19 Απρ 2024
READING

Η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε είδη πολυτελείας

3 MIN READ

Η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε είδη πολυτελείας

Η Κίνα θα γίνει η μεγαλύτερη αγορά σε είδη πολυτελείας

Η Κίνα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει η μεγαλύτερη αγορά πολυτελείας έως το 2025, καθώς οι πλούσιοι Κινέζοι καταναλωτές ταξιδεύουν λιγότερο και μένουν περισσότερο στα σπίτι τους, σύμφωνα με έκθεση της Bain.

 Η αγορά προσωπικών ειδών πολυτελείας αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος για πρώτη φορά από το 2009. Η Bain αναμένει ότι η παγκόσμια αγορά πολυτελείας θα επιστρέψει στα επίπεδα του 2019 έως τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023, λόγω της αύξησης των ψηφιακών πωλήσεων στην Κίνα.

Κατά την διάρκεια της περιόδου αγορών των Χριστουγεννιάτικων διακοπών αλλά και μετά, η Bain αναμένει ότι οι πωλήσεις στα είδη πολυτελείας θα επιστρέψουν με διαφορετικό ρυθμό σε κάθε περιοχή.

Η Κίνα αναμένεται να ανακάμψει με πλήρη ταχύτητα, ενώ η Ασία συνολικά βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση «ανάκαμψης», δήλωσε η εταιρεία. Η Αμερική αναμένεται να παραμείνει «σε αργή ταχύτητα», ενώ η Ευρώπη αγωνίζεται μέσω νέων lockdown που σχετίζονται με την πανδημία. Τα κρούσματα  Covid-19 εξακολουθούν να αυξάνονται έντονα στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό, εν μέρει, θα βοηθήσει την αγορά πολυτελείας της Κίνας να ξεπεράσει την Ευρώπη και την Αμερική έως το 2025, όταν οι Κινέζοι καταναλωτές θα αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ όλων των δαπανών πολυτέλειας, σύμφωνα με την Bain.

Θα υπάρξει μια εξισορρόπηση μεταξύ διαφορετικών γεωγραφικών περιοχών που, φυσικά, θα επηρεάσουν μαζικά το οικοσύστημα διανομής και το μέγεθος των δικτύων διανομής των εμπορικών εταιρειών πολυτελείας σε αυτές τις περιοχές.

Οι διαδικτυακές αγορές για είδη πολυτελείας διπλασιάστηκαν, αντιπροσωπεύοντας το 23% των συνολικών αγορών το 2020, από 12% το 2019, δήλωσε η Bain. Η εταιρεία αναμένει ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο θα είναι το μεγαλύτερο κανάλι για πολυτελείς δαπάνες παγκοσμίως έως το 2025.

Η εταιρεία συμβούλων προβλέπει ότι η αγορά πολυτελείας θα αυξηθεί κατά 10% έως 19% το επόμενο έτος, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας, την αποτελεσματική διανομή εμβολίων και την προθυμία των καταναλωτών να επιστρέψουν στα ταξίδια.

Οι μάρκες πολυτελείας αντιμετώπισαν ένα έτος τεράστιων αλλαγών, αλλά φαίνεται ότι η βιομηχανία θα βγει από την κρίση με καλύτερο σχεδιασμό και περισσότερη δύναμη από ποτέ.

Όλες οι κατηγορίες προσωπικών ειδών πολυτελείας ανέφεραν πτώση το 2020, σύμφωνα με την Bain, καθώς οι πλούσιοι καταναλωτές έχουν μειώσει τις δαπάνες τους για τέτοιου είδους αντικείμενα.

Τα ρολόγια και τα ρούχα μειώνονται κατά 30%. Η ομορφιά είναι μειωμένη 20%. Τα παπούτσια, που καλύπτονται από τη ζήτηση για ακριβά αθλητικά παπούτσια, έχουν μειωθεί 12%.

Ενώ άλλα προϊόντα όπως πολυτελή αυτοκίνητα, ιδιωτικά τζετ ,σκάφη αναψυχής, εκλεκτά κρασιά , οινοπνευματώδη ποτά και γκουρμέ φαγητό – έχουν υποφέρει επίσης, ωστόσο οι μειώσεις τους δεν ήταν τόσο μεγάλες και οι προοπτικές ανέλιξης τους είναι υψηλότερες.

Κάποιες από αυτές είναι κατηγορίες που έχουν υποφέρει λιγότερο, ειδικά τα κρασιά και τα οινοπνευματώδη ποτά, επειδή μπορούν να καταναλωθούν και στο σπίτι.

Η δαπάνη για τις παραπάνω εμπειρίες αναμένεται να ανακάμψει με γρηγορότερο ρυθμό από ό, τι τα προσωπικά είδη, όπως κοσμήματα και δέρμα. Ωστόσο, οι εμπειρίες που βασίζονται στον τουρισμό ενδέχεται να καθυστερήσουν.

Φαίνεται να είμαστε μάρτυρες μιας αλλαγής στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αγοράζουν πολυτελή προιόντα.Η βιομηχανία πολυτελείας δεν θα επιστρέψει με τον ίδιο τρόπο όπως ήταν πριν τον Covid-19, και επιβεβαιώνονται οι προβλέψεις ότι είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης επιτάχυνσης της συνεχούς διαδικτυακής ανάπτυξης πωλήσεων.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.