24 Απρ 2024
READING

Η Mercedes Benz ξέρει πολύ καλά τους τρόπους για να ξεχωρίζει

3 MIN READ

Η Mercedes Benz ξέρει πολύ καλά τους τρόπους για να ξεχωρίζει

Η Mercedes Benz ξέρει πολύ καλά τους τρόπους για να ξεχωρίζει

Η γερμανική μάρκα αυτοκινήτων Mercedes Benz μόλις ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική πορεία που θα επικεντρωθεί στην κερδοφόρα ανάπτυξη στον τομέα των πολυτελών οχημάτων και στοχεύει στην βελτίωση του λογισμικού των αυτοκινήτων.

Η νέα στρατηγική της Mercedes Benz είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να ωθήσει την εταιρεία να προχωρήσει και να εξελιχθεί τεχνολογικά και οικονομικά . Έχει τους εξής πυλώνες.

1. Σκέφτεται και ενεργεί σαν μια μάρκα πολυτελείας

Η Mercedes Benz ήταν πάντα μια μάρκα πολυτελείας. Προχωρώντας στο σήμερα, η μάρκα επικεντρώνεται στο να συνδέεται περισσότερο με τις πολυτελείς της ρίζες, καθιστώντας την αναπόσπαστο μέρος όλων των προϊόντων της γκάμας της καθώς και των ψηφιακών τεχνολογιών.

Η μάρκα είναι έτοιμη να αναδιαμορφώσει ολόκληρο το σχέδιο αναπαραγωγής της, το οποίο περιλαμβάνει το portofolio προϊόντων, την επικοινωνία της μάρκας και το δίκτυο πωλήσεών της, προκειμένου να προσφέρει την πραγματική εμπειρία πολυτέλειας στους πελάτες της: μια πολυτελή εμπειρία που ισχυρίζεται ότι η μάρκα θα είναι «electric, software-driven and sustainable. ”

2. Επικεντρώνεται στην κερδοφόρα ανάπτυξη

Η μάρκα θα επικεντρωθεί επίσης στη λήψη ενεργειών για τη βελτίωση και την διαμόρφωση της στρατηγικής της αγοράς. Θα επικεντρωθεί στη βελτιστοποίηση της ισορροπίας μεταξύ όγκου, τιμής και μίξης καναλιών, προκειμένου να εξασφαλιστούν βελτιωμένα περιθώρια συνεισφοράς από το τρέχον και μελλοντικό χαρτοφυλάκιο της Mercedes Benz.

Η μάρκα θα συγκεντρώσει επίσης τους πόρους και τα κεφάλαιά της στα πιο κερδοφόρα μέρη της αγοράς και στα τμήματα στα οποία ανταγωνίζεται, προκειμένου να εξασφαλιστεί δομικά υψηλότερη κερδοφορία.

3. Μεγαλώνει την πελατειακή βάση αναπτύσσοντας υποκατηγορίες. 

Σύμφωνα με την Interbrand, η Mercedes Benz αποτελεί σήμερα την πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο και η εταιρεία θέλει να παραμείνει έτσι.

Ωστόσο, η νέα στρατηγική της Mercedes Benz στοχεύει επίσης στη βελτίωση των υποκατηγοριών της : AMG, Maybach, G και EQ, με σαφή και στοχευόμενα σχέδια για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους.

Η μάρκα AMG της Mercedes Benz είναι έτοιμη να φτάσει στο επόμενο επίπεδο με τα υψηλής απόδοσης σχέδια ηλεκτροκίνησης, όλα έτοιμα να ξεκινήσουν το 2021. Η συνεργασία της AMG με τη Formula 1 θα ενταθεί επίσης το επόμενο έτος, για να αντικατοπτρίζει την ταυτότητά της ως κατηγορία υψηλής επίδοσης της μάρκας.

Η Maybach, μια μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων που εξαγοράστηκε από τη Mercedes Benz στη δεκαετία του ’60, θα επικεντρωθεί στις παγκόσμιες ευκαιρίες, με στόχο να διπλασιάσει το μέγεθός της και να γίνει ηλεκτρική.

Με τη μάρκα EQ, η Mercedes Benz θα απευθύνεται σε ένα νέο κοινό με προοδευτικά προϊόντα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία θα βασίζονται σε ειδικές ηλεκτρικές αρχιτεκτονικές.

4. Αγκαλιάζει τους πελάτες και αυξάνει τα επαναλαμβανόμενα έσοδα

Εκτός από την ενίσχυση της απόδοσης των πωλήσεων και την ανανέωση της γκάμας της, η Mercedes Benz έχει επίσης δεσμευτεί να προάγει δια βίου σχέσεις με τους πελάτες της.

Η μάρκα επιθυμεί για τους πελάτες της να αγαπούν την κατοχή μιας Mercedes Benz και να είναι τόσο ικανοποιημένοι από τη σχέση μάρκας-πελάτη που να μένουν συνδεδεμένοι με τη μάρκα για πολύ καιρό και ιδανικά για πάντα.

Η Mercedes Benz θα στοχεύσει σε ακόμη μεγαλύτερη αφοσίωση, υψηλότερες επαναλαμβανόμενες αγορές και ταχεία αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων – από υπηρεσίες και ανταλλακτικά και ακόμα όλο και περισσότερο από ενημερώσεις Over-the-Air (OTA) και συνδρομητικές υπηρεσίες.

Ο αυξανόμενος αριθμός συνδεδεμένων αυτοκινήτων παρέχει πολύ σημαντικές ευκαιρίες εσόδων στο μέλλον, καθώς ο στόλος της Mercedes Benz θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια πλήρως συνδεδεμένα οχήματα συνολικά έως το 2025.

 

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.