25 Απρ 2024
READING

Σημαντικά σημάδια ανάκαμψης από την Burberry

3 MIN READ

Σημαντικά σημάδια ανάκαμψης από την Burberry

Σημαντικά σημάδια ανάκαμψης από την Burberry

Η βρετανική μάρκα πολυτελείας Burberry ανακάμπτει και οι συγκρίσιμες πωλήσεις των καταστημάτων κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.Από από μια πτώση 45% στο πρώτο τρίμηνο σε μείωση 6% το δεύτερο τρίμηνο – πολύ καλύτερη από ό, τι είχε προβλέψει προηγουμένως η εταιρεία – και στη συνέχεια μια επιστροφή στην ανάπτυξη.

Η διαδοχική βελτίωση ενισχύθηκε από ισχυρή ανάκαμψη στην ηπειρωτική Κίνα, την Νότια Κορέα  και τις ΗΠΑ.

Σε αντίθεση βρίσκεται η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή, η Ινδία και η Αφρική (EMEIA), καθώς και η Ιαπωνία και την περιοχή της Νότιας Ασίας-Ειρηνικού. Όλες αυτές οι περιοχές παραμένουν επηρεασμένες από τη σημαντική μείωση του τουρισμού.

Τα τελευταία μέτρα του lockdown που υπάρχουν στην Ευρώπη και αλλού –  εξαιτίας του δεύτερου κύματος της πανδημίας- έχουν επισκιάσει την ομαλή πορεία της Burberry για ανάκαμψη με περισσότερο από το 10% των καταστημάτων της να κλείνουν παγκοσμίως.

Στην Ευρώπη εξακολουθεί να επηρεάζεται από την έλλειψη ταξιδιωτών. Τα τελευταία χρόνια, περισσότερο από το 50% των πωλήσεων στην περιοχή προέρχονται συνήθως από τουρίστες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Η εγχώρια αγορά της Burberry στην Αγγλία είναι μία από τις πιο δύσκολες λόγω της μεγάλης έκθεσης της μάρκας στο Λονδίνο, όπου οι διεθνείς τουρίστες είναι σχεδόν ανύπαρκτοι.

Αυτό θα μπορούσε να επιδεινωθεί το επόμενο έτος με την απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης να καταργήσει τις αφορολόγητες αγορές, οι οποίες θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν τους διεθνείς επισκέπτες να κάνουν αγορές στο Παρίσι και στο Μιλάνο αντί για το Λονδίνο.Η κίνηση θέτει σε κίνδυνο 25.000 θέσεις εργασίας.

Παρόλα αυτά τα προβλήματα υπάρχουν τέσσερις παράγοντες που οδηγούν σε αισιοδοξία την εταιρεία.

Μια σημαντική αύξηση από έτος σε έτος στις πωλήσεις χωρίς εκπτώσεις υποδηλώνει ότι οι αγοραστές ανταποκρίνονται θετικά στις νέες συλλογές.

Η σειρά των δερμάτινων ειδών είχε πολύ καλή απόδοση και αυξημένη μέση τιμή λιανικής.

Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο καταγράφοντας διψήφια αύξηση.

Η έλξη της μάρκας που αφορά νεότερους ηλικιακά πελάτες παραμένει σταθερή, ιδιαίτερα σε αγορές όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα.

Εκτός από την αυστηρή διαχείριση του κόστους και τη μακροπρόθεσμη επένδυση για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της πανδημίας, η Burberry μετατοπίζει πόρους και αξιοποιεί την ήδη ισχυρή ψηφιακή πλατφόρμα της.

Μεταξύ των κατηγοριών των προϊόντων, τα εξωτερικά ενδύματα επηρεάστηκαν αναπόφευκτα από το lockdown καθώς περισσότεροι άνθρωποι εργάζονταν από το σπίτι.

Ωστόσο, στην ηπειρωτική Κίνα, όπου η φυσιολογική ζωή έχει ξαναρχίσει, αυτή η κατηγορία σημείωσε  διψήφια ανάπτυξη τους τρεις μήνες έως τον Σεπτέμβριο.

Η εταιρεία έχει μια πολύ ισχυρή μάρκα και η εστίαση της στο ηλεκτρονικό εμπόριο μαζί με την εστίαση σε πωλήσεις χωρίς έκπτωση αναμένεται να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.