24 Απρ 2024
READING

Οι διαδικτυακές αγορές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί πολύ 

2 MIN READ

Οι διαδικτυακές αγορές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί πολύ 

Οι διαδικτυακές αγορές στα τρόφιμα έχουν αυξηθεί πολύ 

Οι καταναλωτές αγοράζουν περισσότερα είδη παντοπωλείου και τρόφιμα διαδικτυακά κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19 και δεν σκοπεύουν να σταματήσουν όταν τελειώσει η πανδημία.

Μια νέα έρευνα της Oracle Grocery Retail δείχνει ότι το 53% των ερωτηθέντων στις Η.Π.Α. πραγματοποίησαν αγορές στο διαδίκτυο για προϊόντα παντοπωλείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με το 93% των ερωτηθέντων να δηλώνουν ότι σκοπεύουν να ψωνίζουν online και μετά την πανδημία .

Όσον αφορά την ηλεκτρονική παραγγελία στα είδη αυτά, η συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων (72%) επιλέγουν την παράδοση στο σπίτι. Ένα άλλο 15% παραλαμβάνει έξω από το κατάστημα και 13% τα παραλαμβάνει μέσα στο κατάστημα.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι το 86% των ερωτηθέντων επισκέφθηκαν άλλα καταστήματα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με ορισμένους από αυτούς τους καταναλωτές (32%) να μην σχεδιάζουν να επιστρέψουν στις προηγούμενες επιλογές τους.

Περίπου το ένα τρίτο (34%) θα αγοράσει καινούργια προϊόντα από μάρκες που δεν επέλεγε πριν και το 20% θα επιστρέψει στις γνωστές μάρκες του.

Ένα σημαντικό ποσοστό όλων των ηλικιακών ομάδων που ρωτήθηκαν έκαναν διαδικτυακά ψώνια σε είδη παντοπωλείου κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την Gen X ηλικίας 40-54 (72%) να προηγείται, ακολουθούμενη από την Gen Z ηλικίας 18-24 ετών (61%).

Το 60% των millennials ηλικίας 25-39 και το 30% των baby boomers ηλικίας 55 ετών και άνω παρήγγειλαν επίσης στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παρόλο που η γενιά των baby boomers αντιπροσωπεύει το χαμηλότερο συνολικό ποσοστό, αυτή η ηλικιακή ομάδα σημείωσε αύξηση 173% σε όσους άρχισαν να παραγγέλνουν για πρώτη φορά κατά την διάρκεια της πανδημίας μέσω του διαδικτύου.

Επιπλέον, το 83% των ερωτηθέντων των baby boomer σκοπεύουν να συνεχίσουν να παραγγέλνουν είδη παντοπωλείου στο διαδίκτυο. Είναι ενδιαφέρον ότι οι ερωτηθέντες με παιδιά είχαν περισσότερες πιθανότητες να παραγγείλουν ξανά είδη παντοπωλείου στο διαδίκτυο (82%) σε σύγκριση με εκείνους χωρίς παιδιά (36%).

Παρά τις χειμερινές προειδοποιήσεις για τον COVID-19, μόλις το 28% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να αποθηκεύσει είδη πρώτης ανάγκης.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, τα κορυφαία προϊόντα για την αποθήκευση περιλαμβάνουν χαρτί υγείας (69%), προϊόντα καθαρισμού (69%), κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά (54%), κρέας (50%), σούπες (48%), ζυμαρικά (48%), και ρύζι (46%).

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.