Ένας νέος χάρτης του Λος Άντζελες υπογραμμίζει μια μορφή ανισότητας: ποιοι από τους δρόμους και τα σπίτια της πόλης έχουν το πλεονέκτημα της σκιάς από τα δέκα εκατομμύρια δέντρα που υπάρχουν.
Η πόλη είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε ένα νέο εργαλείο από την Google, που ονομάζεται Tree Canopy Lab, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία του χάρτη.
Το Λ.Α. σκοπεύει να φυτέψει 90.000 δέντρα μέχρι το επόμενο έτος ως μέρος της ενέργειας του Green New Deal για να αυξήσει την σκιά που προκύπτει από τα δέντρα στις περιοχές που το χρειάζονται περισσότερο, κατά 50%.
Στοχεύει στις γειτονιές «που επηρεάζονται περισσότερο από την υπερβολική ζέστη που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.
Ενώ τα δέντρα έχουν πολλαπλά οφέλη στις πόλεις, από τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα έως την ενίσχυση της ψυχικής υγείας, είναι επίσης ιδιαίτερα χρήσιμα για τον μετριασμό του φαινομένου του αστικού θερμού νησιού – το γεγονός ότι τα μεγάλα τμήματα σκυροδέματος κάνουν ορισμένες γειτονιές ακόμη πιο ζεστές όταν αυξάνονται οι θερμοκρασίες.
Το νέο εργαλείο μπορεί να βοηθήσει στον προσδιορισμό των περιοχών που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη φύτευση δέντρων.
Η Google ξεκίνησε το έργο ως μέρος του Environmental Insights Explorer, μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις πόλεις να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και την ατμοσφαιρική ρύπανση.
Ξεκίνησε συνεργαζόμενο με το Λ.Α. για να κατανοήσει τις ανάγκες της πόλης και, στη συνέχεια, σχεδίασε μια λύση που σκοπεύει να διαθέσει και σε άλλες πόλεις.Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γίνουν εκατοντάδες ή χιλιάδες πόλεις πράσινες είναι πρώτα να γίνουν μία ή δύο ως πιλοτικές περιπτώσεις.
Το Λος Άντζελες μετράει επίσης τα δέντρα με τον παραδοσιακό τρόπο, το μέγεθος και την κατάσταση κάθε δέντρου που μεγαλώνει στο δρόμο. Αυτό είναι κάτι που απαιτείται για τη διαχείριση του πράσινου. Αλλά η διαδικασία είναι αργή και χάνει τη συντριπτική πλειονότητα των δέντρων στο Λος Άντζελες. το 90% ανήκει σε ιδιωτική ιδιοκτησία.
Για να κατανοήσουν οι ειδικοί την πλήρη εικόνα των περιοχών που χρειάζονται περισσότερα δέντρα τώρα, η πόλη χρειάζεται μια ευρύτερη εικόνα. Στο παρελθόν, βασίστηκε σε μια άλλη πολύπλοκη διαδικασία που περιελάμβανε ένα αεροπλάνο που χρησιμοποιούσε τεχνολογία λέιζερ LIDAR και μια ομάδα που εκτελούσε την ανάλυση – μια διαδικασία πολύπλοκη, αρκετά ακριβή και σίγουρα αργή ώστε να είναι ξεπερασμένη.
Προηγουμένως, η πόλη δεν είχε αυτή την ικανότητα, ειδικά σε αυτήν τη δεκαετία δράσης για το κλίμα να μπορεί πραγματικά να ελέγχει πώς δρα και χωρίς αυτό να αποτελεί μια ακριβή διαδικασία.
Το Google βρήκε την λύση, έτσι υπάρχει αυτήν η πλατφόρμα όχι μόνο για να εξερευνήσουν και να πάρουν την καλύτερη απόφαση αυτήν τη στιγμή, αλλά για να μπορούν να έχουν μια παρόμοια αξιολόγηση σε δύο χρόνια προκειμένου να δούν την πρόοδο που έχουν κάνει.
Το Google χρησιμοποιεί AI για να αναλύσει γρήγορα αεροφωτογραφίες δέντρων.Ο αλγόριθμος ανίχνευσης δέντρων αναλύει από διαφορετικές οπτικές γωνίες και υπολογίζει τον μέσο μέγεθος του δέντρου.
Η εταιρεία βοήθησε επίσης στην ανάπτυξη ενός παρόμοιου εργαλείου, που ονομάζεται Global Forest Watch, το οποίο μπορεί να παρακολουθεί την αποψίλωση των δασών σε απομακρυσμένες περιοχές αναλύοντας δορυφορικά δεδομένα.
Στις πόλεις, η ανάλυση δέντρων μπορεί να συνδυαστεί με άλλες βασικές Υπάρχουν δημόσια σύνολα δεδομένων όπου καταγράφονται δείκτες θερμότητας και μαζί με την πυκνότητα του πληθυσμού προκύπτει ο υπολογισμός για το πού οι πληθυσμοί είναι οι πιο ευάλωτοι λόγω του χαμηλού όγκου δέντρων.
Περισσότεροι από τους μισούς ανθρώπους που ζουν στο Λ.Α. ζουν σε περιοχές με κάλυψη κάτω από 10%.Το 44% ζει επίσης σε γειτονιές με αυξημένο δείκτη θερμότητας. Υπάρχει μια σαφής σύνδεση μεταξύ των περιοχών που δεν έχουν δέντρα και εκείνων που βιώνουν τη χειρότερη ζέστη.
Το Google σχεδιάζει να συνεργαστεί με τις αρχές της πόλης για να συνεχίσει να αναπτύσσει το Tree Canopy Lab και σύντομα θα το διαθέσει σε άλλες πόλεις.
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.