20 Απρ 2024
READING

Ο κύβος του Rubik και η λύση του

3 MIN READ

Ο κύβος του Rubik και η λύση του

Ο κύβος του Rubik και η λύση του

Στο βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα, Cubed: The Puzzle of Us All, ο εφευρέτης Erno Rubik έγραψε ότι η πιο μαγική ιδιότητα του παζλ είναι ότι μόλις κάποιος το ολοκληρώσει, συχνά αισθάνεται υποχρεωμένος να το ξαναρχίσει και να το κάνει αυτό ξανά και ξανά.

«Το τέλος μετατρέπεται σε νέες αρχές», σύμφωνα με τον Ρούμπικ.Τώρα η δημοφιλής μάρκα παιχνιδιών παζλ γνωστή ως Rubik’s Cube κάνει μια νέα αρχή, με έναν νέο ιδιοκτήτη και στην 40η επέτειο από την εισαγωγή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζει τις νέες δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη.

Έχουν πωληθεί 450 εκατομμύρια Rubik’s κύβοι παγκοσμίως από τότε που άρχισαν να κυκλοφορούν και η μάρκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πουλήσει 20 εκατομμύρια εκδόσεις του παιχνιδιού φέτος.

Το Cube ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής τώρα, με τη ζήτηση για πρακτικές δραστηριότητες και την άνοδο του speed-cubing ως άθλημα.

Η πανδημία έχει ενισχύσει τις πωλήσεις του Cube, όπως και έχει αυξήσει τις πωλήσεις όλων των παζλ και των παιχνιδιών. Οι πωλήσεις αναμένεται να είναι 15% έως 20%  αυξημένες φέτος. 

Η μάρκα φιλοξένησε το πρώτο της εικονικό τουρνουά, με τη χορηγία του Red Bull, χρησιμοποιώντας το Connected Cube, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλον ψηφιακά από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω ασύρματης σύνδεσης μεταξύ του κύβου και μιας εφαρμογής που παρακολουθεί τις κινήσεις και το χρόνο ολοκλήρωσής τους.

Οι τελικοί προβλήθηκαν στο κανάλι Twitch της Red Bull και τους παρακολούθησαν δεκάδες χιλιάδες.

Το βιβλίο του Έρνο Ρούμπικ, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, τροφοδοτεί επίσης το ενδιαφέρον για τον κύβο ως εκπαιδευτικό εργαλείο.

Ενώ το βιβλίο αφηγείται την ιστορία του πώς ο Ρούμπικ, ένας Ούγγρος αρχιτέκτονας και καθηγητής σχεδιασμού, κατασκεύασε τον κύβο για να επιδείξει ένα γεωμετρικό πρόβλημα, συνδέεται επίσης με τις σκέψεις του σχετικά με την περιέργεια, την αλλαγή και το νόημα της ζωής.

Το βιβλίο περιγράφει την πτώση και τη ροή της δημοτικότητας του Cube από τότε που παρουσιάστηκε από τον αρχικό αδειούχο των ΗΠΑ, Ideal Toy, στην έκθεση παιχνιδιών της Νέας Υόρκης το 1980. Ο κύβος έγινε γρήγορα ένα φαινόμενο, ξεπούλησε και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικές εκπομπές και εξώφυλλα περιοδικών.

Μέσα σε ένα χρόνο, τα βιβλία για το πώς να το λύσουν είχαν γίνει μπεστ σέλερ, και μέχρι τον Ιανουάριο του 1982 υπήρχαν έξι τέτοια βιβλία στη λίστα των μπεστ σέλερ.

Η πανδημία βοήθησε στην αύξηση των πωλήσεων φέτος, καθώς οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο είχαν επιπλέον χρόνο για να αντιμετωπίσουν μια πρόκληση όπως η επίλυση του Cube, αλλά η μάρκα επωφελήθηκε επίσης από τις επενδύσεις της, στην παρουσία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία αξιοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πριν από πολλά χρόνια. Ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες παιχνιδιών που είχε λογαριασμό στο TikTok, ενώ έχει και πολύ καλό λογαριασμό στο Instagram και μπόρεσε να δείξει στους ανθρώπους ποια είναι τα οφέλη από την εκμάθηση.

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Rubik ήταν το ισχυρό πρόγραμμα αδειοδότησης, το οποίο περιλαμβάνει πολλούς συνεργάτες σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από τα νέα μεγέθη και τις ηλεκτρονικές εκδόσεις, ένας συνεργάτης παρουσίασε φέτος Cubes με βάση φιγούρες ποπ κουλτούρας, όπως ο Χάρι Πότερ. Η μάρκα έχει ακόμη δυνατότητες στον χώρο μεταξύ επιχειρήσεων με προσαρμοσμένους κύβους και άλλα διαφημιστικά είδη που πωλούνται σε εταιρικούς πελάτες.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.