24 Απρ 2024
READING

Θα περάσουμε σχεδόν μια δεκαετία στο κινητό μας

2 MIN READ

Θα περάσουμε σχεδόν μια δεκαετία στο κινητό μας

Θα περάσουμε σχεδόν μια δεκαετία στο κινητό μας

Είτε διατηρείτε επαφή με φίλους και συγγενείς, είτε περιηγείστε μέσα στο Twitter είτε διασκεδάζετε με ατελείωτα βίντεο TikTok, τα τηλέφωνα είναι σίγουρα απαραίτητα.

Αλλά, ίσως να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι κατά τη διάρκεια της ζωής μας θα περάσουμε σχεδόν μια δεκαετία στα τηλέφωνά μας. Μια μελέτη του WhistleOut ερεύνησε 1.000 Αμερικανούς χρήστες smartphone για να δει πόσο χρόνο ξοδεύουμε στα τηλέφωνά μας και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι millennials γεννημένοι το 1981-1996 περνούν σχεδόν το ένα τέταρτο της ζωής τους στα τηλέφωνά τους, καταλαμβάνοντας το 23,1% της ημέρας τους.

Το ποσοστό αυτό πέφτει στο 16,5% για τη Generation X γεννημένοι το 1965- 1980 και είναι ακόμη χαμηλότερο για τους Baby Boomers γεννημένοι το 1946-1964, με το 9,9% των ωρών τους να χρησιμοποιείται για περιήγηση στο κινητό.

Στη μελέτη, οι ερευνητές υπολόγισαν επίσης τον μέσο αριθμό ωρών την ημέρα που δαπανούμε στα τηλέφωνά μας, ο οποίος επίσης ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των γενεών. Ο μέσος όρος Screentime ανά ημέρα είναι στις 3,7 ώρες, η Gen X ξοδεύει κατά μέσο όρο 3 ώρες και οι  Boomers αποτελούν πάλι το χαμηλότερο μέσο όρο στις 2,5 ώρες.

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία, το WhistleOut εκτίμησε ότι ο μέσος χρήστης τηλεφώνου, κατά τη διάρκεια της ζωής του, θα περάσει 8,74 χρόνια στο τηλέφωνο του.

Εξηγούν όμως ότι, ειδικά για τους millennials που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που μεγάλωσαν με αυτήν την νέα τεχνολογία, η πολλή χρήση τηλεφώνου εξαρτάται από την εργασία τους αφού επικεντρώνονται στην τεχνολογία.

Εάν ανησυχείτε για τη χρήση του τηλεφώνου σας και χρειάζεστε τρόπους για να την μειώσετε, το WhistleOut προτείνει να χρησιμοποιήσετε ένα πρόγραμμα αποκλεισμού εφαρμογών για να κλειδώσετε εφαρμογές σε συγκεκριμένες χρονικές στιγμές, να δοκιμάσετε εφαρμογές ελέγχου που παρακολουθούν τη χρήση σας ή εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον παλιομοδίτικο τρόπο και να βγάλετε το τηλέφωνό σας εκτός σύνδεσης.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.