19 Απρ 2024
READING

Η Unilever στην αγορά των φυτικών προϊόντων

2 MIN READ

Η Unilever στην αγορά των φυτικών προϊόντων

Η Unilever στην αγορά των φυτικών προϊόντων

Η Unilever θέλει να επιτύχει κύκλο εργασιών τουλάχιστον 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, εντός πέντε έως επτά ετών με εναλλακτικές λύσεις λαχανικών σε σχέση έναντι του κρέατος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Η πολυεθνική αναμένει μια εκρηκτική ανάπτυξη της αγοράς. 

Η Unilever εγκαινιάζει μια νέα στρατηγική «Future Foods» που εστιάζει στο κλίμα και την υγεία.Προιόντα με βάση τα φυτά είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της στρατηγικής.

Σήμερα, η πολυεθνική έχει κύκλο εργασιών περίπου 200 εκατομμυρίων ευρώ με προϊόντα για χορτοφάγους, όπως τα υποκατάστατα κρέατος του, του vegan παγωτού Magnum ή της φυτικής μαγιονέζας Hellmann, αλλά αυτό σύντομα θα γίνει κάτι πολύ μεγαλύτερο. 

«Νομίζω ότι είμαστε στην αρχή, για τα υποκατάστατα κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, της ανάπτυξης της αγοράς τους – εξακολουθούν όμως να είναι ελάχιστες οι πωλήσεις σε σύγκριση με τις συνολικές αγορές κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων», λέει η Hanneke Faber, η οποία διευθύνει το τμήμα τροφίμων της Unilever.

Παρόλο που υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά, η εταιρεία λέει ότι είναι έτοιμη να τον νικήσει. Πριν από ένα χρόνο Η Unilever κέρδισε ένα μεγάλο συμβόλαιο για την προμήθεια μπιφτεκιού λαχανικών του Vegetarian Butcher στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του Burger King. 

Η εταιρεία επικεντρώνεται σε υποκατάστατα κρέατος, παγωτά χωρίς γάλα και μαγιονέζα χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα υποκατάστατα γάλακτος – μια αγορά στην οποία η αντίπαλος Danone είναι ισχυρή – κατά συνέπεια δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του.

Για υποκατάστατα κρέατος, η πολυεθνική επικεντρώνεται στη σόγια ως το πιο σημαντικό συστατικό, αλλά τα φύκια θα διαδραματίσουν επίσης σημαντικότερο ρόλο στο μέλλον. 

Η Unilever διατυπώνει επίσης ορισμένες επιπλέον φιλοδοξίες για το κλίμα: για παράδειγμα, η εταιρεία θέλει να μειώσει κατά το ήμισυ τα απόβλητα τροφίμων έως το 2025 και λαμβάνει μέτρα για την καταπολέμηση της αποψίλωσης στην αλυσίδα εφοδιασμού έως το 2023. Η εταιρεία καθιστά επίσης τα προϊόντα της υγιεινότερα μειώνοντας τη ζάχαρη και το αλάτι.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.