18 Απρ 2024
READING

Η φαντασία και τα ηλεκτρικά ποδήλατα

2 MIN READ

Η φαντασία και τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η φαντασία και τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Στην Ολλανδία στους  σιδηροδρομικούς σταθμούς υπήρχαν μεγάλα τεράστια τασάκια για τους καπνιστές και 300 από αυτά αφαιρέθηκαν τον περασμένο Οκτώβριο όταν το δημόσιο κάπνισμα στους σιδηροδρόμους απαγορεύτηκε, ο ιδιοκτήτης του σιδηροδρόμου ProRail τα αποθήκευσε θέλοντας να διατηρηθούν για νέο σκοπό.

Λοιπόν, ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός ο σκοπός; η φόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Σε ένα πιλοτικό έργο της έξυπνης εταιρείας φωτισμού Lightwell, στις μεγάλες εγκαταστάσεις αφαιρέθηκαν τα κεντρικά τους τασάκια και αντικαταστάθηκαν με παροχές συμβατές για τη φόρτιση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

«Κάναμε μερικά σχέδια και καταλάβαμε ότι θα μπορούσαμε να ανακαινίσουμε σχεδόν ολόκληρο την αρχική εγκατάσταση διατηρώντας τον σχεδιασμό της », λέει ο Florian Mesch, βιομηχανικός σχεδιαστής της Lightwell.

Αισθητικά, οι κολώνες είναι ως επί το πλείστον αμετάβλητες, με το 90% έως 95% του αρχικού αντικειμένου να διατηρείται. Αλλά λειτουργικά, οι νέοι πυλώνες μπορούν να φορτίζουν δύο ηλεκτρικά ποδήλατα ταυτόχρονα.

Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει λαμπερή οθόνη ή άλλο εξάρτημα τεχνολογικού εξοπλισμού. Οι πόλοι είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιηθούν, κάτι που καθιστά δυνατή αυτήν την πιο αθόρυβη προσέγγιση.Δεν χρειάζεται να εμφανίζουν πληροφορίες για συγχρονισμό με μια εφαρμογή ή να δέχονται πιστωτική κάρτα.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα χρειάζονται από δύο έως έξι ώρες για να φορτιστούν πλήρως και είναι πολύ δημοφιλή στην Ολλανδία, όπου, από το 2018, δύο στα πέντε ποδήλατα που πωλούνται , είναι ηλεκτρικά.

Το ProRail έχει εγκαταστήσει δύο νέους πυλώνες φόρτισης ως μέρος μιας δοκιμής  και σχεδιάζει να εγκαταστήσει πολλούς περισσότερους.Άλλωστε, η ποδηλασία ήταν πάντα πιο διασκεδαστική από το κάπνισμα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.