19 Απρ 2024
READING

Καθώς τα παιχνίδια γίνονται κουλτούρα οι διαφημίσεις αυξάνονται

4 MIN READ

Καθώς τα παιχνίδια γίνονται κουλτούρα οι διαφημίσεις αυξάνονται

Καθώς τα παιχνίδια γίνονται κουλτούρα οι διαφημίσεις αυξάνονται

Τα βιντεοπαιχνίδια είναι συχνά χωρίς διαφημίσεις, αλλά όλο και περισσότερο αυτό αλλάζει και πολλές μάρκες συμμετέχουν με την παρουσία τους σε αυτή την αγορά.

Οι εταιρείες βρίσκουν περισσότερους τρόπους για να φέρουν τις μάρκες τους στα παιχνίδια  αφού η αγορά του gaming συνεχίζει να μεγαλώνει.

Και ενώ εξακολουθεί να είναι κάπως “κάτω από το ραντάρ” για πολλές μεγάλες μάρκες γίνεται μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες μορφές μέσων για τους νέους ανθρώπους που θέλουν να προσεγγίσουν.

Ούτε η κρίση του coronavirus δεν μπόρεσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη του gaming. Στην πραγματικότητα, η βιομηχανία παιχνιδιών έχει αναπτυχθεί σε μια εποχή που άλλα μέσα ψυχαγωγίας έχουν καταστραφεί.

Οι πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ τον Αύγουστο αυξήθηκαν 37% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτός ήταν ο πέμπτος συνεχόμενος μήνας τεράστιων αυξήσεων στις πωλήσεις σε σύγκριση με τις ίδιες περιόδους το 2019.

Σίγουρα, το gaming είχε ήδη ξεκινήσει εδώ και καιρό να παίρνει μεγαλύτερο μέρος της προσοχής από τα άλλα μέσα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings, δήλωσε τον Ιανουάριο του 2019 ότι το Fortnite είναι η μεγαλύτερη απειλή στις μικρότερες ηλικίες από ότι οι οι ανταγωνιστές του Disney, HBO και άλλοι.

Οι περισσότεροι εταιρείες, ωστόσο, δεν είχαν εκτιμήσει αυτήν την αλλαγή να συμβαίνει τόσο γρήγορα. Και όταν τελικά κατάλαβαν τι συμβαίνει στην αρχή της πανδημίας, δεν είχαν χρόνο να αντιδράσουν γρήγορα.

Λίγους μήνες αργότερα και οι περισσότεροι διαφημιζόμενοι δεν έχουν ακόμη ολοκληρωμένο σχέδιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν προσπαθούν να το καταλάβουν – το αντίθετο.

Η Bud Light είναι αναμφισβήτητα πιο μακριά από άλλους σε αυτό το θέμα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, η ζυθοποιία έχει αναδειχθεί ως η κύρια μπύρα των esports, χρηματοδοτώντας τα πάντα, από ομάδες έως παίκτες, κανάλια έως διαγωνισμούς.

Τώρα, θέλει να κάνει το ίδιο για παιχνίδια, ξεκινώντας με έναν δικό της χαρακτήρα που  θα ξεπεράσει οτιδήποτε έκανε να κάνουμε η μάρκα μέσω των συνεργασιών μτης.

Αυτό που είναι διαφορετικό στο gaming ως μέσο marketing είναι ότι δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι κανόνες συμμετοχής. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες είναι σε θέση να καινοτομούν και να κάνουν πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν.

Μια δεκαετία πριν η Microsoft προσπάθησε να πείσει τους διαφημιζόμενους να αγοράσουν διαφημίσεις σε παιχνίδια Xbox. Τότε, η υποδομή δεν ήταν κατάλληλη για να προσελκύσει τους διαφημιζόμενους εντός παιχνιδιού.

Δεν υπήρχαν προμηθευτές τέτοιας τεχνολογίας διαφημίσεων για να βοηθήσουν τις εταιρείες να αγοράσουν εμφανίσεις σε μεγάλη κλίμακα, οι παραγωγοί βιντεοπαιχνιδιών δεν ήταν τόσο ανοιχτοί στη συνεργασία με διαφημιζόμενους όσο είναι τώρα και ήταν δαπανηρός ο κώδικας για διαφημίσεις σε παιχνίδια.

Καθώς η υποδομή γύρω από τις διαφημίσεις εντός παιχνιδιού έχει ωριμάσει, γίνονται και πιο συχνές.

«Κατά τη διάρκεια του 2020, είχαμε 21 συνεργάτες να συμμετέχουν στα νέα μας προγράμματα SR Arena Banners συμπεριλαμβανομένων των Mastercard, Spotify και Mercedes-Benz», δήλωσε η Naz Aletaha, επικεφαλής των παγκόσμιων συνεργασιών esports στα Riot Games.

Η Dentsu ξεκίνησε το τμήμα gaming DGame στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και έχει αρκετούς πελάτες, συμπεριλαμβανομένων των Kellogg’s, Mondelez και Santander.

Υπήρχε μια εποχή που η ιδέα της διαφήμισης από την  L’Oréal σεπαίκτες ήταν σχεδόν αδιανόητη – κυρίως επειδή τόσο λίγοι από αυτούς πίστευαν ότι ήταν γυναίκες. Αν και αυτό μπορεί να ίσχυε για κάποιο χρονικό διάστημα, δεν είναι πια.

Πράγματι, οι γυναίκες εκπροσωπούν πλέον περισσότερους από τέσσερις στους δέκα (41%) παίκτες στις ΗΠΑ, σύμφωνα ε έρευνα του Statista.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θέλει οι μάρκες της είναι οι άνθρωποι και όλο και περισσότερες γυναίκες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο τους στις πλατφόρμες τυχερών παιχνιδιών και σκέφτεται να κάνει τοποθετήσεις προϊόντων σε παιχνίδια όπου ο παίκτης ή ο θεατής θα είναι σε θέση να αγοράσει αυτό που βλέπει μέσω μικρο-συναλλαγών.

Η BMW έχει παρόμοια σχέδια σε διάφορες δυνατότητες όπως οι διαφημίσεις εντός παιχνιδιού, αλλά προς το παρόν δεν έχει παρουσιάσει την στρατηγική της.

Οι L’Oréal, BMW και Budweiser έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες επιχειρήσεις με κλασικές τηλεοπτικές διαφημίσεις που περιλαμβάνουν celebs και αξέχαστες καμπάνιες, αλλά αυτές τις μέρες οι επιχειρήσεις πολυμέσων που ευδοκιμούν δεν θέλουν μέρος αυτού του είδους την προσέγγιση.

Ένας νέος καινούργιος κόσμος που οι εταιρείες δεν μπορούν να αγνοήσουν εάν θέλουν να συνδέονται με όλους τους πελάτες τους.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.