Οι καλύτερες μάρκες πολυτελείας στον κόσμο δεν φοβούνται την πανδημία

Το μερίδιο των εσόδων από τη βιομηχανία, που κατέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες πολυτελείας στον κόσμο, έχει γίνει μεγαλύτερο από ποτέ, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Deloitte που αναλύει τα οικονομικά της βιομηχανίας πριν από την πανδημία Covid-19.

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η πρώτη λίστα των επιχειρήσεων πολυτελών προϊόντων με τις καλύτερες πωλήσεις παραμένει αμετάβλητη, με την LVMH στην κορυφή και τη Kering στη δεύτερη θέση.

Οι δέκα πρώτες εταιρείες είχαν έσοδα 144 δισεκατομμυρίων δολαρίων από πωλήσεις αγαθών πολυτελείας το οικονομικό έτος 2019, περισσότερα από τα μισά από τα 281 δισεκατομμύρια δολάρια που έγιναν από όλες τις κορυφαίες εκατό εταιρείες.

Από τις 10 κορυφαίες εταιρείες, μόνο ο όμιλος Swatch ανέφερε πτώση στις πωλήσεις . Οι μισές εταιρείες σημείωσαν διψήφιες αυξήσεις στις πωλήσεις.

Οι όμιλοι εταιρειών παραμένουν οι μεγάλοι νικητές στην κατάταξη. Οι 10 εταιρείες που πωλούν πολλαπλές κατηγορίες προϊόντων πολυτελείας, συμπεριλαμβανομένων των LVMH, Kering, Chanel, Hermès και Capri Holdings, πήραν πάνω από το ένα τρίτο των συνολικών 100 κορυφαίων πωλήσεων προϊόντων πολυτελείας και είχαν υψηλότερη αύξηση πωλήσεων και καθαρά περιθώρια κέρδους από οποιαδήποτε εταιρεία εστίασε σε μεμονωμένες κατηγορίες προϊόντων όπως ρολόγια ή ρούχα.

Οι ενδείξεις από το 2020 δείχνουν ότι πανδημία δεν θα επιβραδύνει τη διαδικασία ενοποίησης στον τομέα της πολυτέλειας. Η Tiffany & Co., η οποία σύντομα θα βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα LVMH, κέρδισε 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις πριν την έναρξη της πανδημίας. 

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε η Bain & Company προβλέπει ότι η αγορά ειδών πολυτελείας δεν θα ανακάμψει στα επίπεδα του 2019 έως το τέλος του 2022 ή στις αρχές του 2023.Παρόλα αυτά θα αναπτυχθεί σε νέες περιοχές και κατηγορίες.