25 Απρ 2024
READING

Προϊόντα ομορφιάς που δεν κοιτούν χρώματα 

3 MIN READ

Προϊόντα ομορφιάς που δεν κοιτούν χρώματα 

Προϊόντα ομορφιάς που δεν κοιτούν χρώματα 

Το τοπίο των καλλυντικών υπήρξε εδώ και πολύ καιρό εχθρικό έδαφος για όποιον βρίσκεται στη λάθος πλευρά .Η Rihanna εισήγαγε την πρωτοποριακή σειρά Fenty Beauty με 40 αποχρώσεις δέρματος το 2017, ωθώντας ανταγωνιστικές μάρκες να διαφοροποιήσουν τις παλέτες τους. Πριν από αυτή την ενέργεια, τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα είχαν λίγες επιλογές που ταίριαζαν με την επιδερμίδα τους.

Αλλά αυτό που έκανε η Rihanna για να αντιμετωπίσει το ζήτημα της επιλογής κατάλληλου χρώματος make up η εύρεση της τέλειας απόχρωσης μακιγιάζ συνήθως αφήνεται στην τύχη ή επιλέγεται από άτομα τα οποία ασχολούνται με το αντικείμενο.

Τώρα όμως με το εργαλείο Nudemeter, οι χρήστες απλώς ανεβάζουν μια selfie συμπληρώνουν ένα σύντομο κουίζ και ένας αλγόριθμος προτείνει το προϊόν που ταιριάζει καλύτερα στον τόνο του δέρματος.

Αλλά η ανάπτυξη του Nudemeter δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Ο κόσμος της τεχνολογίας που αφορά την αναγνώριση προσώπου είναι τόσο περίπλοκος όσο και η βιομηχανία ομορφιάς.

Μια μελέτη του MIT το 2018 διαπίστωσε ότι τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης είχαν ποσοστά σφάλματος έως και 35 %κατά τον εντοπισμό των χαρακτηριστικών των γυναικών με πιο σκούρο δέρμα, σε σύγκριση με λιγότερο από 1% για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Για να αποφευχθεί αυτό το πρόβλημα το Nudemeter έπρεπε να βελτιώσει τον αλγόριθμό με εικόνες που αντιπροσώπευαν με μεγαλύτερη ακρίβεια το φάσμα του χρώματος του δέρματος, από τα πιο ανοιχτά λευκά έως τα πιο σκούρα καφέ.

Για το σκοπό αυτό, ζητήθηκε από εθελοντές όλων των τόνων του δέρματος να υποβάλουν φωτογραφίες του εαυτού τους για να βοηθήσουν να «αλλάξει το επίπεδο ομορφιάς ώστε να ταιριάζει με το πλήρες φάσμα της ανθρώπινης επιδερμίδας».

Οι δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Το 2018, η  εταιρεία Coty, της οποίας οι μάρκες περιλαμβάνουν τις Rimmel, Max Factor και Kylie Cosmetics, απένειμε στο Nudemeter το μεγάλο βραβείο για το πρόγραμμα εκκίνησης Digital Accelerator.

Πέρυσι, η Spktrm Beauty, μια ανεξάρτητη μάρκα που στοχεύει σε αγοραστές με πιο σκούρο δέρμα, έγινε η πρώτη που χρησιμοποίησε το Nudemeter στον ιστότοπό της και τον Μάιο, η εταιρεία καλλυντικών Nude Barre παρουσίασε την εφαρμογή για να βοηθήσει τους αγοραστές να επιλέξουν τα σωστά καλσόν.

Είναι πραγματικά σημαντικό για το πόσο καλά η τεχνολογία μου μπορεί να μετρήσει τους τόνους του δέρματος και τις διαφορές των γυναικών με σκούρο δέρμα αλλά αυτό πρέπει να επεκταθεί και σε άλλους ανθρώπους.

Αλλά πώς η τεχνολογία διαβάζει τα πρόσωπα των ατόμων με λεύκη; Τι γίνεται με τα άτομα που είναι φαλακρά και έχουν τριχόπτωση; Τι γίνεται με άτομα άνω των 70 ετών που μπορεί να έχουν πολλές ρυτίδες; Η τεχνολογία και η επιστήμη πρέπει να βοηθήσουν να βρεθούν νέες δυνατότητες.

Συνδεθείτε παρακάτω
ή αποκτήστε ετήσια συνδρομή εδώ.