορούμε να φανταστούμε ένα υγιές μέλλον

Επειδή η πραγματικότητα είναι

Πώς είναι πολύ αργά για να διορθώσουμε την κλιματική κρίση

Και δεν εμπιστευόμαστε κανέναν που λέει

Πρέπει να απαιτήσουμε έναν βιώσιμο πλανήτη

Επειδή δεν έχουμε επιλογή

(Τώρα διαβάστε αυτό από κάτω προς τα πάνω)

Αυτό που αποτυπώνεται στην πρώτη ανάγνωση είναι μια μοιραία παραίτηση, όταν η ανάγνωση γίνεται προς τα πίσω παρουσιάζεται ως μια παρότρυνση για δράση.

Είναι ένα γενικό συναίσθημα που ενσωματώνει κατάλληλα τις αρχές του ιδρυτή της Patagonia Yvon Chouinard. Έχει αναφέρει στους The L.A. Times ήδη από το 1994 ότι η κατάσταση του πλανήτη εν μέσω της κλιματικής αλλαγής ήταν «απελπιστική», η μάρκα ωστόσο , παραμένει αποφασιστικά δεσμευμένη να κάνει δουλειά για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ζούμε σε μια εποχή περίπλοκων διαφημίσεων σε όλα τα μέσα. Η δύναμη εδώ είναι στη δημιουργική απλότητα της διαφήμισης. Το palindrome, χρησιμοποιώντας μόνο λέξεις για να δημιουργήσει δύο αντίθετες ιδέες σε μία δήλωση, τραβά την προσοχή  αναγκάζοντάς σας να συνδυάσει ο αναγνώστης την αισιοδοξία και τον κυνισμό. Παρουσιάζεται σε μια από τις πιο στοιχειώδεις μορφές marketing που έχουμε ξεχάσει – την έντυπη διαφήμιση.

Η νέα διαφήμιση αποτελεί μέρος της ευρύτερης εκστρατείας «Αγοράστε λιγότερα, Ζητήστε περισσότερα» της Patagonia σχετικά με το Black Friday και το Cyber ​​Monday, η οποία περιλαμβάνει μια πιο βαθύτερη προώθηση για τη μάρκα.

Και σε αυτή την διαφήμιση αποτυπώνει την ευθύνη όλων ώστε να ζήσουμε σε ένα πιο υγιές μέλλον, και πως τόσο οι καταναλωτές όσο και η ίδια η μάρκα μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.