Το Lego, οι ενήλικες και η νοσταλγία

Οι περισσότεροι ενήλικες σήμερα, θυμούνται να παίζουν με τα τουβλάκια Lego όταν ήταν παιδία. Ξεκινώντας το 1949, τα απλά αλληλοσυνδεόμενα πλαστικά τουβλάκια έχουν γίνει από τα πιο αγαπημένα παιδικά παιχνίδια παγκοσμίως.

Αυτό που κάνει το Lego τόσο πολύτιμο είναι ότι αποτελεί καύσιμο για τη φαντασία ενός παιδιού, επιτρέποντάς του να χτίσει σχεδόν ό, τι θέλει, να το αποσυναρμολογήσει και να χτίσει κάτι εκ νέου.

Ωστόσο, το Lego έχει εξελιχτεί ανά τα χρόνια προκειμένου να γίνει ένα παιχνίδι όπου και οι ενήλικες θέλουν να παίζουν.Ενώ το Lego είναι φαινομενικά προϊόν για παιδιά, έχει γίνει ένα τεράστιο αντικείμενο συλλογής που αφορά τους ενήλικες.

Στην πραγματικότητα, η έναρξη μιας συλλογής Lego είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και εύκολα προσβάσιμα χόμπι εκεί έξω. Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Lego είναι τα θεματικά σετ που έχει κυκλοφορήσει.

Αυτά τα σετ, είναι για παράδειγμα ,κάποια μοντέλα αεροπλάνων και άλλων προϊόντων , όπου ακολουθώντας οδηγίες μπορεί να δημιουργηθεί ένα μοντέλο. Τα σετ Lego είναι πολύ δημοφιλή εξαιτίας του γεγονότος ότι δεν απαιτούν κόλλα ή εργαλεία για συναρμολόγηση, απλώς το να ακολουθεί κάποιος τις οδηγίες και να συνδυάζει τα κομμάτια.

Πολλά σετ Lego είναι θεματικά, προέρχονται από ήρωες κινούμενων σχεδίων, ταινίες ,βιντεοπαιχνίδια κ.λπ. Τα πιο δημοφιλή παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Star Wars, Harry Potter και Batman.

Καθώς όλο και περισσότεροι ενήλικες κατασκευάζουν και συλλέγουν σετ Lego, έχουν κυκλοφορήσει μεγαλύτερα και πιο περίτεχνα σετ όλα αυτά τα χρόνια. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν αντίγραφα  διάσημων κτιρίων και οχημάτων με χιλιάδες κομμάτια που απαιτούν πολύ χρόνο για την κατασκευή.

Το Building Lego είναι κάτι περισσότερο από ένα χόμπι για πολλούς ανθρώπους και έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσο χαλάρωσης και αποσυμπίεσες για ενήλικες που έχουν υποστεί άγχος στην καθημερινότητα τους .

Ακόμη έχει χρησιμοποιηθεί και ως τρόπος για τη διατήρηση της επιδεξιότητας των ηλικιωμένων. Η δημοτικότητα του Lego ως προϊόντος ευεξίας έχει αυξηθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Το Lego αποτελεί μια χαλαρωτική δραστηριότητα με τον ίδιο τρόπο που αποτελεί και το μαγείρεμα- επιτρέπει να εστιάζουμε σε έναν βραχυπρόθεσμο στόχο και να κρατάμε τα χέρια σας απασχολημένα.

Εάν κάποιος τείνει να σκέφτεται υπερβολικά, τότε η χαλάρωση με ένα σετ Lego μετά τη δουλειά μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απομακρύνει το μυαλό του από τα προβλήματα και τις σκέψεις.

Στο παρελθόν, ορισμένοι ενήλικες κρατούσαν ως μυστικό την αγάπη τους για το Lego επειδή φοβόντουσταν ενδεχομένως πως θα γίνουν αντικείμενο χλευασμού εξαιτίας του ότι ασχολούνταν με παιδικά παιχνίδια.

Ωστόσο, καθώς η κοινωνία έχει αρχίσει να αγκαλιάζει πιο ανεκτικές απόψεις, μόνο ρηχοί άνθρωποι θα κατέκριναν κάποιον που απολαμβάνει να ασχολείται με το Lego ως ενήλικας.

Εξαιτίας αυτού , ακόμη και το να πραγματοποιείς τυχαίες κατασκευές μπορεί να είναι διασκεδαστικό για ενήλικες που θέλουν να αποσπάσουν τον εαυτό τους. Αυτή η μείωση του στιγματισμού είναι κάτι που μπορεί να φανεί σε όλη την κοινωνία.

Υπάρχουν απλώς λιγότερες προσδοκίες σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι στον δικό τους χρόνο ως χόμπι – όλοι δέχονται με μεγαλύτερη ευκολία πράγματα που μπορεί να είχαν προηγουμένως θεωρηθεί περίεργα.

Φυσικά, το Lego είναι ένα παιχνίδι που αποτέλεσε μεγάλο μέρος της παιδικής ηλικίας και φυσικά υπάρχει ένα τεράστιο αίσθημα νοσταλγίας που το περιβάλλει.

Οι άνθρωποι λαχταρούν να ξαναζούν τις αναμνήσεις της παιδικής τους ηλικίας όλο και περισσότερο, και η νοσταλγία έχει γίνει ένας μεγάλο μέρος δαπανών για τους σημερινούς ενήλικες καθώς επιδιώκουν να αποκτήσουν πάλι αντικείμενα που συνδέονται με στιγμές του παρελθόντος.

Το Lego υπενθυμίζει στους ανθρώπους μια πιο αθώα εποχή, όταν το μόνο που τους έκανε να ανησυχούν ήταν το να βρουν ένα κομμάτι που είχε χαθεί ή να φυλάξουν κατάλληλα την κατασκευή τους πριν πέσουν για ύπνο.

Με όλο το στρες που αντιμετωπίζουν οι ενήλικες στον σύγχρονο κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί έχουν στραφεί σε αντικείμενα όπως το Lego ως μορφή απόδρασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here