20 Απρ 2024
READING

H Nike ενδιαφέρεται για την ψηφιακή της εικόνα

3 MIN READ

H Nike ενδιαφέρεται για την ψηφιακή της εικόνα

H Nike ενδιαφέρεται για την ψηφιακή της εικόνα

Η Nike έκανε μια τολμηρή κίνηση φέτος για να βελτιώσει την ψηφιακή της παρουσία. Επιτρέπει σε φοιτητές πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, να αναλύσουν τα ψηφιακά δεδομένα της και να αναζητήσουν τρόπους βελτίωσης που σχετίζονται με την αφοσίωση των πελατών στον ιστότοπο.

Η Nike συμφώνησε να είναι ο εταιρικός συνεργάτης για το φετινό Adobe Analytics Challenge, ένας διαγωνισμός που πραγματοποιείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια και δίνει στις φοιτητικές ομάδες πρόσβαση σε δεδομένα από τους ψηφιακούς ιστότοπους του εταιρικού συνεργάτη επιτρέποντας τους, να αξιολογούν πράγματα όπως ποσοστά εγκατάλειψης, επισκέψεις στην ιστοσελίδα, επιστροφή παλιών πελατών, ποσοστά περιηγήσεων κλπ.

Ο κατάλογος των προηγούμενων εταιρικών συνεργατών δείχνει πώς ο ανταγωνισμός έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών, μαζί με την εταιρική άποψη που αποκτούν οι καταναλωτές βάση των δεδομένων . 

Κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εταιρικοί συνεργάτες έχουν γίνει και μεγαλύτερες μάρκες κάνοντας προσπάθειες να καταστήσουν την ψηφιακή εμπειρία τους εμπειρία συναρπαστική, αλλά η συμμετοχή της Nike είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής.

Η Nike δήλωσε ότι θέλει να έχει την ευκαιρία να μάθει πληροφορίες από τη γενιά των καταναλωτών «που μεγάλωσαν σε έναν ψηφιακό πρώτο κόσμο».

Είναι η πρώτη φορά που πανεπιστήμια εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Η Adobe είπε ότι έλαβε χιλιάδες αιτήσεις από όλο τον κόσμο, αριθμό ρεκόρ για τον διαγωνισμό.

Επειδή στις ομάδες παρέχονται εταιρικά δεδομένα για ανάλυση, οι πλήρεις παρουσιάσεις και οι συστάσεις τους δεν δημοσιοποιούνται, αλλά η Adobe κυκλοφόρησε τις καλύτερες στιγμές των συστάσεων της νικήτριας ομάδας από την Ινδία.

Η ομάδα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας  με το όνομα Alphas, ​​παρείχε  προτάσεις για το πώς η Nike θα μπορούσε να επανασχεδιάσει τον ιστότοπό της, να βελτιώσει την αφοσίωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να επικεντρωθεί καλύτερα σε πιθανούς αγοραστές.

Οι λεπτομέρειες της παρουσίασής τους, που κοινοποιήθηκαν από την Adobe περιέχουν μερικές καλές συμβουλές της Gen-Z.

Επανασχεδιασμός: Η ομάδα ανέλυσε τα ποσοστά εγκατάλειψης και εξέτασε το σημείο όπου οι χρήστες εγκατέλειψαν τον ιστότοπο πρότεινοντας τη λειτουργία “Ταξίδι περιήγησης” που αναφέρεται στους χρήστες, για πρώτη φορά, και αναπαράγει την εμπειρία της μετάβασης σε ένα φυσικό κατάστημα.

Κοινωνικά: Η ανάλυση του τρόπου αλληλεπίδρασης διαφορετικών πελατών με τη Nike στο διαδίκτυο, έδειξε ότι τα υψηλά ποσοστά αφοσίωσης, που αντικατοπτρίζονται σε συχνές επαναλαμβανόμενες επισκέψεις, οδήγησαν σε περισσότερες αγορές , καθώς και το γεγονός πως οι χρήστες που είχαν λογαριασμό σύνδεσης στον ιστότοπο ήταν πιο αφοσιωμένοι.

Η ομάδα συνέστησε τη δημιουργία ενός «κοινωνικού κόμβου» ως ιστότοπου δικτύωσης που θα ενθάρρυνε τους χρήστες να δημιουργήσουν λογαριασμό προκειμένου να λάβουν οφέλη όπως η συμμετοχή σε μαραθώνιους και άλλες εκδηλώσεις , να κερδίσουν εκπτώσεις ή έγκαιρη πρόσβαση σε νέες κυκλοφορίες.

Εστίαση: Η ομάδα ανέλυσε δεδομένα σχετικά με τους συχνούς αγοραστές και τους καταναλωτές, οι οποίοι έκαναν παραγγελίες στις πρώτες τους επισκέψεις.

Συνδύασαν αυτά τα δεδομένα με δαπάνες marketing και δημογραφικά στοιχεία για να ποσοτικοποιήσουν τον αντίκτυπο της αύξησης των επενδύσεων σε πληρωμένα μέσα, την προώθηση περισσότερων γυναικείων προϊόντων και την αύξηση της αφοσίωσης σε περιοχές όπως η Νοτιοανατολική Ασία.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.